Op zoek naar de beste cv-ketel?

Op zoek naar een cv-monteur? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Home » Beste cv-ketel

Beste cv-ketel 2024

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe cv-ketel, wil je natuurlijk een goede keuze maken. Eigenlijk wil je de beste cv-ketel uit de markt. Maar wat is de beste cv-ketel?

Op deze pagina lees je meer over de beste modellen cv-ketels in 2024. Daarnaast lees je wat de beste ketel is een specifieke categorie, zoals de CW-waarde, energiezuinigheid en betrouwbaarheid. Tot slot lees je handige tips voor het vinden van de beste cv-ketel voor jouw situatie.

De beste cv-ketels 2024: welke komen het beste uit de test?

 • De beste cv-ketel in 2024 is de Intergas Xtreme 36. Deze cv-ketel heeft diverse voordelen: zo behaald hij een hoog rendement, is energiezuinig en is de prijs-kwaliteitverhouding goed. De ketel is hybrid ready dus klaar voor de toekomst.
 • Op plek twee staat de Intergas Xtreme 30. Het verschil ten opzichte van de Xtreme 36 is dat de 30 is uitgerust met een zelflerende eco-stand. Ook is deze ketel het meest stil.
 • De derde plaats is voor de ecoTEC Exclusive cv-ketel van Vaillant. Uniek aan deze ketel is dat hij op laagstand warmte blijft produceren tijdens een storing of defect aan andere toestelcomponenten. Dat maakt deze cv de meest betrouwbare.
 • Daarna volgt de Remeha Calenta 28C Ace CW4. Wat deze ketel uniek maakt is de automatische bijvulinrichting, waardoor je de ketel nooit hoeft bij te vullen. Deze ketel is verkrijgbaar in verschillende CW-waardes: 4, 5 en 6. Er zijn minder ketels met CW-waarde 6: op de pagina CW 6 ketel lees je hier meer informatie over.
 • De top 5 wordt afgesloten door de Remeha Tzerra Ace 28c. Het grootste voordeel van deze ketel is de prijs; deze is relatief laag ten opzichte van andere cv-ketels. Dat doet niks af aan de kwaliteit: de ketel haalt een hoog rendement, werkt energiezuinig, is hybrid ready en betrouwbaar.
 • Andere goede cv-ketels zijn de Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30, ATAG iZone i36 ECZ en ATAG P27C 60/100.
 • Maar wat is de beste cv-ketel voor jou? Let bij je keuze op het rendement, de CW-waarde en de prijs-kwaliteitverhouding. Vraag advies aan een cv-monteur wanneer je er zelf niet uit komt.


beste cv-ketel

De top 5 beste cv-ketels 2024 op rij!

Je hebt keuze uit vele modellen, merken en soorten cv-ketels wanneer je op zoek bent naar een nieuwe. Het is dus logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar wat is de beste cv-ketel in 2024? Hieronder vind je een overzicht met de beste verwarmingsketels in 2024.

1.      Intergas Xtreme 36

Het merk Intergas verkoopt diverse cv-ketels. Eén van de beste modellen is de Xtreme 36. Dit is een ketel met een vermogen van CW5, wat zorgt voor 17 liter warm water per minuut. Dit maakt de ketel ideaal voor grote huishoudens met een hoge warmwaterbehoefte.

De ketel is betaalbaar, beschikt over een dubbele warmtewisselaar en een touchscreen display. De Intergas Xtreme 36 is een duurzame keuze door de energiezuinigheid. De ketel is hybrid ready, wat betekent dat het aansluiten van een warmtepomp mogelijk is.

2.      Intergas Xtreme 30

Op de tweede plek weer een ketel van Intergas: dit keer de Xtreme 30. De ketel heeft een vermogen van CW4, wat betekent dat hij 12,5 liter warm water per minuut levert. Dit maakt de ketel geschikt voor middelgrote huishoudens.

De ketel is energiezuinig dankzij de zelflerende eco-stand. Net zoals de Xtreme 36, heeft de Xtreme 30 een dubbele warmtewisselaar. Leuk feitje: deze cv-ketel is erg stil en compact, waardoor de cv-ketel eenvoudig te installeren is. Tot slot is ook deze ketel van Intergas klaar voor de toekomst!

3.      Vaillant ecoTEC Exclusive 25-36CF

De ecoTEC Exclusive cv-ketel van Vaillant is een duurdere ketel in dit rijtje. Maar, je profiteert ook van extra voordelen. Deze ketel van Vaillant is betrouwbaar en energiezuinig, en heeft CW5. Hij levert 17 liter warm water per minuut, wat deze ketel geschikt maakt voor grotere huishoudens.

De Vaillant ecoTEC Exclusive 25-36CF beschikt over een RVS warmtewisselaar. Het voordeel daarvan is dat deze niet vervuild raken en daardoor langer mee gaan. Het grootste voordeel van deze ketel is dat hij een verzekerde werking heeft, waardoor de ketel altijd warmte blijft leveren. Ook wanneer andere toestelcomponenten tijdelijk uitvallen.

wat is de beste cv-ketel

4.      Remeha Calenta 28C Ace CW4

Op 4 staat de Remeha Calenta 28C Ace CW4. De ketel kan veel warm water leveren en heeft daarom een hoog wooncomfort. Deze cv-ketel heeft als eigenschap dat de ketel een automatische bijvulinrichting heeft, waardoor de waterdruk nooit te laag wordt. De cv-ketel is hybrid ready dus klaar voor de toekomst!

De ketel van Remeha heeft CW4, maar is ook verkrijgbaar in CW 5 of 6. In de ketel zit eSmart Inside ingebouwd, waardoor de ketel via diverse platformen (zoals slimme thermostaten en apps voor Smartphones of tablets) bestuurd kan worden. Tot slot beschikt de Remeha Calenta 28C ACE over een vernieuwde warmtewisselaar die zeer onderhoudsvriendelijk is.

5.      Remeha Tzerra Ace 28c CW4

Op plek 5 ook een ketel van Remeha: de Remeha Tzerra Ace 28c CW4. De belangrijkste kenmerken van deze ketel zijn de betrouwbaarheid, lage prijs en hoge rendement. Deze ketel is klaar voor de toekomst omdat aansluiting met warmtepomp of zonneboiler mogelijk is. Daarnaast is ook bijmenging van waterstof een optie. De ketel is compact en eenvoudig te plaatsen.

De ketel heeft een CW waarde van 4 en levert ongeveer 13 liter warm water per minuut. Wanneer CW4 onvoldoende is, is de ketel ook verkrijgbaar in CW5. De Remeha Tzerra Ace kan aangesloten worden op verschillende slimme thermostaten. Ook bij deze ketel van Remeha is een automatische bijvulinrichting optioneel en kan de ketel via slimme technologieën op diverse manieren bestuurd worden.

De beste cv-ketel installeren?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Andere goede keuzes

Naast de top 5 beste verwarmingsketels, zijn er natuurlijk nog meer ketels op de markt die ook goed zijn. Daarom hebben wij nog enkele voor je op een rijtje gezet.

 • Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30 CW5: deze ketel heeft een zeer gunstig energielabel, A. De ketel is zeer energiezuinig, geschikt voor grote huishoudens en is hybrid ready. Daarnaast is de ketel compact, eenvoudig te plaatsen en onderhoudsvriendelijk. Het geheim van deze ketel is dubbel HR: hierdoor gaat er weinig tot geen van de opgewekte warmte verloren.
 • ATAG iZone i36 ECZ: deze CW5 ketel van ATAG levert meer warmte bij minder gasverbruik en is daardoor energiezuinig. Ook is de ketel onderhoudsvriendelijk en heeft hij een lange levensduur dankzij de RVS warmtewisselaar. De ketel werkt snel en is eenvoudig te installeren dankzij het compacte formaat. Het aansluiten van een warmtepomp is mogelijk, met deze ketel ben je dus klaar voor de toekomst!
 • ATAG P27C 60/100 CW4: deze verwarmingsketel van ATAG onderscheidt zich dankzij het gebruiksgemak, het hoge rendement en lage kosten (energielabel A). De ketel beschikt over een automatisch ontluchtingssysteem, een RVS warmtewisselaar en heeft een compact model. De ATAG P27C 60/100 behaald een hoog rendement en geeft een hoog comfort. Tot slot is de ketel hybrid ready en kan deze worden aangesloten op een slimme thermostaat.

Overzicht beste verwarmingsketels 2024

Type ketel Voordelen CW-waarde Gemiddelde prijs*
Intergas Xtreme 36 Groot vermogen
Hoog watercomfort
Energiezuinig
Maakt gebruik van de nieuwste technologie
Besturing via smartphone
2 jaar garantie, 15 jaar op de warmtewisselaar
Hybrid ready
CW5 Vanaf €1.379,-
Intergas Xtreme 30 Stille cv-ketel
Optimale warmteoverdracht
Hoog rendement
Dubbele warmtewisselaar
Compact model
Zelflerende eco-stand
Besturing via smartphone
2 jaar garantie, 15 jaar op de warmtewisselaar
Hybrid ready
CW4 Vanaf €1.285,-
Vaillant ecoTEC Exclusive 25-36CF Hoog rendement
Lage verwarmingskosten
Optimale verbranding door nieuwe technologie
RVS warmtewisselaar
Onderhoudsvriendelijk
Levert in laagstand warmte bij storingen
Touchscreen
Stil
Hybrid ready
CW5 Vanaf €1.808,-
Remeha Calenta 28C ACE Energiezuinig en efficient
Functioneel design
Betrouwbare, hoogwaardige onderdelen
eSmart Inside besturingssysteem
Vernieuwde warmtewisselaar
Geschikt voor bijmenging met 20% waterstof
Zelfregulerende bijvulinrichting
Hybrid ready (warmtepomp en zonneboiler)
CW4, CW5 en CW6 Vanaf €1.679,-
Remeha Tzerra 28C Ace Laag energieverbruik
Hoog rendement
Goede garanties
Ingebouwd LCD-display
Slimme bediening
Compact model
Eenvoudige installatie en onderhoud
Automatische bijvul inrichting
Stil
Geschikt voor bijmenging met 20% waterstof
Hybrid ready
CW4 en CW5 Vanaf €1.078,-
Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30 Energiezuinig (label A)
Efficiënte verwarming
Compact
Dubbel HR
Onderhoudsvriendelijk
Eco-stand
Relatief stil
CW5 Vanaf €1.070,-
ATAG iZone i36 ECZ Levert meer warm water bij minder gasverbruik
Energiezuinig
Snel
Onderhoudsvriendelijk
Lange levensduur
RVS warmtewisselaar
Compact model
Hybrid ready
CW5 Vanaf €1.899,-
ATAG P27C 60/100 Energiezuinig (energielabel A)
Hoog rendement
Gebruiksvriendelijk
Automatisch ontluchtingsystteem
RVS warmtewisselaar
Slimme thermostaat
Hybrid ready
CW4 Vanaf €1.245,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanaf- prijzen. De exacte prijs kan afwijken. Ook zijn de installatiekosten niet inbegrepen. Op de pagina cv-ketel prijzen lees je meer informatie en welke kosten je kunt verwachten.

Op zoek naar de beste cv in 2024?

Vraag advies aan een cv-monteur door gratis offertes aan te vragen.

Wat is de beste cv-ketel in 2024?

Wat voor jou de beste cv-ketel is, hangt af van wat je belangrijk vindt. Op nummer 1 in de top 5 staat de Intergas Xtreme 36 met een CW-waarde van 5. Dit is dus de best geteste cv-ketel in 2024. Toch kan het zo zijn dat dit niet de beste keuze voor jou is, bijvoorbeeld omdat je geen CW5 nodig hebt of andere zaken zoals betrouwbaarheid en energiezuinigheid belangrijker vindt.

Het is daarom belangrijk om je eigen wensen en eisen goed op een rijtje te hebben, en wanneer je er niet uit komt een cv-monteur in te schakelen. Een cv-monteur helpt je graag bij het maken van een goede keuze.

Hieronder lees je wat de beste ketels zijn per categorie.

Welke CW5 ketel is het beste?

De beste CW5 ketel is de Intergas Xtreme 36. De ketel levert 17 liter warm water van 40 graden per minuut. Dit maakt het model geschikt voor grote huishoudens met veel behoefte aan warm water. De Xtreme 36 is daarnaast ook nog energiezuinig dankzij de dubbele warmtewisselaar.

Wat is de zuinigste cv-ketel in 2024

De zuinigheid van een cv-ketel hangt van meerdere factoren af. Het is ook maar net hoe je zelf met energie om gaat. De  Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30 en de ATAG P27C 60/100 hebben beide energielabel A, en zijn dus energiezuinig.

Wat is de beste HR-ketel?

De beste HR-ketel uit de test is de Intergas Xtreme 36: de grote winnaar van dit jaar. Wanneer deze ketel net te duur voor je is, is de Intergas Xtreme 30 een goed alternatief.

Wat is de betrouwbaarste cv-ketel?

De betrouwbaarste cv-ketel is de Vaillant ecoTEC Exclusive 25-36CF. Deze ketel heeft als unieke eigenschap dat de ketel in laagstand blijft werken wanneer andere toestelcomponenten niet meer werken of wanneer de ketel een storing heeft.

Heb je de beste cv gevonden? Sinds april 2023 is het verplicht om voor de installatie een CO-gecertificeerde cv-monteur in te schakelen. Dit wordt de gasketelwet genoemd. Het installeren van een cv-ketel vereist de nodige kennis en ervaring omdat er nogal risico’s bij komen kijken. De maatregel is genomen om de veiligheid te vergroten en het risico op gevaarlijke situaties door koolmonoxide te verkleinen.

Hoe vind ik de beste cv? Tips!

Het vinden van de beste cv-ketel voor jouw woonsituatie, kan ook met de bovengenoemde modellen nog steeds een uitdaging zijn. Hieronder lees je daarom een aantal handige tips, die je helpen met het kiezen van de beste cv!

 • 1. Rendement: het eerste waar je op moet letten is het rendement van de cv-ketel. Het rendement zegt veel over de energiezuinigheid van de ketel: het houdt in hoeveel van de opgewekte warmte daadwerkelijk wordt gebruikt. Een standaard, oudere cv-ketel heeft een rendement van 80 tot 90%. Moderne cv-ketels, zoals een Hr- en Hre-ketel, behalen al snel een rendement tussen de 100 en 140%. Dit betekent dat geen van de opgewekte energie verloren gaat. Je kunt hiermee dus flink besparen op je energierekening.
 • 2. CW-waarde: de CW-waarde is ook belangrijk om op te letten. CW staat voor comfort waarde, en geeft aan hoe comfortabel de cv-ketel is wat betreft warm water. Het vertelt je hoeveel liter warm water per minuut kan leveren en of je op meerdere locaties in huis tegelijkertijd warm water kan gebruiken. Een cv-ketel met CW4 levert 17 liter warm water per minuut en is geschikt voor een middelgroot huishouden. Voor CW-waarde geldt “hoe hoger, hoe beter” niet: wanneer je alleen woont, is kiezen voor een lagere CW-waarde voordeliger. Op deze pagina lees je bijvoorbeeld wanneer een CW3 ketel geschikt is.
 • 3. Prijs-kwaliteitverhouding: de prijs-kwaliteitverhouding van een ketel is altijd belangrijk. Hoe duurder, hoe beter gaat lang niet altijd op. Bepaal vooraf je budget en let goed op de specificaties en gemiddelde levensduur van de ketel. Het is een kunst om te kiezen voor de beste cv-ketel voor de laagst mogelijke prijs.
 • 4. Merk: er zijn diverse merken cv-ketels. Er is geen specifiek merk de beste, want ieder merk heeft goede modellen. Het maakt dus niet uit welk merk cv-ketel je koopt. Sommige mensen hebben wel de voorkeur voor een specifiek merk, zoals Intergas, Remeha, ATAG, Bosch, Vaillant of Nefit.
 • 5. Lees reviews: heb je een cv-ketel op het oog? Ga dan ook even op onderzoek uit en zoek reviews van andere huishoudens. Deze geven je een goede indruk over de betrouwbaarheid en werking van de cv-ketel. Houdt wel in gedachten dat mensen eerder geneigd zijn om een negatieve review te plaatsen in plaats van een positieve, maar toch geeft dit een goede indruk.
 • 6. Vraag om advies: kom je er zelf niet helemaal uit? Het is altijd een goed idee om een cv-monteur te vragen om advies. Zij hebben veel kennis en ervaring met verschillende modellen cv-ketels en kunnen je helpen met het vinden van de beste cv-ketel voor jou. Wist je dat je met onze gratis offerteservice gemakkelijk en snel in contact komt met een cv-monteur? Je aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

beste cv

De beste cv-ketel installeren? Gratis offertes!

Inmiddels weet je wat de beste cv-ketels van 2024 zijn. Hopelijk heeft het lezen van deze pagina je kunnen helpen met het maken van een keuze. Ben je er nog niet helemaal uit? Dan kun je altijd een cv-monteur om advies vragen. Ben je op zoek naar een cv-monteur voor installatie of advies?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je maximaal 5 offertes van cv-monteurs bij jou in de regio. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten. Je aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over de beste cv-ketel

Hieronder lees je het antwoord op de 4 veelgestelde vragen over de beste cv!

Welke ketel past het beste bij een gemiddeld Nederlands huishouden?

Een gemiddeld Nederlands huishouden bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen. De Intergas Xtreme 36 en de Intergas Xtreme 30 zijn de twee ketels die het beste hierbij passen. De Xtreme 36 heeft CW waarde 5, wat betekent dat deze 17 liter warm water per minuut kan leveren. De Xtreme 30 heeft CW4, en levert 12,5 liter water per minuut. Welke van de twee voor jou de beste keuze is, hangt af van je warmwaterbehoefte.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van de beste cv-ketel?

De belangrijkste eigenschappen van de beste cv-ketel zijn de energiezuinigheid en tegelijkertijd en hoog rendement. Ook is het belangrijk dat de ketel klaar is voor de toekomst: de beste cv-ketel is hybrid ready, wat betekent dat het aansluiten van een warmtepomp mogelijk is. De hybride warmtepomp met cv-ketel werken dan samen om de woning te verwarmen. Daarnaast maakt de ketel gebruik van de nieuwste technologie en is bediening via een smartphone mogelijk.

Wat is de beste cv-ketel voor vloerverwarming?

Voor vloerverwarming kun je het beste kiezen voor een cv-ketel met minder vermogen. Voor vloerverwarming verbruik je namelijk een minder hoge watertemperatuur om te verwarmen. Het is belangrijk dat de ketel snel opstart en met laag vermogen constant kan blijven verwarmen. Geschikte modellen zijn de Intergas Xtreme 30 (deze heeft een vermogen van 19 kW) en de Remeha Tzerra 28C Ace (vermogen 20,6 kW).

Wat is de beste CW4 ketel?

De beste CW4 ketel is de Intergas Xtreme 30. Deze ketel is behaald een hoog rendement door optimale warmteoverdracht. Daarom is deze ketel ook uitgerust met een dubbele warmtewisselaar en een zelflerende eco-stand. De Xtreme 30 is een compact model welke erg stil is, waardoor deze eenvoudig op meerdere plekken in huis geplaatst kan worden. Het is ook mogelijk om een warmtepomp aan te sluiten op deze ketel.