Besparen op cv-ketel prijzen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Cv-ketel prijzen

Investeren in een nieuwe cv-ketel voor meer meer of sneller warm water en een jaarlijkse besparing op de energiefactuur? Dan wil je natuurlijk weten wat de prijzen zijn voor de aanschaf van een nieuwe cv-ketel, het installeren en de montage. De kosten worden door meerdere factoren beïnvloed, onder andere door de CW-waarde, het merk en de installatie. Lees snel verder voor meer informatie over de prijzen van cv-ketels, hoe het zit met de terugverdientijd en of het mogelijk is om een cv-ketel op afbetaling te kopen.

Start gratis offerteaanvraag!

Benieuwd naar de exacte prijzen van een nieuwe cv-ketel? Vul je gegevens in op het offerteformulier. Zo ontvang je vrijblijvend meerdere offertes. Vergelijk de offertes onderling, zo vind je de juiste cv-ketel expert en bespaar je op de kosten!cv-ketel prijs

Wat kost een cv-ketel?

Als je een nieuwe cv-ketel laat installeren omdat de oude vervangen moet worden, zijn de prijzen natuurlijk belangrijk. De prijzen verschillen erg onderling, omdat er verschillende soorten cv-ketels zijn, waaronder de populaire HR-ketel. Een CW3-ketel geeft bijvoorbeeld 10 liter warm water per minuut, in 1 afzonderlijke ruimte. Het is dus niet mogelijk om te douchen en tegelijkertijd af te wassen in de keuken.

De prijzen van een CW3-ketel liggen tussen €1.000,- en €1.300,-. Een CW6-ketel heeft meer capaciteit en zorgt ervoor dat je tegelijk warm water in de keuken en badkamer hebt . De gemiddelde prijs van een CW6-ketel ligt rond de €2.700,-. Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde prijzen van een cv-ketel. Meer weten over de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier.

Is een nieuwe cv niet nodig en ben je benieuwd naar de kosten van cv-ketel reparatie? Lees er meer over!

Prijs van een cv-ketel 2023

CW-waarde Warm water in: Gelijktijdig warm water Liter p/m Kosten*
CW3 Keuken of douche Nee 10 Liter €1.000,- tot €1.300,-
CW4 Keuken en/of douche Beperkt 13 Liter €1.400,- tot €2.000,-
CW5 Keuken en/of douche Beperkt 17 Liter €1.800,- tot €2.600,-
CW6 Keuken en douche Ja 20 Liter €2.400,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief montage en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

Handige prijsvoorbeelden voor cv-ketels

Weinig warm water nodig: wanneer je weinig warm water nodig hebt en niet op meerdere plaatsen tegelijkertijd (zoals in de badkamer en de keuken), dan is een cv-ketel met CV-waarde 3 voldoende. De prijs voor een cv-ketel ligt dan rond €1.000,- tot €1.300,- incl. montage.
Veel warm water nodig: wil je zowel in de keuken gebruik maken van warm water en tegelijkertijd warm kunnen douchen of een bad kunnen vullen? Dan heb je minstens CW-waarde 6 nodig. De prijs van de cv-ketel ligt dan tussen de €2.400,- tot €3.000,-.

Vraag een cv-ketel specialit welk type ketel en welke CW-waarde het beste bij jou en jouw woning past.

Benieuwd naar de prijzen van een nieuwe cv-ketel?

Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een cv-ketel?

Wanneer het op de prijs van een cv-ketel aan komt, hangt deze sterk af van een aantal factoren. Een van de belangrijkste factoren is de CW-waarde. Daarbij is de installatie, montage en het type en merk van de cv-ketel ook van invloed op de prijzen.

De en HRe-ketel is bijvoorbeeld een stuk duurder dan een VR-ketel. Bovendien spelen het verbruik, de grootte van de woning en de gezinssamenstelling ook mee in de hoogte van de kosten. Heb je meerdere badkamers? Dan heb je een cv-ketel nodig met een hogere CW-waarde.

Hieronder lees je meer over de verschillende factoren. Cv monteur inschakelen en besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Type ketel

Het type ketel dat je laat plaatsen heeft invloed op de totale prijzen. Een HR-soloketel is één van de goedkoopste ketels, deze kost rond de €1.500,-. Een HR-combiketel of een Uhr-combiketel zijn duurder, maar deze investering verdien je sneller terug omdat het rendement hoger ligt.

Wil je geen gas vebruiken? Kies dan voor een elektrische cv-ketels. Deze ketels kosten tussen de €4.000,- tot €6.000,-.

Nieuwe cv: prijs 2023

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Hr soloketel 70% tot 80% €1.500,-
Hr combiketel 100% tot 107% €1.500,- tot €2.600,-
Uhr combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.000,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.000,-

* Het rendement geeft aan hoeveel energie er omgezet wordt door de ketel in warmte. Vanaf 100% rendement gaat er geen warmte verloren.
**Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Installatiekosten

Vergeet bij het vervangen van een cv-ketel niet om rekening te houden met de installatiekosten. De installatiekosten bedragen zo’n 40% van de totale prijs. Het installeren van een cv-ketel duurt zo’n 4 uur en de kosten liggen tussen de €500,- en €900,-.

De CW-waarde

De CW-waarde staat voor Comfort Warm Water en geeft aan hoeveel warm water de cv-ketel per minuut levert. Er geldt dan ook: hoe hoger de waarde, hoe sneller er warm water is. De waarden lopen van 1 tot 6, waarbij CW6 dus het hoogste comfort en de meeste warme liters per minuut geeft.

Heb je een groot huishouden en wil je tegelijkertijd douchen en de kraan gebruiken beneden, dan volstaat een CW6-ketel. De CW-waarde beïnvloedt de prijs, want hoe meer warm water je per minuut hebt, hoe meer comfort je thuis ervaart.

nieuwe cv-ketel prijzen

Het merk

Het merk van de cv-ketel speelt ook mee in de hoogte van de prijs van een nieuwe cv-ketel. Er bestaan goedkope en dure merken. Welk merk de beste is, is afhankelijk van jouw wensen. Als je een CW4-ketel aanschaft, is er weinig verschil te zien in de merken.

Echter krijg je bij het ene merk minder lang garantie dan bij het andere merk. ATAG is de goedkoopste optie en , maar geeft wel de meeste garantie. Ga je voor een CW5-ketel dan zijn er onderling weinig verschillen te zien. Nefit is hierin de goedkoopste optie en Vaillant de duurste. Wil je cv-ketels onderling vergelijken? Ga dan naar de website van de Consumentenbond.

Investering door besparing terugverdienen

Vaak is een cv-ketel kopen of een oude ketel vervangen voor een HR-ketel een hele investering. Echter is het wel een investering die je uiteindelijk terugverdiend. Een hr-ketel is de beste optie, deze is namelijk energiezuinig en zorgt ervoor dat je tot wel €300,- per jaar bespaart op de kosten. Op die manier heb je de hr-ketel al binnen 7 jaar terugverdiend. Lees op deze pagina meer over hr-ketel prijzen.

Meer weten over de prijs van een nieuwe cv-ketel?

Vergelijk offertes van verschillende cv-ketel expertes!

Gratis offertes vergelijken

Is kopen van een cv-ketel op afbetaling mogelijk?

Als je opziet tegen een grote investering of je hebt moeite met het in 1 keer betalen van een nieuwe cv-ketel, is het mogelijk om een cv-ketel op afbetaling te kopen. Dit houdt in dat je niet in 1 keer de volle mep betaalt, maar in termijnen aflost. Zo is de cv-ketel wel direct jouw eigendom, in tegenstelling tot huren.

Bovendien bespaar je direct op de energierekening en betaal je in termijnen een bepaald bedrag om de nieuwe cv-ketel af betalen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een cv-ketel op afbetaling, of wil je huren of leasen? Vraag dan informatie op bij een vakman.

Kosten onderhoud

Naast de installatie en het type cv-ketel, is ook de prijs voor het onderhoud belangrijk. Cv-ketel onderhoud is belangrijk om lang te kunnen genieten van een goed werkend apparaat. Eenmalig onderhoud kost zo’n €80,-.

Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract of een servicecontract af te sluiten. Zo hoef je zelf niet na te denken over het onderhoud. Een onderhoudscontract kost gemiddeld €70,- per jaar, waarbij de vakman 2 keer langskomt. Liever een servicecontract? Dan kost dit je gemiddeld €100,- per jaar.

Voordelen offertes voor installatie cv-ketel vergelijken

De prijzen tussen de installatiebedrijven lopen vaak uiteen. Het is dan ook aan te raden om meerdere prijsopgaven aan te vragen van cv monteurs uit je regio die de oude cv-ketel komen vervangen voor een nieuw HR-model.

Vergelijk deze offertes op prijs en aanbod, zodat je een helder overzicht hebt van de specifieke prijzen. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de prijzen.

  • Offertes van verschillende vakmannen uit je eigen regio
  • Beste prijs-kwaliteitverhouding
  • Besparen op de kosten

cv-ketel kosten

Besparen op cv-ketel prijzen? Vergelijk gratis offertes

De prijs van een nieuwe cv-ketel is afhankelijk van verschillende factoren. Maar, door je oude cv-ketel te vervangen voor een nieuwe, bespaar je jaarlijks op de energiekosten. Wil je ook besparen op de prijs van een nieuwe cv-ketel?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt maximaal 5 offertes van installateurs bij jou uit de buurt. Vergelijk de prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod. De aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken