Besparen op cv-ketel reparatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Cv ketel reparatie kosten

Cv ketel reparatie: kosten en informatie

De kosten van een cv-ketel reparatie liggen tussen de €55,- tot €75,- per uur. Daarnaast betaal je binnen kantoortijden nog €40,- aan voorrijkosten en €80,- in de nachten of weekenden.

Meer weten over de kosten van een cv-reparatie?

Op deze pagina leggen we uit wat het kost om jouw cv te repareren. Je vindt hier de prijzen van meerdere onderdelen die vervangen of gerepareerd kunnen worden. Natuurlijk geven we je ook handige bespaartips voor jouw cv-reparatie! Je betaalt zo nooit te veel.

Cv-ketel reparatie kosten: de belangrijkste informatie op een rij

  • De kosten van een cv-ketel reparatie zijn gemiddeld €44,- tot €75,- per uur.
  • Je betaalt gemiddeld €45,- tot €80,- aan voorrijkosten, als er spoed is betaal je een spoedtoeslag die verschilt per monteur.
  • De materiaalkosten kunnen gedekt zijn in jouw onderhoudscontract.
  • Het repareren of vervangen van de warmtewisselaar kost gemiddeld tot €700,-. Bij een oude ketel is vervangen vaak goedkoper.
  • Besparen op reparaties doe je door regelmatig onderhoud te plegen en te kiezen voor een monteur in je eigen regio.


cv-ketel reparatie kosten

Wat kost een cv-ketel reparatie?

Je betaalt voor een cv-ketel reparatie gemiddeld €44,- tot €75,- per uur en zo’n €45,- tot €80,- aan voorrijkosten. De kosten van de cv-ketel reparatie hangen daarnaast af van hoe kapot de cv-ketel is. Een nieuwe driewegklep kost €60,- per stuk en de reparatie aan een warmtewisselaar kost je €700,-.

Wanneer je een onderhoudscontract hebt kán het zijn dat deze materiaalkosten (gedeeltelijk) bij je abonnement in zitten en je dus niet voor vervelend hoge kosten komt te staan. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen om een relatief kleine beschadiging, zoals een lek expansievat (€150,-) of een kapot overdrukventiel (€50,-).

Cv-ketel reparatie kosten 2024

Dienst Gemiddelde kosten* Gevolgen kapot onderdeel
Voorrijkosten monteur €45,- (dag) en €80,- (nacht)
Uurloon cv monteur €55,- tot €75,- per uur
Onderdeel
Expansievat €150,- Geen warm water
Driewegklep €60,- Geen warm water in verwarming en kraan
Motor 3 weg klep €80,- Geen circulatie van warm water
Circulatiepomp €300,- Geen circulatie van warm water
Ventilator €250,- Cv-ketel wordt te warm
Brander €160,- Warmtevraag kan niet geregeld worden
Ontsteker €125,- Cv-ketel springt niet aan
Warmtewisselaar €700,- Verbranding van gas wordt niet omgezet in warm water
Waterdrukmeter €50,- Waterdruk cv-ketel te laag
Overdrukventiel €50,- Druk loopt te hoog op in de ketel

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparen op een cv-ketel reparatie?

Vergelijk gratis offertes en kies de cv-monteur met het beste aanbod!

Hoe worden de kosten voor een cv-ketel reparatie opgebouwd?

De kostprijs is op te delen in drie verschillende categorieën:

  • Arbeidskosten: ongeveer 30% van het totaalbedrag gaat op aan het uurtarief van de monteur.
  • Materiaalkosten: bij relatief kleine reparaties wordt ongeveer 40% van het totaalbedrag bepaald door de materialen.
  • Voorrijkosten: de voorrijkosten bedragen gemiddeld 30% van het totaalbedrag. Zeker in het geval van spoed zullen de voorrijkosten hoger oplopen.

cv-ketel reparatie

Deze keuzes bepalen de cv ketel reparatie kosten

De totale kosten voor de cv-reparatie, hangen af van verschillende factoren. Het soort reparatie speelt een rol, maar ook het uurloon van de vakman en het verschil tussen een spoedreparatie of een normale reparatie.

Hieronder lees je over de verschillende keuzes en factoren die invloed hebben op de prijs.

Uurloon van de reparateur

Het uurloon van de cv-monteur speelt een grote rol: maar liefst 30% wordt bepaald door de arbeidskosten! Het uurtarief ligt gemiddeld tussen de €55,- tot €75,-. Wanneer je een groot bedrijf inschakelt ben je doorgaans duurder uit dan wanneer je kiest voor een zelfstandig cv-monteur. De prijzen verschillen enorm per bedrijf, daarom is het altijd aan te raden om meerdere monteurs met elkaar te vergelijken.

Spoed of geen spoed

Zit je midden in de winter zonder warmte en krijg je de storing zelf niet opgelost? Of stinkt je cv-ketel? In dat geval is het slim om met spoed een vakman in te huren. Houd er rekening mee dat je bij spoed een spoedtarief betaalt. Wanneer de reparatie dus wel even kan wachten, midden in de zomer bijvoorbeeld, dan kun je een vakman inschakelen tijdens kantooruren en ben je goedkoper uit.

Soort reparatie

Het soort reparatie speelt ook een grote rol in het bepalen van de prijs. Het vervangen van een driewegklep is bijvoorbeeld relatief goedkoop: de kosten van een driewegklep zijn gemiddeld €60,-. Is de circulatiepomp beschadigd, dan is de reparatie al een stuk duurder: rond de €300,-. Het soort reparatie heeft invloed op de materialen die nodig zijn en het aantal uren dat de cv-monteur kwijt is aan jouw reparatie.

Onderhoudsabonnement of niet

Heb jij een onderhoudscontract afgesloten? Dan is de kans groot dat de materiaalkosten of de reparatiekosten bij dit contract zijn inbegrepen. Dat betekent dat je geen onverwachte kosten hoeft te maken en zo ben je uiteindelijk goedkoper uit. Zeker bij oudere cv-ketels is het slim om een onderhoudscontract af te sluiten, zodat je bij storingen ook sneller hulp krijgt.

Cv-ketel reparatie tegen de laagste kosten!

Vind een vakman in jouw regio en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

Warmtewisselaar cv: zijn de kosten het waard?

De warmtewisselaar is mogelijk één van de belangrijkste onderdelen van een verwarmingsketel. Als deze kapot is, dan is dat een groot probleem. De kosten voor een nieuwe warmtewisselaar in je cv, liggen rond de €700,-.

Daar bovenop moet je rekening houden met hoge reparatiekosten. In de praktijk is het vaak goedkoper om te kiezen voor een nieuwe cv-ketel als je warmtewisselaar kapot is. Een voordeel van een nieuwe cv-ketel kopen is dat deze vaak ook een stuk zuiniger is en een hoger rendement behaalt, waardoor je ook maandelijks op de energiekosten bespaart.

Lees ook over cv-ketel lekt water, cv-ketel maakt geluid en verwarming doet het niet

Bespaartips: zo worden de cv ketel reparatie kosten lager

Besparen op je cv-ketel reparatie? Dat is zeker een mogelijkheid! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kosten naar beneden te brengen. Neem een monteur uit je eigen regio in handen en sluit een onderhoudsabonnement af. Hieronder geven we je drie praktische tips!

1. Neem een monteur uit de buurt

De voorrijkosten bedragen ongeveer €55,- tot €75,- afhankelijk van de dag en het tijdsstip. Wil je besparen op de kosten, dan doe je er goed aan om een vakman in de buurt in te schakelen. De voorrijkosten liggen dan zo laag mogelijk, omdat de afstand tussen het bedrijf en je woning een stuk kleiner is. Op de pagina cv-monteur kiezen: waarop letten vind je handige tips voor het zoeken van een cv-monteur!

2. Neem tijdig een onderhoudsabonnement

Bij oudere cv-ketels is het slim om op tijd een onderhoudsabonnement af te sluiten. Afhankelijk van je abonnement zitten hier ook reparatiekosten bij in: mocht je dus een reparatie nodig hebben, dan hoef je geen extra kosten te maken. Bovendien is de kans op een storing of een kapot onderdeel veel kleiner als je de cv-ketel regelmatig laat onderhouden. Lees hier meer over de kosten van cv-ketel onderhoud.

3. Geen spoed? Wacht even af!

Als het hartje zomer is en er geen spoed bij is, dan kun je misschien even afwachten tot de eerstvolgende werkdag. Je bespaart zo een hoge spoedtoeslag en bent een stuk goedkoper uit.

cv-ketel repareren

Cv monteur nodig? Vergelijk offertes

Voer een reparatie aan je cv-ketel niet zomaar zelf uit, maar schakel een vakman in. Alleen dan weet je zeker dat de ketel correct en veilig werkt en een zo’n hoog mogelijk rendement behaalt. Ben je op zoek naar een ervaren cv-monteur in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk verschillende prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies zo voor de vakman met het beste aanbod! Je bespaart tot wel 40% op de kosten. Geen zorgen, de aanvraag is gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden aan cv-ketels mogen vanaf 1 april 2023 uitsluitend worden uitgevoerd door installateurs met een CO-certificaat. Dit is ingesteld om het risico op gevaarlijke situaties door koolmonoxide te beperken. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie.