Besparen op een nieuwe cv-ketel?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Cv-ketel kopen

Wanneer de oude cv-ketel zijn beste tijd gehad heeft, is het belangrijk om een nieuwe cv-ketel te kopen en te laten installeren. Deze zorgt namelijk voor een warm huis en levert vaak ook warm water. Maar welke heb je nodig? Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, afhankelijk van je wensen en wat voor huis je hebt. In dit artikel vind je meer informatie over de verschillende soorten en uit welke bekende merken je kiest, zoals Remeha, Intergas, Nefit of Vaillant.

Start gratis offerteaanvraag!

Wil je meer weten over de prijzen van het kopen van een cv-ketel? Vraag dan gratis offertes aan. Door deze onderling te vergelijken bespaar je op de kosten en vind je de juiste specialist die ‘m voor jou wil installeren.cv-ketel installeren

Waar op letten bij een nieuwe cv-ketel?

Bij het kopen van een nieuwe cv-ketel is het handig om op een aantal dingen te letten. Onder andere de warmte capaciteit, het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid zijn belangrijke punten. Daarnaast is het verstandig rekening te houden met het formaat en het gewicht, het energieverbruik en het onderhoud.

  • Warmtecapaciteit
  • Gebruiksgemak
  • Betrouwbaarheid
  • Formaat en gewicht
  • Energieverbruik
  • Onderhoud

Cv monteur inschakelen? Vraag gratis offertes aan en vind een cv-monteur bij jou uit de buurt!

Soorten cv-ketels

Waarschijnlijk heb je thuis nog een oude cr-ketel of vr-ketel hangen. Een cr-ketel is een verouderd model, dat niet meer verkocht wordt omdat het rendement te laag is. Er zijn tegenwoordig nieuwe ketels die een rendement van 100% halen.

Een van deze soorten is de HR-ketel, de meest verkochte cv-ketel in Nederland. Daarbij heb je keuze uit een solo of een combiketel. De combiketel verwarmt zowel de centrale verwarming als het water uit de kraan. Een combiketel is dus efficiënter omdat je maar 1 systeem aanschaft.

Lees hieronder meer over de 3 meest voorkomende varianten.

VR-ketel

De VR-ketel is in feite al een verbeterde versie van de cr-ketel. Deze heeft een rendement van 90%. Als er geen afvoermogelijkheid is op de plek waar de ketel moet komen te hangen, is het aan te raden een VR-ketel te kopen. Heb je wel een afvoermogelijkheid? Dan is een HR-ketel aan te raden.

HR-ketel

Een HR-ketel is veruit de populairste variant. Dit komt omdat deze cv-ketel een ontzettend hoog rendement heeft, van 100% of meer. Een HR-ketel kopen is dus de beste optie voor uw portemonnee en voor het milieu. De HR-ketel laat geen warmte verloren gaan en gebruikt de warmte in de waterdamp om efficiënt te verwarmen.

Hre-ketel

Met een HRe-ketel verwarm je je huis, heb je warm water uit de kraan en bovendien wekt deze cv-ketel zijn eigen elektriciteit op. De HRe-ketel is milieuvriendelijk, maar vraagt wel om een forse investering. Een nieuwe HRe-ketel kost gemiddeld €10.000,-.

Heb je een hoog gasverbruik? Dan is het kopen van een HRe-ketel een rendabele investering.

hr-ketel montage

Wat kost een cv-ketel?

Wil je een nieuwe cv-ketel kopen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de prijzen van een cv-ketel. De prijs hangt vooral af van het type dat je kiest.

De goedkoopste variant is de VR-ketel, deze heb je al vanaf €1.400,-. Echter heeft deze variant wel de laagste opbrengst. Een HR-ketel is het meest populair en heeft een prijskaartje rond de €2.500,-. Dit is een goede optie omdat het een hoog rendement heeft van 95% of meer.

Verbruik je veel gas? Ga dan voor een HRe-ketel. Deze heeft een opbrengst van meer dan 140%. Het is wel een investering, de gemiddelde prijs ligt rond de €10.000,-. De prijs is inclusief montage, servicekosten en installeren.

Moet jouw cv ketel gerepareerd worden? Lees hier meer informatie over cv-ketel reparatie en de kosten!

Welke CW-waarde heb ik nodig?

Veel cv-ketels in Nederland hebben het keurmerk Gaskeur. Dit betekent dat de energiezuinigheid, schone verbranding en doelmatigheid aan bepaalde eisen voldoen.

Veel cv-ketels in Nederland hebben het keurmerk Gaskeur. Dit betekent dat de energiezuinigheid, schone verbranding en doelmatigheid aan bepaalde eisen voldoen. Het CW-label geeft aan hoeveel warm water de cv-ketel levert. De afkorting is Comfort Warmwater en wordt in 4 klassen onderverdeeld: CW3, CW4, CW5 en CW6. Hier geldt: hoe hoger de waarde, hoe meer warm water de ketel levert in 1 minuut.

In veel gevallen is een CW3 voldoende, deze levert minimaal 6 liter heet water per minuut. Een CW3-ketel heeft een lagere prijs en een lager minimumvermogen. Een CW3-ketel is al voldoende om gelijkmatig en zuinig te stoken.

Een cv monteur geeft graag persoonlijk advies over de cw-waarde die bij jou past. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een vakman bij jou uit de buurt!

Nieuwe cv-ketel kopen en laten installeren?

Schakel een expert in die de installatie en montage voor je doet.

Gratis offertes vergelijken

Vermogen van een cv-ketel

Een ander belangrijk punt is het vermogen. Dit wordt aangeduid in kW, ook wel kiloWatt. Het vermogen is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn de CW-waarde en het verwarmingsgebruik belangrijk. Maar welk vermogen je kiest, hangt ook af van het type woning, de grootte van je huis en in welke mate er geïsoleerd is.

Een vrijstaand huis verliest namelijk meer warmte dan een rijtjeshuis, bovendien heeft een goed geïsoleerd huis minder vermogen nodig. Het is mogelijk om zelf een berekening te maken: gewenste temperatuur in huis x de grootte van de woning in m³ x 3,86 = het vermogen van de cv-ketel in kW.


Welke ketel heb ik nodig?

Laat je adviseren!


Installeren van een cv-ketel

Een nieuwe cv-ketel installeren is vaak iets waar je erg tegenop ziet. Het is een behoorlijke investering en er moet speciaal een cv monteur langskomen voor de montage en de installatie.

Bij een dergelijke installatie zijn vakkennis en ervaring een vereiste. Laat daarom een gecertificeerde specialist langskomen, die de nieuwe cv-ketel binnen een dag installeert. Hierdoor zit je er dezelfde avond weer warm bij en geniet je van een warme douche.

Hoe gaat de vakman te werk?

Een installateur verwijdert eerst de oude ketel en installeert vervolgens de nieuwe hr-ketel. Vervolgens vervangt hij alle kranen onder de ketel en het expansievat en stelt hij ‘m op de juiste manier af. Het zuinig afstellen is ontzettend belangrijk en bespaart tot wel 20% gas.

Energielabel

Een cv-ketel moet verplicht een energielabel hebben. Heb je een cv-combiketel? Dan staan er 2 letters op het energielabel, een voor de verwarming en een voor warm water. Bij de verwarming gaan deze letters van G tot A++ en warm water gaat van G tot A. Hier geldt dat G slecht is en A of A++ goed.

A betekent dat het apparaat energiezuinig is. Een hr-ketel heeft altijd energielabel A. In combinatie met een warmtepomp of zonneboiler kan A ook A+ of A++ worden. Het energielabel is ingesteld omdat er in 2023 een doelstelling gehaald moet worden waarbij er 20% minder energieverbruik, 20% minder CO²-uitstoot is en 20% meer gebruik van duurzame energie.

HR-ketel installeren door een cv-ketel expert?

HR-ketel installeren door een cv-ketel expert

Bekende merken

Als je een nieuwe cv-ketel gaat kopen en laat installeren, zijn er een aantal bekende merken waar je uit kiest. De bekendste merken zijn Remeha, Intergas, Nefit en Vaillant. Lees snel verder voor meer informatie over de merken.

Remeha

Een nieuwe cv-ketel van Remeha kopen en installeren gaat gepaard met gemak. Remeha maakt gebruik van de nieuwste technologieën zodat energiebesparing en optimaal comfort mogelijk zijn. Bovendien is Remeha betrouwbaar en leveren ze uitstekende prestaties.

Intergas

Intergas staat bekend om hoogwaardige en betaalbare hr-ketels. Het merk gebruikt een unieke dubbele 2-in-1 warmtewisselaar. Deze minimaliseert warmteverlies en zorgt voor een optimale warmteoverdracht, wat een hoog rendement oplevert. Bovendien past Intergas diverse keuringen toe om zeker te zijn van een hoge kwaliteit.

Nefit

Cv-ketels van Nefit voldoen aan strenge eisen en regelgeving. Nefit biedt betrouwbaar comfort van hoge kwaliteit. Het is een duurzaam merk, energiezuinig en biedt zelflerende software. Bovendien was Nefit de eerste die met een hr-ketel op de markt kwam.

Vaillant

Vaillant heeft voor iedere situatie een passende hr-ketel. Alle cv-ketels van Vaillant zijn betrouwbaar, efficiënt en zijn eenvoudig te bedienen. Vaillant heeft een betrouwbare techniek, gebruikt stijlvolle thermostaten en geeft een groot comfort niveau.


Video: tips voor het kopen van een cv-ketel

Gebruik deze tips bij het kopen van een cv-ketel


Andere aandachtspunten

Bij het kopen van een nieuwe cv-ketel zijn er een aantal andere dingen waar je ook op kunt letten. De eerste is het geluid. Een ander aandachtspunt is de afmeting. Als je weinig ruimte hebt, is het handig om een kleine ketel aan te schaffen.

Let bovendien ook op de uitstoot. Alle hr-ketels hebben een Gaskeur label, wat betekent dat ze voldoen aan de eisen wat betreft de maximale uitstoot van stikstofoxide en koolmonoxide.

Tot slot is het onderhoud van een cv-ketel ook belangrijk, de prestaties van een goed onderhouden verwarmingsketel liggen namelijk 15% hoger.
Interne link

Kopen of huren?

Bij het installeren van een nieuwe cv-ketel is het de vraag of je deze gaat kopen of huren. Het voordeel van een kopen is dat je in 1 keer een groot bedrag investeert, waar je geen rente over betaalt.

Bovendien bepaal je zelf welke ketel je koopt en wat voor onderhoudscontract je neemt. Huren is een optie als je niet in 1 keer het bedrag bij elkaar hebt. Echter zit je er de gehele levensduur van de cv-ketel aan vast. Je kunt er ook voor kiezen om er een te kopen op afbetaling. Echter is dit niet voordelig omdat dit in verhouding duurder is. Het is dus aan te raden om een cv-ketel nieuw te kopen en niet te huren.

Voordelen inschakelen van een cv-ketel expert?

Het inschakelen van een specialist om de nieuwe cv-ketel te plaatsen is aan te raden, omdat een vakman een relevante opleiding heeft gedaan en kennis en ervaring heeft. Bovendien werkt een expert met de juiste materialen en weet je zeker dat hij kwaliteit levert.

  • Juiste opleiding
  • Kennis en ervaring
  • Juiste materialen
  • Goede kwaliteit

cv-ketel kopen

Besparen op een nieuwe cv-ketel? Vergelijk gratis offertes!

Wanneer je een cv-ketel wilt laten plaatsen en installeren, schakel je het beste een expert in. Wil je meer weten over de kosten van het installeren en de montage?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan maximaal 6 offertes van verschillende specialisten. Vergelijk deze prijsopgaven onderling op prijs en aanbod. Door te vergelijken bespaar je op de kosten en vind je de juiste specialist bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken