Vind de beste cv-specialist voor jouw opdracht!

Gratis & vrijblijvend

Cv-ketel prijzen

Investeren in een nieuwe cv-ketel voor meer meer of sneller warm water en een jaarlijkse besparing op de energiefactuur? Dan wil je natuurlijk weten wat de prijzen zijn voor de aanschaf van een nieuwe cv-ketel, het installeren en de montage. De kosten worden door meerdere factoren beïnvloed, onder andere door de CW-waarde, het merk en de installatie. Lees snel verder voor meer informatie over de prijzen van cv-ketels, hoe het zit met de terugverdientijd en of het mogelijk is om een cv-ketel op afbetaling te kopen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Benieuwd naar de exacte prijzen van een nieuwe HR-ketel? Vul je gegevens in op het offerteformulier. Zo ontvang je vrijblijvend meerdere offertes. Vergelijk de offertes onderling, zo vind je de juiste cv-ketel expert en bespaar je op de kosten!

Benieuwd naar de prijzen van een nieuwe cv-ketel?

Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier

cv-ketel prijs

Wat kost een cv-ketel?

Als je een nieuwe cv-ketel laat installeren omdat de oude vervangen moet worden, zijn de prijzen natuurlijk belangrijk. De prijzen verschillen erg onderling, omdat er verschillende soorten cv-ketels zijn, waaronder de populaire HR-ketel. Een CW3-ketel geeft bijvoorbeeld 10 liter warm water per minuut, in 1 afzonderlijke ruimte. Het is dus niet mogelijk om te douchen en tegelijkertijd af te wassen in de keuken.

De prijzen van een CW3-ketel liggen tussen €1.000,- en €1.300,-. Een CW6-ketel heeft meer capaciteit en zorgt ervoor dat je tegelijk warm water in de keuken en badkamer hebt . De gemiddelde prijs van een CW6-ketel ligt rond de €2.700,-. Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde prijzen van een cv-ketel. Meer weten over de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier.

Prijs van een cv-ketel

CW-waarde Warm water in: Gelijktijdig warm water Liter p/m Kosten *
CW3 Keuken of douche Nee 10 Liter €1.000,- tot €1.300,-
CW4 Keuken en/of douche Beperkt 13 Liter €1.400,- tot €2.000,-
CW5 Keuken en/of douche Beperkt 17 Liter €1.800,- tot €2.600,-
CW6 Keuken en douche Ja 20 Liter €2.400,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief montage en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvende offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Wanneer het op de prijs van een cv-ketel aan komt, hangt deze sterk af van een aantal factoren. Een van de belangrijkste factoren is de CW-waarde. Daarbij is de installatie, montage en het type en merk van de cv-ketel ook van invloed op de prijzen. 6 Een HRe-ketel is bijvoorbeeld een stuk duurder dan een VR-ketel. Bovendien spelen het verbruik, de grootte van de woning en de gezinssamenstelling ook mee in de hoogte van de kosten. Heb je meerdere badkamers? Dan heb je een cv-ketel nodig met een hogere CW-waarde.

Installatiekosten

Vergeet bij het vervangen van een cv-ketel niet om rekening te houden met de installatiekosten. De installatiekosten bedragen zo’n 40% van de totale prijs. Het installeren van een cv-ketel duurt zo’n 4 uur en de kosten liggen tussen de €500,- en €900,-.

De CW-waarde

De CW-waarde staat voor Comfort Warm Water en geeft aan hoeveel warm water de cv-ketel per minuut levert. Er geldt dan ook: hoe hoger de waarde, hoe sneller er warm water is. De waarden lopen van 1 tot 6, waarbij CW6 dus het hoogste comfort en de meeste warme liters per minuut geeft. Heb je een groot huishouden en wil je tegelijkertijd douchen en de kraan gebruiken beneden, dan volstaat een CW6-ketel. De CW-waarde beïnvloedt de prijs, want hoe meer warm water je per minuut hebt, hoe meer comfort je thuis ervaart.

nieuwe cv-ketel prijzen

Het merk

Het merk van de cv-ketel speelt ook mee in de hoogte van de prijs van een nieuwe cv-ketel. Er bestaan goedkope en dure merken. Welk merk de beste is, is afhankelijk van jouw wensen. Als je een CW4-ketel aanschaft, is er weinig verschil te zien in de merken. Echter krijg je bij het ene merk minder lang garantie dan bij het andere merk. ATAG is de goedkoopste optie en , maar geeft wel de meeste garantie. Ga je voor een CW5-ketel dan zijn er onderling weinig verschillen te zien. Nefit is hierin de goedkoopste optie en Vaillant de duurste. Wil je cv-ketels onderling vergelijken? Ga dan naar de website van de Consumentenbond.

Investering door besparing terugverdienen

Vaak is een cv-ketel kopen of een oude ketel vervangen voor een HR-ketel een hele investering. Echter is het wel een investering die je uiteindelijk terugverdiend. Een hr-ketel is de beste optie, deze is namelijk energiezuinig en zorgt ervoor dat je tot wel €300,- per jaar bespaart op de kosten. Op die manier heb je de hr-ketel al binnen 7 jaar terugverdiend.

Is kopen van een cv-ketel op afbetaling mogelijk?

Als je opziet tegen een grote investering of je hebt moeite met het in 1 keer betalen van een nieuwe cv-ketel, is het mogelijk om een cv-ketel op afbetaling te kopen. Dit houdt in dat je niet in 1 keer de volle mep betaalt, maar in termijnen aflost. Zo is de cv-ketel wel direct jouw eigendom, in tegenstelling tot huren. Bovendien bespaar je direct op de energierekening en betaal je in termijnen een bepaald bedrag om de nieuwe cv-ketel af betalen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een cv-ketel op afbetaling, of wil je huren of leasen? Vraag dan informatie op bij een vakman.

Meer weten over de prijs van een nieuwe cv-ketel?

Vergelijk offertes van verschillende cv-ketel expertes!

Voordelen offertes voor installatie cv-ketel vergelijken

De prijzen tussen de installatiebedrijven lopen vaak uiteen. Het is dan ook aan te raden om meerdere prijsopgaven aan te vragen van specialisten uit je regio die de oude cv-ketel komen vervangen voor een nieuw HR-model. Vergelijk deze offertes op prijs en aanbod, zodat je een helder overzicht hebt van de specifieke prijzen. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de prijzen.

  • Offertes van verschillende vakmannen uit je eigen regio
  • Beste prijs-kwaliteitverhouding
  • Besparen op de kosten

Kosten onderhoud

Naast de installatie en het type cv-ketel, is ook de prijs voor het onderhoud belangrijk. Cv-ketel onderhoud is belangrijk om lang te kunnen genieten van een goed werkend apparaat. Eenmalig onderhoud kost zo’n €80,-. Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract of een servicecontract af te sluiten. Zo hoef je zelf niet na te denken over het onderhoud. Een onderhoudscontract kost gemiddeld €70,- per jaar, waarbij de vakman 2 keer langskomt. Liever een servicecontract? Dan kost dit je gemiddeld €100,- per jaar.

cv-ketel kosten

Vergelijk offertes voor aanschaf en installatie en bespaar!

Ga naar het offerteformulier om vrijblijvend een aantal offertes aan te vragen voor het installeren van een nieuwe HR-ketel. Vergelijk de prijsopgaven onderling om aanzienlijk op de prijzen te besparen. Bovendien is de prijs van een nieuwe cv-ketel afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het type, de CW-waarde, maar ook het installeren en het merk. Door de oude cv-ketel te vervangen voor een nieuwe, bespaar je jaarlijks op de energiekosten omdat je minder verbruikt. Je investeert in een nieuwe HR of HRe-ketel, maar verdient deze wel terug binnen 7 tot 10 jaar.

Start nu je gratis offerteaanvraag!