Besparen op de prijzen van een hr-ketel?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

HR-ketel: de prijzen op een rij

Is je huidige cv-ketel aan vervanging toe? Op een gegeven moment heeft de installatie zijn levensduur behaald en is het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Dan voorkom je vervelende storingen op je oude ketel en weet je zeker dat er de komende jaren weer warm bij zit.

Op deze pagina lees je alles over de prijzen van energiezuinige HR-ketels en vind je informatie over de verschillende soorten ketels waar je uit kunt kiezen. Ook vind je via onze offerteservice altijd een goede en betaalbare cv-installateur uit je regio.

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe werkt het? Na je aanvraag ontvang je eenmalig een aantal offertes van specialisten bij jou uit de buurt. Door deze te vergelijken op prijs en aanbod kies je gemakkelijk en snel de beste cv-installateur uit. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!HR-ketel prijzen

Wat kost een HR-ketel?

De prijzen van een HR-ketel liggen gemiddeld tussen de €1.500, en €3.500,- per stuk. Die prijs is inclusief de plaatsing.

De kosten voor een ketel kunnen behoorlijk variëren. De HR-ketel prijs ligt voornamelijk aan de capaciteit die de ketel moet hebben. Hoe meer water er tegelijkertijd verwarmd moet worden, hoe hoger de prijs. Deze capaciteit wordt uitgedrukt in de CW-klasse.

De montagekosten voor een nieuwe verwarming liggen tussen €500,- en €900,-. In Nederland is het verplicht om een vakman in te schakelen, om gevaarlijke situaties met koolstofmonoxide te voorkomen.

Wat kost een HR-ketel voor jou? Vergelijk gratis offertes en je weet direct met welke kosten je rekening moet houden! Wil je in plaats van een hr-ketel een cv-ketel? Lees op deze pagina meer over de cv-ketel prijzen.

Gemiddelde prijzen incl. btw* Rendement
Hr-ketel €1.000,- tot €2.600,- +100%
Montagekosten per klus €500,- tot €900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte kosten gratis en vrijblijvend offertes aan!

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van een HR-ketel?

Er zijn vier factoren van invloed op de prijzen van een HR-ketel:

  • De CW-klasse van de verwarmingsketel bepaalt voor een groot gedeelte hoe hoog de HR-ketel prijs is. Hoe hoger de klasse, hoe meer water er gelijktijdig verwarmd kan worden.
  • Het merk van de ketel is ook van invloed op de prijs. Ketels van gerenommeerde merken zijn vaak wat duurder, maar dan weet je ook zeker dat je een kwaliteitsproduct koopt.
  • Ook de plaats waar je de nieuwe ketel laat installeren bepaalt de prijs. De installatiekosten liggen lager wanneer je de ketel op dezelfde plek als de oude laat plaatsen.
  • Als laatste bepalen extra opties de kosten van een HR-ketel. Kies bijvoorbeeld voor een zonneboiler om energiezuinig water te verwarmen of voor een slimme thermostaat.

Hieronder lees je meer over de keuzes. Monteur inschakelen? Start gratis offerteaanvraag en vind een vakman bij jou uit de buurt!

Cw-klasse

De CW-klasse zegt hoeveel capaciteit de cv-ketel heeft. Deze capaciteit wordt uitgedrukt in het aantal liter warm water (40 graden) de ketel binnen een minuut kan opwekken. Hoe hoger de CW-waarde, hoe hoger de capaciteit en hoe hoger de aanschafprijs.

In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van prijzen van verschillende HR-ketels met verschillende CW-waarden.

CW-waarde Warm water in: Gelijktijdig warm water Liter p/m Kosten *
CW3 Keuken of douche Nee 10 Liter €1.000,- tot €1.300,-
CW4 Keuken en/of douche Beperkt 13 Liter €1.400,- tot €2.000,-
CW5 Keuken en/of douche Beperkt 17 Liter €1.800,- tot €2.600,-
CW6 Keuken en douche Ja 20 Liter €2.400,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Kosten van verschillende merken HR-ketel

Er zijn veel verschillende merken waar je uit kan kiezen wanneer je een nieuwe hr-ketel aanschaft. Niet elk merk zit in dezelfde prijsklasse. Budgetmerken zoals Remeha en Intergas leveren zeer betaalbare ketels. De merken Atag en Nefit zijn gerenommeerde merken en daardoor ook iets meer aan de prijs.

In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van de kosten voor een HR-ketel van verschillende merken.

Prijsklasse Merken Gemiddelde prijzen*
Laag AWB, Ferroli, Intergas, Remeha €800,- tot €1.100,-
Midden Bosch, Daalderop, Vaillant €1.000,- tot €1.300,-
Hoog Atag, Nefit €1.300,- tot €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparen op de kosten van een HR-ketel?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de prijs!

Installatie op oude of nieuwe plek

De kosten voor het installeren van een nieuwe ketel zijn ook afhankelijk van de plaats in huis waar je de installatie wilt laten monteren. Het gemakkelijkste en goedkoopste is wanneer je de nieuwe ketel op dezelfde plek laat monteren als de oude. Dan kunnen de leidingen opnieuw gebruikt worden.

Kies je voor een nieuwe plek, dan moeten er leidingen verlegd worden en mogelijk moet er ook een nieuwe dakdoorvoer gemonteerd worden. Dat brengt extra kosten met zich mee.

Extra opties

Je hebt bij het aanschaffen van een nieuwe hoog rendement ketel ook nog keuze uit een aantal extra opties. Daarbij kan je denken aan bijvoorbeeld een zonneboiler. Deze installatie op het dak van je woning verwarmt water met zonlicht. Een zonneboiler kost gemiddeld €2.000,- tot €4.000,-, maar daarna bespaar je wel veel op je energiekosten.

Ook kan je kiezen voor een slimme thermostaat. Deze kost gemiddeld €200,- tot €300,-. Het voordeel van een slimme thermostaat is dat je deze overal bediend met je smartphone. Ook kan je de verwarming zo instellen dat het huis warm is wanneer je thuiskomt uit je werk, zonder dat de verwarming de hele dag aan staat.

In de volgende prijstabel vind je meer prijsvoorbeelden van extra opties.

Extra optie Gemiddelde prijzen* Kenmerk
Complete CV installatie, incl. radiatoren en thermostaat €6.000,- Efficiënter energieverbruik
Radiator €250,- tot €400,- Snelle manier van ruimte verwarmen
Boiler €250,- tot €350,- Noodzakelijk bij solo ketel
Zonneboiler €2.000,- tot €4.000,- Warmte opwekking op zonne-energie
Slimme thermostaat €200,- tot €300,- Thermostaat en energiemeter in één
Onderhoudscontract €70,- tot €130,- Goed onderhoud voorkomt problemen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.

hr-ketel prijs

Waarom zou ik een HR-ketel kopen?

De aanschaf van een nieuwe HR-ketel lijkt misschien een duur grapje, maar uiteindelijk bespaar je er ook veel geld mee. Hoe zit dat?

De afkorting HR staat voor Hoog Rendement. Dat betekent dat er nauwelijks energie verloren gaat bij het verwarmen van water voor jouw verwarming of voor je keukenkraan. De ketel brandt op een laag pitje.

Bij het verwarmen van water komt naast warmte ook waterdamp vrij. Bij gewone ketels wordt deze waterdamp naar buiten gelaten, waardoor je energieverlies lijdt. Een HR-ketel haalt uit die waterdamp extra energie door middel van de warmtewisselaar. Dat maakt deze ketels extra efficiënt.

Bespaartips: zo wordt prijs van een HR-ketel lager

De aanschaf van een nieuwe HR-ketel kan aardig in de papieren lopen. Hoewel je met een nieuwe ketel altijd energie bespaart ten opzichte van je oude verwarmingsketel, is het wel fijn om de aanschafprijs zo laag mogelijk te houden.

Daarom geven wij je hier drie handige bespaartips. Daarmee zorg je ervoor dat je de investering zo laag mogelijk houdt. Natuurlijk is het ook altijd verstandig om offertes te vergelijken, zodat je altijd voor de meest betaalbare vakman kiest. Via onze offerteservice doe je dat gratis en zonder verplichtingen!

Koop je ketel in de zomer

In de zomer ligt de prijs van een HR-ketel lager, omdat de vraag naar nieuwe ketels dan veel lager is. Een ander voordeel van het kopen van een ketel in de zomer is dat je in de winter zeker weet dat je verwarming altijd werkt. Je zorgt er namelijk voor dat de ketel niet stuk gaat in de koudste maanden van het jaar.

Huur of lease je ketel

Als je de aanschafwaarde van een nieuwe HR-ketel te hoog vindt, is het mogelijk interessant om naar andere opties te kijken, zoals huren. Tegenwoordig is het mogelijk om voor een bedrag tussen de €25,- en €35,- per maand een cv-ketel te huren.

Het voordeel hiervan is dat je niet een groot bedrag in een keer hoeft uit te geven. De huurprijs is daarnaast in de meeste gevallen inclusief onderhoudt. Het nadeel is dat de ketel niet van jezelf is en dat je uiteindelijk meer betaalt door te huren.

Sluit een onderhoudscontract af

Bij de aanschaf van een nieuwe HR-ketel is het altijd verstandig om direct een onderhoudscontract af te sluiten. Wat houdt dit in? Met een onderhoudscontract neemt de cv monteur contact met je op wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Daar hoef je dan niets voor te betalen.

Regelmatig onderhoud aan je verwarmingsketel is belangrijk om storingen en onnodige reparaties te voorkomen.

hr-ketel kosten

HR-ketel laten installeren? Vergelijk gratisoffertes

Wil je een nieuwe HR-ketel aanschaffen? Met een nieuwe verwarmingsketel ben je de komende jaren weer klaar en weet je zeker dat je verwarming goed blijft werken. Een cv-installateur monteert de nieuwe ketel snel en geeft je altijd uitleg over het gebruik. Ben je op zoek naar een goede en betaalbare installateur?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken krijg je inzicht in de kosten van HR-ketels in jouw regio. Bovendien kies je gemakkelijk de installateur met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken