Besparen op cv-ketel reparatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Cv ketel reparatie: kosten en informatie

De kosten van een cv-ketel reparatie kunnen flink verschillen. Dit hangt namelijk af van het onderdeel dat kapot is en of het eenvoudig is deze te vervangen. Soms is het bijvoorbeeld goedkoper om ervoor te kiezen je ketel niet te repareren maar volledig te vervangen. Benieuwd wat het kost om jouw verwarmingsketel te repareren?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag sturen maximaal 5 bedrijven zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte naar je toe. Vergelijk de prijzen en kies zo voor het beste aanbod!

Is je cv-ketel stuk? Op deze pagina lees je wat het kost om een reparatie uit te voeren. Je vindt informatie over de kosten voor het vervangen van het expansievat, de warmtewisselaar of driewegklep en andere onderdelen. Tot slot krijg je tips waarmee je bespaart op de reparatiekosten.cv-ketel reparatie kosten

Wat kost een cv-ketel reparatie?

De kosten van een reparatie hangt enorm af van de reden van de schade. Sommige onderdelen zijn relatief goedkoop om te laten vervangen. Een driewegklep kost je gemiddeld €60,- om te repareren en het herstellen van een waterdrukmeter kost slechts €50,-.

Is het expansievat het probleem, dan lopen de reparatiekosten al hoger op. Het vervangen van een kapot expansievat gaat je ongeveer €150,- kosten. In veel gevallen is het repareren van het expansievat geen optie, daarom is het slimmer om direct te investeren in een nieuwe.

In de tabel vind je de gemiddelde prijzen voor verschillende reparaties aan cv-ketels. Gemiddeld ligt het uurloon van een monteur tussen de €55,- tot €75,- per uur. Schakel je een vakman in het weekend in, dan betaal je daarnaast vaak nog een spoedtoeslag.

Op deze pagina vind je een overzicht van de cv-ketel prijzen van een nieuwe ketel.

Cv-ketel reparatie kosten 2023

Onderdeel Gemiddelde kosten*
Expansievat €150,-
Driewegklep €60,-
Motor 3 weg klep €80,-
Circulatiepomp €300,-
Ventilator €250,-
Brander €160,-
Ontsteker €125,-
Warmtewisselaar €700,-
Waterdrukmeter €50,-
Overdrukventiel €50,-
Klokthermostaat €80,-
Slimme thermostaat €250,-
Dienst
Voorrijkosten monteur €45,- (dag) en €80,- (nacht)
Uurloon cv monteur €55,- tot €75,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijsindicatie ontvangen? Vergelijk gratis offertes!

Besparen op een cv-ketel reparatie?

Vergelijk gratis offertes en kies de cv-monteur met het beste aanbod!

Warmtewisselaar cv: zijn de kosten het waard?

De warmtewisselaar is mogelijk één van de belangrijkste onderdelen van een verwarmingsketel. Als deze kapot is, dan is dat een groot probleem. De kosten voor een nieuwe warmtewisselaar in je cv, liggen rond de €700,-.

Daar bovenop moet je rekening houden met hoge reparatiekosten. In de praktijk is het vaak goedkoper om te kiezen voor een nieuwe cv-ketel als je warmtewisselaar kapot is. Een voordeel van een nieuwe cv-ketel kopen is dat deze vaak ook een stuk zuiniger is en een hoger rendement behaalt, waardoor je ook maandelijks op de energiekosten bespaart.

Cv monteur inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een vakman bij jou uit de buurt.

Geen warm water meer?

Heb je geen warm water meer? Je hoeft niet direct een cv-monteur in te schakelen. Kijk eerst eens of de cv-ketel het nog wel doet, of dat deze door bijvoorbeeld een stroomstoring is uitgegaan. Meestal geeft de ketel zelf een storingscode aan: deze kun je opzoeken zodat je direct weet wat het probleem is.

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van geen warm water:

  • Spanning is onderbroken
  • Kapot onderdeel in de ketel
  • Thermostaat is onderbroken
  • De thermische beveiliging is onderbroken

Lees op deze pagina meer over veelvoorkomende cv-ketel storingen en de oplossingen.

Hoe worden de kosten voor een cv-ketel reparatie opgebouwd?

De kostprijs is op te delen in drie verschillende categorieën:

  • Arbeidskosten: ongeveer 30% van het totaalbedrag gaat op aan het uurtarief van de monteur.
  • Materiaalkosten: bij relatief kleine reparaties wordt ongeveer 40% van het totaalbedrag bepaald door de materialen.
  • Voorrijkosten: de voorrijkosten bedragen gemiddeld 30% van het totaalbedrag. Zeker in het geval van spoed zullen de voorrijkosten hoger oplopen.

Besparen op de kosten? Start gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40%!

cv-ketel reparatie

Deze keuzes bepalen de cv ketel reparatie kosten

De totaalprijs voor de cv-reparatie, hangt af van verschillende factoren. Het soort reparatie speelt een rol, maar ook het uurloon van de vakman en het verschil tussen een spoedreparatie of een normale reparatie.

Hieronder lees je over de verschillende keuzes en factoren die invloed hebben op de prijs. Wil je een exacte prijsindicatie ontvangen? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Uurloon van de reparateur

Het uurloon van de cv-monteur speelt een grote rol: maar liefst 30% van de totaalprijs wordt bepaald door de arbeidskosten! Het uurtarief ligt gemiddeld tussen de €55,- tot €75,-. Wanneer je een groot bedrijf inschakelt ben je doorgaans duurder uit dan wanneer je kiest voor een zelfstandig cv-monteur. De prijzen verschillen enorm per bedrijf, daarom is het altijd aan te raden om meerdere monteurs met elkaar te vergelijken.

Spoed of geen spoed

Zit je midden in de winter zonder warmte en krijg je de storing zelf niet opgelost? In dat geval is het slim om met spoed een vakman in te huren. Houd er rekening mee dat je bij spoed een spoedtarief betaalt. Wanneer de reparatie dus wel even kan wachten, midden in de zomer bijvoorbeeld, dan kun je een vakman inschakelen tijdens kantooruren en ben je goedkoper uit.

Soort reparatie

Het soort reparatie speelt ook een grote rol in het bepalen van de prijs. Het vervangen van een driewegklep is bijvoorbeeld relatief goedkoop: de kosten van een driewegklep zijn gemiddeld €60,-. Is de circulatiepomp beschadigd, dan is de reparatie al een stuk duurder: rond de €300,-. Het soort reparatie heeft invloed op de materialen die nodig zijn en het aantal uren dat de cv-monteur kwijt is aan jouw reparatie.

Onderhoudsabonnement of niet

Heb jij een onderhoudscontract afgesloten? Dan is de kans groot dat de materiaalkosten of de reparatiekosten bij dit contract zijn inbegrepen. Dat betekent dat je geen onverwachte kosten hoeft te maken en zo ben je uiteindelijk goedkoper uit. Zeker bij oudere cv-ketels is het slim om een onderhoudscontract af te sluiten, zodat je bij storingen ook sneller hulp krijgt.

Cv-ketel reparatie tegen de laagste kosten!

Vind een vakman in jouw regio en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

Bespaartips: zo worden de cv ketel reparatie kosten lager

Besparen op je cv-ketel reparatie? Dat is zeker een mogelijkheid! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kosten naar beneden te brengen. Neem een monteur uit je eigen regio in handen en sluit een onderhoudsabonnement af. Hieronder geven we je drie praktische tips!

Weten wat de reparatie gaat kosten? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Neem een monteur uit de buurt

De voorrijkosten bedragen ongeveer €55,- tot €75,- afhankelijk van de dag en het tijdsstip. Wil je besparen op de kosten, dan doe je er goed aan om een vakman in de buurt in te schakelen. De voorrijkosten liggen dan zo laag mogelijk, omdat de afstand tussen het bedrijf en je woning een stuk kleiner is. Op de pagina cv-monteur kiezen: waarop letten vind je handige tips voor het zoeken van een cv-monteur!

Neem tijdig een onderhoudsabonnement

Bij oudere cv-ketels is het slim om op tijd een onderhoudsabonnement af te sluiten. Afhankelijk van je abonnement zitten hier ook reparatiekosten bij in: mocht je dus een reparatie nodig hebben, dan hoef je geen extra kosten te maken. Bovendien is de kans op een storing of een kapot onderdeel veel kleiner als je de cv-ketel regelmatig laat onderhouden. Lees hier meer over cv-ketel onderhoud.

Laat je oude ketel vervangen

Bij een oudere cv-ketel waarbij steeds meer storingen zijn, is het slim om de ketel te vervangen in plaats van een reparatie uit te voeren. Een vakman zal je hierin adviseren.

Waarom is dit goedkoper?

Omdat je niet keer op keer de reparatiekosten hebt, maar alleen één keer een nieuwe ketel moet betalen. Daar komt bij dat nieuwe ketels zuiniger zijn en een hoger rendement hebben waardoor je maandelijks bespaart op de energiekosten.

cv-ketel repareren

Cv monteur nodig? Vergelijk offertes

Voer een reparatie aan je cv-ketel niet zomaar zelf uit, maar schakel een vakman in. Alleen dan weet je zeker dat de ketel correct en veilig werkt en een zo’n hoog mogelijk rendement behaalt. Ben je op zoek naar een ervaren cv-monteur in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk verschillende prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies zo voor de vakman met het beste aanbod! Je bespaart tot wel 40% op de kosten. Geen zorgen, de aanvraag is gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken