Monteur gezocht voor cv-ketel onderhoud?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Cv-ketel onderhoud

De warmte in je huis behouden en altijd genoeg warm water? Zorg dan voor regelmatig cv-ketel onderhoud. Cv-onderhoud is ontzettend belangrijk, want dit zorgt voor een langere levensduur van de cv-ketel, voorkomt een storing of onnodige reparaties en je verhoogt er de veiligheid mee. Benieuwd naar de exacte kosten van cv-onderhoud? Dan vraag je nu gratis offertes aan.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes van vakmannen. Door onderling te vergelijken bespaar je op de kosten! Je leest onderstaand meer over welke werkzaamheden er onder cv-onderhoud vallen, wat de kosten zijn en of het verstandig is om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Bovendien vind je meer informatie over werkzaamheden die je zelf doet voor een goed onderhouden cv-ketel en krijg je tips over goed onderhoud.cv onderhoud

Waarom een vakman inschakelen voor cv-onderhoud?

Het is erg belangrijk om een vakman in te schakelen voor het onderhoud en de service van de cv-ketel. Onder andere voor het voorkomen van een storing en het ontluchten en bijvullen van de cv-ketel.

Een cv-ketel expert heeft de juiste opleiding gedaan, heeft kennis en ervaring en weet precies waar hij naar moet kijken. Bovendien levert een vakman kwaliteit en is het onderhoud zo gedaan. Het bespaart jezelf dus een hoop tijd en ongemakken.

Cv monteur inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een vakman bij jou in de buurt!

Waarom is cv-onderhoud nodig?

Cv-onderhoud is ontzettend belangrijk. Er zijn meerdere redenen waarom je de cv-ketel regelmatig moeten onderhouden. Ten eerste zorgt een goed cv-onderhoud voor een langere levensduur en voorkom je een storing of onnodige reparaties. Is reparatie toch noodzakelijk? Op deze pagina lees je meer over cv-ketel reparatie: kosten en informatie.

Ontluchten en bijvullen van de ketel zorgen voor een betere werking. Bovendien is een onderhouden ketel energiezuiniger, je bespaart tot wel 10% op je energiefactuur. Ook zorgt het voor minder CO2-uitstoot en een betere verbranding van gas, het is dus ook milieuvriendelijker. Regelmatig inspecteren en onderhouden verhoogt de brandveiligheid en verlaagt de kans op lekkage van koolmonoxide.

Meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden

Bij cv-onderhoud controleert een cv monteur verschillende onderdelen, waaronder de werking van de cv-ketel. Er wordt gekeken naar de metingen van de prestaties en uitstoot. Vervolgens gaat de vakman de ketel ontluchten en eventueel bijvullen. De installateur maakt de cv-ketel schoon en stelt ‘m opnieuw af, zodat die zo zuinig mogelijk werkt.

Zijn er mankementen of reparaties nodig? Dan vervangt de vakman de defecte onderdelen. Denk bij onderhoud ook aan controle van de gasaansluiting, het afvoerkanaal en allerlei beveiligingen.

De meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden:

  • Controle op werking en veiligheid
  • Uitvoeren van metingen en juist afstellen
  • Ontluchten, schoonmaken en eventueel bijvullen
  • Defecte onderdelen repareren of vervangen
  • Oplossen van eventuele storingen

onderhoud cv-ketel

Voordelen van een onderhoudscontract

Sluit je een onderhoudscontract af, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld of je alleen onderhoud wilt of een complete service. Aan een onderhoudsabonnement zitten verschillende voordelen vast. Zo krijgt de cv-ketel ieder halfjaar onderhoud waarbij er vakkundig gekeken wordt en die opnieuw afgesteld wordt.

Je hebt bovendien zekerheid op warm water en verwarming het hele jaar door. Met een dergelijk contract wordt je vaak snel geholpen, ontvang je goede service en schakel je dag en nacht de vakman in als er een storing is. Ook verleng je met regelmatig onderhoud de levensduur van je cv-ketel.

Kosten van cv-onderhoud

De kosten van cv-onderhoud verschillen behoorlijk van elkaar. Onder andere of je wel of geen onderhoudscontract neemt, speelt mee in de kosten. Er is een onderhoudscontract, een servicecontract of een all-in contract. Bij een onderhoudsabonnement wordt er ieder jaar 2 keer een vakman langs gestuurd.

Heb je een servicecontract? Dan krijg je jaarlijks 2 keer onderhoud en service, word je binnen 1 dag geholpen en krijg je een gedeelte van de toestelonderdelen als deze vervangen moeten worden. Bij een all-in contract word je binnen een dag geholpen, krijg je 2 jaarlijks onderhoud op de cv-ketel en de vakmannen zijn 24/7 bereikbaar. Eenmalig onderhoud kost gemiddeld €80,- per keer.

Benieuwd naar de exacte kosten voor cv-onderhoud? Vraag dan via het offerteformulier gratis offertes aan.

Prijs cv-onderhoud 2023

Onderhoud op basis van: Kosten * Kosten per maand*
Eenmalig onderhoud €70,- tot €90,- per keer n.v.t.
Onderhoudscontract €50,- tot €100,- per jaar €4,- tot €9,-
Servicecontract €75,- tot €135,- per jaar €6,- tot €12,-
All-in contract €125,- tot €175,- per jaar €10,- tot €15,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en incuslief voorrijkosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Cv-ketel laten ontluchten en bijvullen?

Schakel een cv-ketel expert in door offertes aan te vragen!

Levensduur van een cv-ketel

Een cv-ketel is essentieel om een huis of pand warm te krijgen en te houden. Zonder cv-ketel is er geen verwarming in de radiator en warm water. De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is 12 tot 15 jaar. Dit is onder andere afhankelijk van regelmatig onderhoud.

Als je een goed onderhouden cv-ketel hebt, dan zal deze een stuk langer mee gaan en voorkom je een storing. Je verlengt de levensduur van een cv-ketel dus door regelmatige controles en inspecties te laten uitvoeren door een erkend specialist.

Hoe vaak is onderhoud aan de cv ketel nodig?

Hoe vaak een cv-ketel onderhoud heeft is afhankelijk van de leeftijd, de type ketel en de installatie. Vaak is het noodzakelijk om eens per 1 à 2 jaar de cv-ketel een onderhoudsbeurt te laten ondergaan.

Een open cv-ketel heeft jaarlijks onderhoud nodig, terwijl bij een gesloten ketel om de 2 jaar voldoende is. Daarbij is het beter om bij een oude ketel vaker een controle uit te voeren.

Besparen op de kosten van cv-onderhoud? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Wat kan ik zelf aan cv-onderhoud doen?

Wat kan je zelf doen aan cv-onderhoud? Er zijn een aantal handelingen die je redelijk eenvoudig doet om de cv-ketel te onderhouden. Maak bijvoorbeeld de cv-ketel aan de buitenkant schoon. Controleer regelmatig of de juiste waterdruk aanwezig is (tussen 1 en 2 bar).

Is dit niet het geval?

Dan ga je de cv-ketel bijvullen met leidingwater. Bovendien is het mogelijk om eigenhandig de radiator te ontluchten en de cv thermostaat afstellen op de juiste temperatuur.

Kom je er zelf niet uit? Schakel een cv monteur in! Start je gratis offerteaanvraag en ontvang geheel vrijblijvend maximaal 5 offertes van cv monteurs bij jou in de buurt.


Video: Hoe zelf de cv-ketel bijvullen?

Bekijk in deze video hoe je je cv-ketel bijvult.


Is cv-onderhoud verplicht?

In Nederland is het verplicht om bepaalde installaties, zoals een cv, te laten keuren en onderhouden volgens een bepaald schema. Een gecertificeerd expert controleert onder andere het rendement en de werking van de cv-ketel.

Dergelijke controles en keuringen zorgen voor een optimaal functioneren van de cv-ketel.

Op zoek naar een betrouwbare installateur? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Hoe vind ik een betrouwbare installateur?

Natuurlijk wil je een betrouwbare installateur of vakman inschakelen voor de service en het cv-onderhoud. Controleer of de vakman is aangesloten bij de UNETO-VNI, zodat je weet dat ze betrouwbaar zijn door de vakopleiding die zij gedaan hebben.

Je bent bovendien zeker van een juiste installatie en van deskundig advies. Check ook of de installateur een OK CV kwaliteitslabel heeft. Dit is een label voor veilig en energiezuinig verwarmen. Een dergelijk installatiebedrijf voldoet met het OK CV label aan bepaalde punten. Op zoek naar meer tips? Lees dan de pagina cv-monteur kiezen: waarop letten.

Benieuwd naar de kosten van cv-onderhoud?

Sluit een onderhoudscontract af bij een specialist. Vraag gratis offertes aan!

Gratis offertes vergelijken

Tips voor het goed onderhouden van je cv

De juiste afstelling van de cv-ketel en regelmatig cv-onderhoud vergroot het comfort en de veiligheid in je hui en voorkomt dat je voortijds een nieuwe cv-ketel moet kopen.

Er zijn een aantal tips voor cv-onderhoud. Sluit bijvoorbeeld een jaarlijks of tweejaarlijks onderhoudscontract af en zorg dat de thermostaat niet hoger staat dan nodig is. Verlaag ook de temperatuur van het warme water van 80 naar 60 graden.

Heb je een oude cv-ketel? Zorg dan voor regelmatig ontluchten en een goede ventilatie. Tot slot is het handig om de radiator en luchtroosters regelmatig schoon te maken.

De tips op een rijtje:

  • Sluit een onderhoudscontract af
  • Zet de thermostaat niet hoger dan nodig
  • Verlaag de temperatuur van het warme water
  • Goed ventileren en ontluchten van de cv-ketel
  • Regelmatig schoonmaken van radiator en luchtroosters

cv-ketel service

Besparen op cv-ketel onderhoud? Vergelijk gratis offertes!

Cv-onderhoud is ontzettend belangrijk, het zorgt namelijk voor veiligheid en zorgt dat je cv-ketel langer meegaat. Het is mogelijk om een onderhoudsabonnement af te stellen bij een installateur, zo ben je verzekerd van regelmatige controles en onderhoud. Zorg wel dat je een betrouwbare vakman vindt, die bijvoorbeeld goede reviews heeft en die mogelijk over het keurmerk OK CV beschikt. Meer informatie over service, cv-onderhoud of benieuwd naar de kosten?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt maximaal 5 offertes van cv monteurs bij jou uit de buurt. Als je deze onderling gaat vergelijken op prijs en aanbod, vind je de juiste installateur. Bovendien bespaar je tot wel 40%! De aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken