Cv-ketel monteur inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Subsidie voor cv ketel in 2021

Investeren in een nieuwe cv ketel brengt veel voordelen met zich mee. Je bent namelijk niet alleen energiezuiniger bezig, maar kan ook flink besparen op je energierekening. Bij de installatie van een cv ketel kan je gebruik maken van een aantal instanties die het installeren een stuk aantrekkelijker maken. Hiervoor heb je wel altijd een cv installateur nodig.

Start gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel gratis. Je ontvangt spoedig een aantal scherp geprijsde offertes. Daarnaast is het vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Op deze pagina lees je alles over subsidie voor cv ketels, de Energiebespaarlening als alternatief en subsidies voor warmtepompen en zonneboilers.subsidfie cv ketel

Kan ik nog subsidie voor een cv ketel krijgen in 2021?

Helaas kan je geen subsidies meer krijgen voor cv ketels in 2021. Dit geldt voor alle cv-ketels, bijvoorbeeld HR++, HRe ketel en elektrische cv-ketels. Er zijn wel een aantal alternatieven die de aanschaf van een nieuwe cv-ketel makkelijker maken, waardoor een subsidie voor een HR ketel niet meer nodig is.

 

Het laten plaatsen van een nieuwe cv ketel is altijd een goed idee, je krijgt namelijk een hoger rendement en kan zo tot wel 30% besparen op je energierekening. Door gebruik te maken van alternatieven, zoals de Energiebespaarlening, kan je toch een cv-ketel laten plaatsen en beginnen met besparen.

 

Nieuwe cv-ketel nodig? Schakel een cv monteur in! Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een installateur bij jou uit buurt!

Energiebespaarlening: een alternatief

De Energiebespaarlening is dus een alternatief op de subsidie voor een cv-ketel. Je kan een lening krijgen voor energiebesparende investeringen in het huis. Deze leningen hebben aantrekkelijke rentes en zijn daardoor een veel gekozen optie bij de aanschaf van een nieuwe ketel.

Wanneer je investeert in een hoogrendementsketel, of HRe-ketel, kan je gebruik maken van de Energiebespaarlening. De lening is ook aan te vragen voor andere energiebesparende maatregelen zoals het plaatsen van isolatie of zonnepanelen.

De Energiebespaarlening kan door zowel particulieren als een Vereniging van Eigenaren aangevraagd worden. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden, maar het is altijd verstandig om te kijken of je in aanmerking komt voor de Energiebespaarlening.

Op zoek naar een cv-ketel monteur?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Energiebespaarlening svn voor particulieren

De Energiebespaarlening wordt uitgevoerd en bemiddeld vanuit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Het Nationaal Warmtefonds is bedoeld om woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen te gebruiken. Meer informatie over De Energiebespaarlening vind je op de webstie van svn.

Wat zijn de voorwaarden voor een Enegriebespaarlening voor particulieren?

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan het krijgen van een Energiebespaarlening. Er zit een verschil in de voorwaarden voor particulieren en VvE’s.

 

Particulieren moeten zich aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je mag niet ouder dan 75 jaar zijn
  • Je moet eigenaar en bewoner zijn van de woning waar je de lening voor wil gebruiken
  • De lening wordt alleen verstrekt wanneer een aannemer of installateur wordt ingeschakeld. Hierbij moet de Verklaring Aannemer/Installateur worden ingevuld waarin wordt verklaard dat de klus voldoet aan de voorwaarden
  • De Energiebespaarlening moet worden aangevraagd voordat het werk begint. Hierbij moet je ook alvast een offerte van de aannemer of installateur inleveren

 

Op zoek naar een installateur van je nieuwe cv ketel? Vergelijk gratis offertes!

Hoeveel kan ik lenen?

Als particulier kan je minimaal €2.500 en maximaal €25.000 lenen. De lening kan een looptijd van 7, 10, 15 of 20 jaar hebben. Wanneer je een woning tot een Nul op de Meter laat renoveren kan je maximaal €65.000 lenen. De rente voor deze lening is zeer aantrekkelijk en staat vast tijdens de looptijd.

energiebespaarleningEnergiebespaarlening voor VvEDe Energiebespaarlening is ook beschikbaar voor een VvE, hierbij kan de lening bijvoorbeeld worden gebruikt om een geheel appartementencomplex of een aantal woningen aan te pakken en energiezuiniger te maken.

Wat zijn de voorwaarden van de Enegeriebespaarlening voor VvE?

Ook voor de Energiebesparing voor een VvE zijn een aantal voorwaarden waar aan moet worden voldoen.

 

De belangrijkste voorwaarde is dat de Vereniging van Eigenaren uit minstens acht wooneenheden bestaat. Pas dan kan de Energiebespaarlening worden verstrekt met de bedragen voor een VvE. De tweede voorwaarde is dat er een installateur of aannemer wordt ingeschakeld om de energiezuinige maatregelen te treffen. Net als de voorwaarden voor particulier moet de aannemer of installateur een Verklaring Aannemer/Installateur invullen als verklaring dat het werk voldoet aan de voorwaarden. Hierbij moet ook een offerte worden getoond.

 

Installateur nodig voor de installatie van een cv-ketel? Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken kom je snel en makkelijk in contact met installateurs in je eigen regio.

Hoeveel kan ik lenen?Bij de Energiebespaarlening voor VvE’s kan je minimaal €25.000 en maximaal €10.000.000 lenen. Er is een maximum van €25.000 per wooneenheid. Bij een Voor een Zeer Energiezuinig Pakket wordt dit maximum verhoogt tot €50.000,- en bij een Nul op de Meter woning tot €65.000 per appartementsrecht. Deze lening heeft een looptijd van 10, 15, 20 of 30 jaar.

Hoe kan ik een Energiebespaarlening aanvragen?

Particulieren kunnen de Energiebespaarlening aanvragen via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Doe dit wel op tijd, want er wordt gecontroleerd of de werken aan de voorwaarden voldoen.

 

Voor VvE’s kan je de lening aanvragen via een VvE accountmanager. De lening wordt online aangevraagd. Ook hierbij is het belangrijk dat het op tijd wordt aangevraagd.

Cv-ketel installateur nodig?Vergelijk gratis offertes en vind de vakman met het beste aanbod!
Ketels die wel in aanmerking komen voor subsidieEr zijn wel een aantal verwarmingsinstallaties waar wel subsidies voor aangevraagd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een subsidie voor een zonneboiler. Je hebt wellicht ook recht op een subsidie voor een warmtepomp. De ISDE is de subsidie die wordt verstrekt voor dit soort installaties.ISDE: Subsidie voor warmtepomp en zonneboilerDe ISDE, of Investeringssubsidie Duurzame Energie, is een tegemoetkoming voor zowel particuliere of zakelijke partijen die investeren in een warmtepomp of zonneboiler.Aan deze subsidie zitten wel een aantal voorwaarden waar aan moet worden voldoen. Voor particulieren is het een voorwaarde dat je de eigenaar en bewoner bent van de woning waar de warmtepomp of zonneboiler wordt geplaatst. Hierbij is het belangrijk, voor zowel particulier als zakelijke gebruikers, dat het wordt aangevraagd voordat het wordt geplaatst.

Bij zowel een warmtepomp als een zonneboiler is het belangrijk dat het gaat om een nieuwe installatie en dat deze wordt geïnstalleerd door een installateur. Deze subsidie kan alleen worden aangevraagd bij een gebouw waar de omgevingsvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018.

Meer informatie over de voorwaarden voor een warmtepomp vind je op rvo.nl. Voor meer informatie over de voorwaarden voor een zonneboiler kan je kijken op de website van rvo.Een installateur nodig voor de installatie van een warmtepomp of zonneboiler? Vraag gratis offertes aan en vind erkende installateurs in je regio.Hoe hoog is de subsidie?De subsidie is afhankelijk van het vermogen en het type van de warmtepomp of zonneboiler. Voor een warmtepomp kan je een subsidie krijgen tussen de €500,- en €2.500,-. Voor zonneboilers ligt dit bedrag tussen de €1.000,- en €2.100,-.Om te kijken hoeveel subsidie je kan verwachten kan je gebruik maken van de ISDE rekentool.Regeling groenprojectenWanneer je niet in aanmerking komt voor de subsidie of de Energiebespaarlening, zou je ook gebruik kunnen maken van de Regeling groenprojecten. Hierbij krijg je belastingvoordeel bij de investering op groenprojecten zoals duurzame bouwprojecten.Deze regeling wordt meestal via banken verstrekt, deze bieden vaak een ‘groene’ spaar- of beleggingsvorm aan. De bank vraagt dan een groenverklaring aan. Deze wordt vervolgens beoordeeld door RVO. Wanneer het project voldoet aan de eisen verstrekken ze de Groenverklaring.Lees meer over de Regeling groenprojecten op rvo.nl.subsidie hr ketelBesparen op de installatie van een cv ketel? Vergelijk gratis offertes!Door gebruik te maken van regelingen zoals de Energiebespaarlening, ISDE of de Regeling groenprojecten wordt de aanschaf en installatie van een cv ketel een stuk aantrekkelijker. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden, waaronder dat de ketel wordt geïnstalleerd door een installateur. Op zoek naar een installateur?Start nu je gratis offerteaanvraag!Zo vind eenvoudig een geschikte installateur voor de installatie van een nieuwe ketel. Zo ben je zeker dat je voldoet aan de voorwaarden voor de regelingen. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast en krijgt een aantal offertes van installateur in je regio. Gratis offertes vergelijken

Looptijd Rente
7 jaar 1.7%
10 jaar 1.9%
15 jaar 2.1%
20 jaar 2.2%
Looptijd Rente
10 jaar 2.1%
15 jaar 2.3%
20 jaar 2.4%
30 jaar 2.9%