Cv-monteur gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » CV-monteur kiezen: waarop letten?

Cv-monteur kiezen: waarop letten

Voor het installeren, onderhouden en repareren van je cv-ketel, schakel je het beste een ervaren cv-ketel monteur in. Hoe kies je nu de beste cv-monteur? Let niet alleen op de kosten, maar ook op het specialisme, garanties en keurmerken. De verschillen in de prijzen van de cv-monteur en de voorwaarden ze aanbieden kunnen een groot verschil maken.

Hulp nodig met het kiezen van een cv-monteur?

Op deze pagina vind je handige tips voor het kiezen van een cv-monteur. Zo bespreken we de gemiddelde prijzen van een cv-monteur, de werkzaamheden die worden uitgevoerd en garantievoorwaarden. Ook lees je informatie over keurmerken voor cv-monteurs, de voordelen van een onderhoudscontract en het belang van een cv-monteur in je eigen regio vinden. Hieronder vind je alle informatie op deze pagina in een handige samenvatting. Lees je toch liever alle informatie?

Spring dan meteen naar het navigatiemenu.

Cv-monteur kiezen: de belangrijkste informatie

  • Het eerste punt waar je naar kijkt zijn de tarieven van de cv-monteurs. Het gemiddelde uurtarief van een cv-monteur ligt tussen de €55,- en €75,-. De kosten voor de verschillende klussen verschillen, zo kan een eenmalig onderhoud tussen de €70,- en €100,- kosten.
  • Het tweede punt wat je controleert is of de cv-monteur de juiste werkzaamheden kan uitvoeren. In de meeste gevallen is dit geen probleem, maar er zijn monteurs die zich voornamelijk bezig houden met het installeren van nieuwe cv-installaties.
  • Het derde punt waar je naar kijkt is of de cv-monteur garantie levert op zijn werk en of er ook garantie zit op de cv-ketel.
  • Het vierde punt waar je naar kan kijken is of de cv-monteur een keurmerk heeft, bijvoorbeeld het VCA of KOMO-keurmerk.
  • Het vijfde punt waar je op moet letten is of de cv-monteur een onderhoudscontract aan kan bieden. Een onderhoudscontract is uiteindelijk veel voordeliger, maar geeft de cv-monteur ook een stukje extra zekerheid.
  • Het zesde, en laatste, punt waar je op moet letten is het werkgebied van de cv-monteur. Het liefst wordt je geholpen door een monteur in je eigen regio om eventuele voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.

Hoe kies je de beste cv-monteur?

Als je op zoek gaat naar een installatiebedrijf voor de montage of reparatie van jouw cv-ketel, dan valt al snel op dat er veel cv-monteurs te vinden zijn. Maar hoe kies je nu de monteur die het beste bij je past en die niet te duur is?

Hieronder geven we je 6 handige tips: hiermee kies je zelf de beste cv-monteur in jouw regio! Heb je hulp nodig, twijfel dan niet en vraag gratis offertes aan!

cv-ketel monteur

1. Let op de kosten van de cv-installateur

Elke cv-monteur bepaalt zijn of haar eigen tarief. Hierdoor verschillen de kosten per installatiebedrijf. Het is altijd slim om te kijken naar de kosten. Het gemiddelde uurtarief van een cv-monteur ligt rond de €55,- tot €75,-.

Zo kost eenmalig onderhoud gemiddeld €70,- tot €100,- maar ben je, zeker bij een oude ketel, al snel goedkoper uit als je kiest voor een onderhoudscontract. Een eenvoudig contract is af te sluiten van €70,- tot €110,- en een all-in contract, waarbij ook alle materiaalkosten inbegrepen zitten, is af te sluiten vanaf €120,- tot €200,- per jaar.

Heb je een nieuwe ketel nodig?

De installatiekosten hiervoor liggen tussen de €500,- tot €900,-. Hoe complexer de installatie, des te hoger de installatiekosten. Laat je de cv-keten bijvoorbeeld verplaatsen, dan moet de cv-ketel monteur ook het leidingwerk vervangen. Hierdoor lopen de kosten hoger op.

Kosten werkzaamheden cv-monteur 2024

Onderhoud Gemiddelde prijs* Omschrijving
Eenmalig onderhoud cv-ketel €70,- tot €100,- Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- Inclusief tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, gedeelte van onderdelen
All-in contract €120,- tot €200,- Tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar
Reparatie
Expansievat €30,-
3-weg-klep €40,-
Motor 3-weg-klep €55,-
Nieuwe ketel
HR-ketel solo €1.400,- tot €2.800,- 100% – 107% rendement
HR-ketel combi €1.800,- tot €3.000,- 100% – 107%

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per cv-monteur.

Cv-monteur gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

2. Bekijk de werkzaamheden die het bedrijf uitvoert

Controleer of de cv-monteur de juiste werkzaamheden uitvoert. Zeker met de huidige tijd, waarin standaard cv-ketels zoveel mogelijk vervangen worden door zonneboilers en warmtepompen: niet elke vakman heeft hier namelijk ervaring in. Kijk naar het specialisme van de cv-installateur en kies voor een bedrijf dat ervaring heeft.

Hieronder gaan we nog iets dieper in op de belangrijkste werkzaamheden van de cv-installateur.

Nieuwe cv-installaties

De installatie van een nieuwe cv-ketel moet veilig gebeuren. Zoek daarom altijd de hulp van een erkende cv-installateur. Hoewel een nieuwe cv-ketel de meest goedkope optie is, zijn er ook alternatieven waarmee je meer gas bespaart: zo bespaar je op de lange termijn meer geld.

Dit zijn bijvoorbeeld een hybride warmtepomp met cv-ketel: deze twee systemen werken samen. Wil je helemaal zonder gas leven dan is de zelfstandige warmtepomp een betere keuze. Let dan wel op dat je kiest voor een cv-installateur die hier ervaring mee heeft! Op deze pagina lees je meer over cv-ketel installatie kosten.

Onderhoud aan de cv-ketel

Hoe ouder je ketel wordt, des te belangrijker het onderhoud aan je cv-ketel. Dit voorkomt storingen en verlengt de levensduur. Bovendien zorgt het dat de ketel zuinig werkt en dat je dus zo min mogelijk gas verbruikt.

Onderhoud bestaat uit een grote reiniging van de binnen- en buitenkant van de ketel. Een vakman checkt alle belangrijke onderdelen en of deze nog goed werken: de warmtewisselaar, driewegklep en het expansievat bijvoorbeeld. Kapotte onderdelen vervangt hij ter plaatse, dit voorkomt storingen in de toekomst.

Reparaties voor de cv

Een kapotte cv-ketel hoeft niet direct vervangen te worden. In de meeste gevallen voldoet het om de kapotte onderdelen te vervangen. Wanneer de driewegklep kapot is, stuurt het systeem het warme water niet meer naar de juiste plek.

Je merkt dat je verwarming heel heet wordt zonder dat de thermostaat aanslaat en dat je geen warm water meer krijgt. De vakman lost dit op door de driewegklep of de motor hiervan te vervangen. Andere voorkomende reparaties zijn het vervangen van het expansievat en het repareren van lekkages. Lees op deze pagina meer over cv-ketel reparatie kosten.

cv monteur gezocht

3. Is er garantie op cv-ketels en het werk?

Als je cv-ketel installateurs vergelijkt, raden we aan om altijd de garantievoorwaarden door te nemen. Deze verschillen per installatiebedrijf. Het is verstandig om te kiezen voor een installateur met uitstekende garantievoorwaarden: wat gebeurt er als er schade ontstaat door een verkeerde montage? Of als na een paar weken blijkt dat de ketel niet zuinig genoeg werkt? Een goede garantie betekent dat de installateur eventuele problemen kosteloos komt verhelpen.

4. Is de cv-monteur aangesloten bij een keurmerk?

Een keurmerk geeft aan dat een cv-installateur aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Op het gebied van veiligheid, service, milieuvriendelijkheid en pure kwaliteit. Het is dus altijd slim om te kijken of een installateur over één of zelfs meerdere keurmerken beschikt.

Belangrijke keurmerken om rekening mee te houden zijn:

  • VCA-keurmerk: dit certificaat geeft aan dat de installateur voldoet aan eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. De installateur wordt regelmatig getoetst door onafhankelijke partijen en je bent daarom verzekerd van kwaliteit. Lees meer op vca.nl.
  • KOMO-keurmerk: installateurs en materialen met het KOMO-keurmerk worden onafhankelijk getoetst en zijn van hoge kwaliteit. Meer hierover lees je op komo.nl.

Per 1 april 2023 geldt er een verplichting dat werkzaamheden aan cv-ketels alleen mogen worden uitgevoerd door installateurs die beschikken over een CO-certificaat. Dit besluit is genomen om het risico op gevaarlijke situaties als gevolg van koolmonoxide te verminderen. Kijk voor meer informatie op deze pagina over de gasketelwet.

5. Kan je kiezen voor een cv-ketel onderhoudscontract?

Ben je op zoek naar een cv-monteur voor onderhoud? Kijk eens of de monteur ook een onderhoudscontract aanbiedt. Met een onderhoudscontract ben je vaak goedkoper uit dan met eenmalig onderhoud. Voor een vast bedrag per maand wordt je ketel jaarlijks of tweejaarlijks onderhouden. Dit bestaat uit een grondige onderhoudsbeurt en vaak zijn (een deel van) de materiaalkosten al bij de prijs inbegrepen. Zo kom je niet voor hoge, onverwachte kosten te staan.

Een standaard onderhoudscontract is af te sluiten vanaf €70,- tot €100,- per jaar en een servicecontract kost jaarlijks rond de €80,- tot €150,-. Voor een all-in contract waarbij alle kosten zijn inbegrepen, betaal je per jaar €120,- tot €200,-.

6. Is de cv-installateur werkzaam in je eigen regio?

Het is altijd slim om te kiezen voor een cv-installateur in je eigen regio. Elke cv-monteur brengt namelijk voorrijkosten in rekening. Heb je in het weekend of in de avond een expert nodig, dan lopen de voorrijkosten nog hoger op.

De voorrijkosten worden vaak deels bepaald door de afstand tussen je woning en het installatiebedrijf. Hoe groter deze afstand, des te hoger de voorrijkosten. Door te kiezen voor een monteur bij jou in de buurt, bespaar je dus op de kosten.

erkende cv installateur

Cv-monteur inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een cv-ketel monteur bij jou in de buurt? Met de hulp van een expert weet je zeker dat je ketel veilig is geïnstalleerd. Bovendien zal een vakman de ketel altijd netjes afstellen, waardoor je tot wel 20% tot 40% minder gas verbruikt! Hulp nodig met het kiezen van de beste cv-monteur? Maak dan gebruik van onze offerteservice.

Je ontvangt na je aanvraag de offertes van maximaal 5 cv-monteurs bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo het installatiebedrijf met het beste aanbod. Je bespaart dankzij onze gratis offerteservice tot wel 40% op de totaalprijs! Bovendien is de offerteaanvraag gratis en zonder verdere verplichtingen: je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken