Besparen op cv-ketel onderhoud?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Onderhoud cv ketel: kosten en informatie

Goed onderhoud van je cv-ketel is onmisbaar. Door regelmatig een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren, worden benodigde onderdelen op tijd vervangen. Op die manier voorkom je dat je vervelende storingen krijgt, waardoor je tijdelijk zonder warm water en/of verwarming zit. Ook voorkom je onnodige kosten voor reparaties, die met onderhoud niet nodig waren geweest.

Op deze pagina lees je altijd over de kosten van onderhoud aan een cv-ketel. Ook vind je veel informatie over de verschillende opties die je hebt, zoals een onderhoudscontract of een servicecontract. Ben je op zoek naar een betaalbare installateur? Zoek dan niet verder!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal offertes van cv-specialisten uit de buurt. Door deze te vergelijken op prijs en aanbod zie je snel welke installateur de beste is. Ook weet je zeker dat je niet te veel betaalt!onderhoud cv-ketel kosten

Wat kost cv-ketel onderhoud?

De kosten van onderhoud aan je cv-ketel zijn voornamelijk afhankelijk van of je een onderhoudscontract hebt afgesloten. Is dat niet het geval dan betaal je per onderhoudsbeurt ongeveer €70,- tot €90,-. Een moderne ketel heeft een keer per twee jaar onderhoud nodig.

De meeste mensen kiezen echter voor een contract. Dan hoef je zelf nergens meer om te denken. Wanneer het tijd is voor onderhoud, neemt de installateur contact met je op voor een afspraak.

Je hebt keuze uit verschillende soorten contracten:

  • Een onderhoudscontract kost gemiddeld €50,- tot €100,- per jaar. Daarbij inbegrepen is de tweejaarlijkse onderhoudsbeurt, inclusief voorrijkosten en onderhoudskosten.
  • Een servicecontract kost ongeveer €75,- tot €135,-, maar daarvoor zijn ook toestelonderdelen gedeeltelijk inbegrepen.
  • Wil je nergens meer om hoeven denken? Sluit dan een all-in contract af. Voor €125,- tot €175,- per jaar is niet alle onderhoud, maar ook materiaalkosten en een 24/7 spoedservice inbegrepen.

Onderhoud cv-ketel: kosten 2023

Onderhoud op basis van: Kosten* Kosten per maand*
Eenmalig onderhoud €70,- tot €90,- per keer n.v.t.
Onderhoudscontract €50,- tot €100,- per jaar €4,- tot €9,-
Servicecontract €75,- tot €135,- per jaar €6,- tot €12,-
All-in contract €125,- tot €175,- per jaar €10,- tot €15,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Besparen op de kosten van cv onderhoud?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Waaruit bestaat cv-ketel onderhoud?

Een onderhoudsbeurt bestaat uit een grondige reiniging, het opnieuw afstellen van de installatie en het controleren op een veilige werking. Wat doet de cv-monteur precies?

Hij begint altijd met het controleren van de werking van de ketel. Daarvoor meet hij de prestaties en de uitstoot. Ook kijkt hij er nog genoeg druk op de ketel staat. Zo nodig vult hij deze bij en ontlucht hij de installatie.

Daarna gaat de monteur verder met het schoonmaken van het apparaat. Als dat klaar is, controleert de vakman of de cv-ketel nog veilig werkt. Dat doet hij door onder andere de gasaansluiting en het afvoerkanaal te controleren. Bovendien voert hij een rookanalyse uit.

Soms constateert de monteur dat er een onderdeel van de ketel defect is. De meeste onderdelen heeft hij op voorraad, zodat hij deze direct kan vervangen

prijs onderhoud cv-ketel

Welke factoren hebben invloed op onderhoudskosten cv?

Er zijn verschillende keuzes van invloed op de kosten van onderhoud aan je cv-ketel. Daarbij moet je denken aan het type onderhoudscontract dat je hebt afgesloten en hoe je ketel tot nu toe onderhouden is.

Hieronder vind je meer informatie over de opbouw van de prijs van onderhoud aan je cv-ketel. Wil je snel een installateur inschakelen? Vraag gratis offertes aan, zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Wel of geen onderhoudscontract voor cv-ketel?

Een onderhoudscontract lijkt misschien duur, omdat je ieder jaar opnieuw moet betalen. Daarom weten veel mensen niet of ze een contract moeten afsluiten of niet.

Waarom wel kiezen voor een onderhoudscontract? Met een contract voorkom je onverwachte kosten. Bovendien geven veel cv-ketel fabrikanten alleen garantie wanneer je een contract voor het onderhoud hebt afgesloten.

Wat zijn de voordelen van het niet afsluiten van een onderhoudscontract? In de eerste jaren werken de meeste cv-ketels goed, waardoor een contract overbodig lijkt. Bovendien bespaar je dan op de kosten.

Welk onderhoudscontract?

Als je hebt besloten een contract voor het onderhoud van je cv-ketel af te sluiten, moet je kiezen uit verschillende soorten contracten. Hoe uitgebreider het contract, hoe hoger de kosten voor onderhoud van je cv-ketel.

  • In een standaard onderhoudscontract zijn de tweejaarlijkse onderhoudsbeurten inbegrepen, inclusief voorrijkosten. De kosten van een dergelijk contract liggen tussen de €50,- en €100,- per jaar.
  • Bij een servicecontract zijn niet alleen de onderhoudsbeurten, maar ook kleine reparatiekosten inbegrepen. Een servicecontract kost gemiddeld €75,- tot €135,- per jaar.
  • Een all-in contract is hetzelfde als een servicecontract, maar dan krijgt je er ook nog 24/7 storingsdienst bij, zodat je snel geholpen wordt als de ketel een storing heeft. Een all-in contract heeft een gemiddelde prijs van €125,- tot €175,- per jaar.

Goed of slecht onderhouden cv?

Als je verwarmingsketel altijd goed onderhouden is, zullen de onderhoudskosten vanaf nu lager uitpakken dan wanneer dat niet het geval is.

Een slecht onderhouden ketel heeft namelijk waarschijnlijk een aantal nieuwe onderdelen nodig. Zo gaat de warmtewisselaar meestal tussen de 3 en 4 jaar kapot.

onderhoud cv-ketel

Prijsvoorbeelden: zo kunnen de kosten van cv ketel onderhoud variëren

De prijs van onderhoud van je cv-ketel zijn zoals eerder gezegd afhankelijk van een aantal keuzes. Hieronder vind je handige prijsvoorbeelden. Zo weet je precies waar je ongeveer op moet rekenen wat betreft de kosten.

Wil je liever exacte prijzen weten? Start gratis offerteaanvraag!

Het goedkoopste cv ketel onderhoud

Wil je zo min mogelijk betalen voor het onderhouden van je verwarmingsketel? Wanneer je een nieuwe ketel hebt, is het mogelijk om ervoor te kiezen de eerste 2 à 3 jaar geen onderhoudsbeurt te laten doen. De ketel zal dan ook nog geen mankementen vertonen. Gebeurt er toch iets, dan betaal je voor eenmalig onderhoud tussen de €70,- en €90,-.

Gemiddeld onderhoud van je cv ketel

Met een onderhoudscontract kom je op gemiddelde kosten uit. Je hoeft dan niet extra te betalen voor de standaard onderhoudsbeurten. Moeten er toch onderdelen vervangen worden, dan betaal je alleen daarvoor. Een onderhoudscontract heeft een gemiddelde prijs van €50,- tot €100,- per jaar.

Uitgebreid cv ketel onderhoud

Wil je niets aan het toeval overlaten en geen extra kosten aan je cv-ketel hebben? Kies dan voor een all-in contract. Daarin zijn alle onderhoudsbeurten, kleine reparaties en zelfs een 24/7 spoedservice inbegrepen. De jaarlijkse kosten zijn wel wat hoger met gemiddeld €125,- tot €175,- per jaar, maar daarnaast maak je geen kosten meer.

Cv monteur inschakelen?

Vraag gratis offertes aan en vind een monteur bij jou uit de buurt!

Gratis offertes vergelijken

Bespaartips: zo worden de kosten van cv ketel onderhoud nog lager

Iedereen weet dat goed onderhoud ontzettend belangrijk is voor cv-ketels. Maar natuurlijk wil je tegelijkertijd ook de kosten voor onderhoud van je cv-ketel zo laag mogelijk houden. Doe daarom je voordeel met deze drie handige bespaartips!

Daarnaast kies je met onze offerteservice gemakkelijk en snel de goedkoopste installateur uit. Vraag gratis offertes aan. Je vergelijkt de offertes geheel gratis en zonder verplichtingen!

Doe onderhoud samen met je buren

Heb je geen contract en je buren ook niet? Schakel dan gezamenlijk een installateur in voor eenmalig onderhoud. De installateur kan sneller werken, waardoor je op de arbeidskosten bespaart. Ook kunnen jullie de voorrijkosten delen.

Laat je ketel regelmatig onderhouden

Het klinkt gek, maar met regelmatig onderhoud voorkom je hogere kosten. Met een onderhoudsbeurt worden gebreken namelijk op tijd gesignaleerd, voordat je ketel echt kapotgaat of dat er storingen ontstaan. Daarna volgen dure reparaties. Door goed onderhoud te laten uitvoeren, voorkom je dus storingen en onnodige reparaties.

Sluit het juiste onderhoudscontract af

Er zijn verschillende soorten onderhoudscontracten waar je uit kan kiezen. Heb je een nieuwe ketel? Dan is een all-in onderhoudscontract waarschijnlijk niet nodig. De kans op storingen is de eerste jaren namelijk minimaal. Dan kies je beter voor een goedkoper cv ketel onderhoudscontract.

onderhoud cv-ketel prijs

Cv ketel onderhoud nodig? Vergelijk offertes

Goed onderhoud van je cv-ketel is ontzettend belangrijk. Zo weet je zeker dat je verwarming altijd werkt en dat je altijd warm water hebt. Bovendien voorkom je hoge kosten door storingen en onnodige reparaties. Ben je op zoek naar een installateur die cv onderhoud voor lage kosten uitvoert? Zoek niet verder!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken vind je altijd de beste cv-installateur bij jou uit de buurt. Deze service is helemaal gratis en je zit ook nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken