Besparen op cv-ketel prijzen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Cv-ketel prijzen

Cv-ketel prijzen

De prijzen van een nieuwe cv-ketel beginnen rond de €1.500,-. Kies je voor een combiketel, dan loopt de prijs van de cv-ketel op tot ongeveer €3.500,-.

Meer weten?

Op deze pagina gaan we dieper in op de prijzen van verschillende cv-ketels. Je vindt handige info over de verschillende merken, CW-waardes en welke andere factoren de prijs bepalen. Tot slot geven we je ook praktische bespaartips zodat je niet te veel betaalt!

Cv-ketel prijzen: belangrijkste informatie op een rij

  • De prijs van een cv-ketel begint rond de €1.500,- en kan oplopen tot wel €6.500,-.
  • De prijs hangt af van het type ketel, de comfortwaarde, de installatiekosten en het merk.
  • Je verdient de prijs van een cv-ketel weer terug doordat je jaarlijks tot 10% bespaart op de energiekosten.
  • Besparen doe je door te kiezen voor het juiste vermogen en een goedkoper merk, zoals intergas, te kiezen.


cv-ketel prijs

Wat kost een cv-ketel?

De prijs van een nieuwe cv-ketel begint rond de €1.500,- tot €2.800,-. Dit is de prijs van een standaard hr-ketel. Een Uhr-ketel, die samenwerkt met een warmtepomp, kost gemiddeld €1.800,- tot €3.500,-. Wil je gasvrij wonen dan is een elektrische ketel ook een optie, de prijs hiervan ligt tussen de €4.000,- tot €6.500,-.

Wie een nieuwe cv-ketel laat installeren kan er qua energiekosten flink op vooruit gaan. Hoewel de prijzen van cv-ketels relatief hoog liggen, is het belangrijk om ook de besparing op de energiekosten mee te nemen. Met nieuwe hr-ketels bespaar je al snel 10% op de energiekosten per jaar.

Cv-ketel: prijs 2024

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Hr soloketel 70% tot 80% Vanaf €1.500,-
Hr combiketel 100% tot 107% €1.500,- tot €3.000,-
Uhr combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.500,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.500,-

* Het rendement geeft aan hoeveel energie er omgezet wordt door de ketel in warmte. Vanaf 100% rendement gaat er geen warmte verloren.
**Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw.

Lees hier meer over de kosten voor het repareren van een cv-ketel.

Benieuwd naar de prijzen van een nieuwe cv-ketel?

Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier

Handige prijsvoorbeelden voor cv-ketels

Uhr-ketel: deze klant wilde door de hoge gasprijzen minder gas verbruiken en koos voor een Uhr-ketel met warmtepomp. Inclusief installatie de prijs van de cv-ketel uit op €3.250,-
Hr-combiketel: bij deze klant plaatste de monteur een nieuwe hr-combiketel met CW4. De prijs voor de cv-ketel inclusief installatie was €2.650,-.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een cv-ketel?

Wanneer het op de prijs van een cv-ketel aan komt, hangt deze sterk af van een aantal factoren. Een van de belangrijkste factoren is de CW-waarde. Daarbij is de installatie, montage en het type en merk van de cv-ketel ook van invloed op de prijzen.

De en HRe-ketel is bijvoorbeeld een stuk duurder dan een gewone hr-ketel. Bovendien spelen het verbruik, de grootte van de woning en de gezinssamenstelling ook mee in het bepalen van de juiste ketel en dus de prijs! Heb je meerdere badkamers? Dan heb je een cv-ketel nodig met een hogere CW-waarde.

1. Type ketel

Je hebt de keuze tussen een solo- of een combiketel. Een soloketel kost gemiddeld vanaf €1.500,- inclusief montage en een combiketel heeft een prijs tot €3.000,-. Een soloketel lijkt goedkoper, maar als er nog geen boiler in huis dan lopen de prijzen van de cv-ketels nog hoger op. Je moet dan ook een boiler of geiser kopen én de monteur is langer bezig met de installatie.

Solo- en combiketel prijzen 2024

Soort ketel Gemiddelde prijs*
Hr-soloketel Vanaf €1.500,-
Hr-combiketel €1.500 tot €3.000,-

2. Installatiekosten

Vergeet bij het vervangen van een cv-ketel niet om rekening te houden met de installatiekosten. De installatiekosten bedragen zo’n 40% van de totale prijs. Het installeren van een cv-ketel duurt zo’n 4 uur en dit kost gemiddeld €500,- en €900,-.

3. De CW-waarde

De CW-waarde staat voor Comfort Warm Water en geeft aan hoeveel warm water de cv-ketel per minuut levert. Er geldt dan ook: hoe hoger de waarde, hoe sneller er warm water is. De waarden lopen van 1 tot 6, waarbij CW6 dus het hoogste comfort en de meeste warme liters per minuut geeft.

Heb je een groot huishouden en wil je tegelijkertijd douchen en de kraan gebruiken beneden, dan volstaat een CW6-ketel. De CW-waarde beïnvloedt de prijs, want hoe meer warm water je per minuut hebt, hoe meer comfort je thuis ervaart.

Prijs cv-ketel CW-waarde 2024

CW-waarde Warm water in: Gelijktijdig warm water Liter p/m Kosten*
CW3 Keuken of douche Nee 10 Liter €1.000,- tot €1.300,-
CW4 Keuken en/of douche Beperkt 13 Liter €1.400,- tot €2.000,-
CW5 Keuken en/of douche Beperkt 17 Liter €1.800,- tot €2.600,-
CW6 Keuken en douche Ja 20 Liter €2.400,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief montage en btw.

nieuwe cv-ketel prijzen

4. Het merk

Het merk speelt een belangrijke rol. Goedkopere merken met een prijsklasse van €800,- tot €1.100,- zijn Intergas, Remeha en Ferroli. Merken als Bosch en Vaillant zijn iets duurder. Met cv-ketel prijzen van €1.000,- tot €1.300,- behoren zij tot de middenklasse. Merken als Atag en Nefit zitten in de hoogste prijsklasse. De prijzen van hun cv-ketels liggen gemiddeld tussen de €1.300,- tot €1.700,-.

Meestal zit er qua kwaliteit weinig verschil tussen de merken. De duurdere merken hebben vaak kleinere, compacte ketels die er mooier uit zien.

Prijsklasse Merken Prijzen
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

5. Investering door besparing terugverdienen

Vaak is een cv-ketel kopen of een oude ketel vervangen voor een HR-ketel een hele investering. Echter is het wel een investering die je uiteindelijk terugverdiend. Een hr-ketel is de beste optie, deze is namelijk energiezuinig en zorgt ervoor dat je tot wel €300,- per jaar bespaart op de energierekening. Op die manier heb je de hr-ketel al binnen 7 jaar terugverdiend. Lees op deze pagina meer over hr-ketel prijzen.

Meer weten over de prijs van een nieuwe cv-ketel?

Vergelijk offertes van verschillende cv-ketel expertes!

Gratis offertes vergelijken

Bekende merken

Als je een nieuwe cv-ketel gaat kopen en laat installeren, zijn er een aantal bekende merken waar je uit kiest. De bekendste merken zijn Remeha, Intergas, Nefit en Vaillant. Lees snel verder voor meer informatie over de merken.

Remeha

Een nieuwe cv-ketel van Remeha kopen en installeren gaat gepaard met gemak. Remeha maakt gebruik van de nieuwste technologieën zodat energiebesparing en optimaal comfort mogelijk zijn. Bovendien is Remeha betrouwbaar en leveren ze uitstekende prestaties.

Intergas

Intergas staat bekend om hoogwaardige en betaalbare hr-ketels. Het merk gebruikt een unieke dubbele 2-in-1 warmtewisselaar. Deze minimaliseert warmteverlies en zorgt voor een optimale warmteoverdracht, wat een hoog rendement oplevert. Bovendien past Intergas diverse keuringen toe om zeker te zijn van een hoge kwaliteit.

Nefit

Cv-ketels van Nefit voldoen aan strenge eisen en regelgeving. Nefit biedt betrouwbaar comfort van hoge kwaliteit. Het is een duurzaam merk, energiezuinig en biedt zelflerende software. Bovendien was Nefit de eerste die met een hr-ketel op de markt kwam.

Vaillant

Vaillant heeft voor iedere situatie een passende hr-ketel. Alle cv-ketels van Vaillant zijn betrouwbaar, efficiënt en zijn eenvoudig te bedienen. Vaillant heeft een betrouwbare techniek, gebruikt stijlvolle thermostaten en geeft een groot comfort niveau.

Benieuwd naar de beste cv-ketel in 2024? Op de pagina Beste cv-ketel lees je hier alles over!

Besparen op de prijs van een cv-ketel? Handige tips!

Wil jij een nieuwe cv-ketel tegen de laagste prijs kopen? Geen zorgen, hieronder geven we je een paar praktische tips.

Tip 1: ga voor het juiste vermogen. Te laag vermogen houdt in dat je het huis niet goed warm krijgt, maar een te hoog vermogen betekent dat je waarschijnlijk onnodig veel energie verbruikt! Laat je daarom adviseren en kies voor het goede vermogen op de besparen op de prijs.

Tip 2: denk ook aan je besparing. Denk niet alleen aan de prijs van de cv-ketel, maar ook aan de besparing die je ermee doet. Soms is het voordeliger om meer uit te geven aan een zuinige ketel omdat je dan jaarlijks bespaart op de energiekosten.

Tip 3: ga voor een goedkoper merk. Vaak is de kwaliteit vergelijkbaar met de duurdere merken, maar is vooral de uitstraling anders. Als het je niet uit maakt hoe de cv-ketel eruitziet, bespaar je gemakkelijk met een goedkoper merk.

Tip 4: vergelijk offertes. Voor de installatie van de cv-ketel varieert de prijs enorm. Elke vakman bepaalt namelijk zijn of haar eigen tarief. Door te vergelijken bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs van je cv-ketel.

Is kopen van een cv-ketel op afbetaling mogelijk?

Als je opziet tegen een grote investering of je hebt moeite met het in 1 keer betalen van een nieuwe cv-ketel, is het mogelijk om een cv-ketel op afbetaling te kopen. Dit houdt in dat je niet in 1 keer de volle mep betaalt, maar in termijnen aflost. Zo is de cv-ketel wel direct jouw eigendom, in tegenstelling tot huren.

Bovendien bespaar je direct op de energierekening en betaal je in termijnen een bepaald bedrag om de nieuwe cv-ketel af betalen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een cv-ketel op afbetaling, of wil je huren of leasen? Vraag dan informatie op bij een vakman.

Kopen of huren?

Bij het installeren van een nieuwe cv-ketel is het de vraag of je deze gaat kopen of huren. Het voordeel van een kopen is dat je in 1 keer een groot bedrag investeert, waar je geen rente over betaalt.

Bovendien bepaal je zelf welke ketel je koopt en wat voor onderhoudscontract je neemt. Huren is een optie als je niet in 1 keer het bedrag bij elkaar hebt. Echter zit je er de gehele levensduur van de cv-ketel aan vast. Je kunt er ook voor kiezen om er een te kopen op afbetaling. Echter is dit niet voordelig omdat dit in verhouding duurder is. Het is dus aan te raden om een cv-ketel nieuw te kopen en niet te huren.

cv-ketel kosten

Besparen op cv-ketel prijzen? Vergelijk gratis offertes

De prijs van een nieuwe cv-ketel is afhankelijk van verschillende factoren. Maar, door je oude cv-ketel te vervangen voor een nieuwe, bespaar je jaarlijks op de energiekosten. Wil je ook besparen op de prijs van een nieuwe cv-ketel?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt maximaal 5 offertes van installateurs bij jou uit de buurt. Vergelijk de prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod. De aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden aan cv-ketels mogen vanaf 1 april 2023 alleen nog worden uitgevoerd door installateurs met een CO-certificaat. Deze maatregel is genomen om het risico op gevaarlijke situaties door koolmonoxide te verminderen. Dit is dus ook van toepassing op de installatie van nieuwe cv-ketels. Meer informatie is te vinden op de pagina over de gasketelwet.