Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1314

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind de beste cv-monteur in Ommen

Kom gemakkelijk en snel in contact met cv-monteurs uit Ommen en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Cv-monteurs Ommen

Top 14 cv-monteurs in Ommen

Compleet overzicht van alle cv-monteurs in Ommen en omgeving

Cv-installateur Ommen gezocht?

In Ommen zijn 14 cv-monteurs beschikbaar. Via cv-ketel gids vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare expert voor installatie van nieuwe cv-ketels, cv reparatie en cv-ketel onderhoud. Onderstaand een overzicht van alle cv-monteurs bij jou in de buurt. Iedere cv-monteur heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. adres- en contactgegevens.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse reacties.

Handige artikelen:

Vind alle artikelen over cv-ketels op onze gidspagina.

Informatie over Ommen

Ommen is een plaats in de provincie Overijssel met 12290 inwoners, bestaande uit 5988 mannen en 6302 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 41 jaar. Per 1292 huishoudens is er 1 cv-installateur beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 14 cv-monteurs in Ommen en omgeving

Vergelijk vakspecialisten en bespaar op de kosten!


cv-monteur Ommen

Vind snel een geschikte cv-monteur in Ommen

Een cv-monteur uit Ommen schakel je in voor het plaatsen, onderhouden en repareren van jouw cv-ketel. Je kunt deze werkzaamheden niet zomaar zelf uitvoeren, omdat dit potentieel levensgevaarlijke situaties kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk om een geschikte cv-monteur in te schakelen.

Spring meteen naar het navigatiemenu voor alle informatie over cv-monteurs.

Op deze pagina lees je meer over de kosten van een cv-ketel monteur, de werkzaamheden van een monteur en krijg je meer informatie over onderhoud, reparatie en het vervangen van een cv-ketel. Tot slot krijg je ook nog enkele tips voor het kiezen van de beste cv-monteur en om op de kosten te besparen.

Cv-monteur: de belangrijkste informatie

 • De werkzaamheden van een cv-ketel worden in vier categorieën geplaatst: cv-ketel installeren, vervangen, repareren en onderhouden.
 • Een nieuwe cv-ketel, inclusief monteren, kost gemiddeld €2.000,- tot €3.900,-.
 • Een reparatie aan de cv-ketel kost gemiddeld €160,- tot €195,-, afhankelijk van het probleem.
 • Een eenmalig onderhoud kost meer dan het het nemen van een onderhoudscontract. Voor een onderhoudscontract betaal je €70,- tot €200,- per jaar, dan krijg je een jaarlijks of tweejaarlijkse onderhoud aan de cv-ketel.
 • Cv-monteurs hanteren een gemiddeld uurtarief van €55,- tot €75,-.
 • Voor het kiezen van de beste vakman kijk je naar de prijsopbouw, de voorwaarden, het soort bedrijf, of de vakman uit je regio komt en eventueel of de cv-monteurs keurmerken en certificaten hebben.
 • Sinds 1 april 2023 is het verplicht om een cv-installateur in te schakelen met een CO-certificaat. Dit is geïntroduceerd via de gasketelwet, die in het leven is gebracht om problemen door koolmonoxide te verminderen.

Cv-ketel Ommen: wat te doen bij een storing?

Je cv-ketel in Ommen geeft een storing aan. Wat nu? Kijk eerst eens wat de cv-ketel zelf aangeeft op het display: misschien is het tijd om de ketel te ontluchten of bij te vullen. In de handleiding kun je de storingscode opzoeken en vinden wat je precies moet doen. Op de pagina cv-ketel storing lees je meer over veelvoorkomende problemen en oplossingen.

Kom je er niet uit? Schakel met spoed een cv-ketel installateur in!

Een vakman komt zo snel mogelijk naar je toe, zo weet je zeker dat je niet te lang in de kou hoeft te zitten. Geef op het offerteformulier aan dat het gaat om een storing en je krijgt zo snel mogelijk bericht.Hoeveel kost een cv-monteur?

Als je een cv monteur inschakelt voor een nieuwe cv-ketel, dan betaal je gemiddeld €2.000,- tot €3.900,-, afhankelijk van het soort ketel dat je laat plaatsen. De exacte kosten van de cv-monteur zijn natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden die hij uitvoert.

Zo kost een gemiddelde reparatie ongeveer €30,- tot €55,- aan materiaalkosten en betaal je voor een eenmalige onderhoudsbeurt gemiddeld €70,- tot €100,-. Bij oudere ketels is een onderhoudscontract vaak voordeliger, dan betaal je ongeveer €70,- tot €200,- per jaar en daar zit het grootste deel van de arbeids- en materiaalkosten al bij inbegrepen!

Cv-monteur prijzen: 2023

Dienst of product Gemiddelde kosten* Opmerkingen
Cv-ketel €1.500,- tot €3.000,- Afhankelijk van type ketel
Cv-ketel monteren €500,- tot €900,-  
Totale kosten cv-montage €2.000,- tot €3.900,- Afhankelijk van type ketel
Cv-reparatie €30,- tot €55,- Afhankelijk van de benodigde materialen. Exclusief arbeidskosten
Cv-onderhoud €70,- tot €100,-  
Onderhoudscontract €70,- tot €200,- Afhankelijk van het soort onderhoudscontract. Tweejaarlijkse onderhoudsbeurt inbegrepen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die kunnen verschillen per vakman.

Cv-monteur: handige prijsvoorbeelden

Nieuwe HR-ketel plaatsen: bij deze klant plaatste de cv-monteur een nieuwe HR combiketel. De kosten van de ketel zelf waren €1.975,-. Inclusief de montage, waarvoor de klant €750,- betaalde, was de totaalprijs voor de HR-ketel €2.725,-.
Expansievat vervangen: in deze situatie was het expansievat bij de klant lek. De cv-monteur heeft deze vervangen. Voor een nieuw expansievat, de voorrijkosten en de arbeidskosten betaalde de klant €120,-.

Hoeveel kost een cv-monteur per uur?

Een cv-monteur kost gemiddeld €55,- tot €75,- per uur. De hoogte van het uurtarief verschilt per monteur: elke vakman bepaalt namelijk zijn eigen tarief. Een zzp’er kost gemiddeld €55,- per uur terwijl je voor een groter installatiebedrijf een tarief van €75,- per uur betaalt. De prijs hangt ook samen met het soort werkzaamheden. Eenvoudig onderhoud is bijvoorbeeld goedkoper dan het plaatsen en installeren van een nieuwe cv-ketel.

Schakel je met spoed een cv-monteur in? Houd er dan rekening mee dat je buiten reguliere kantooruren en in weekenden een spoedtoeslag betaalt. De hoogte hiervan verschilt per vakman.

Let op: dit is alleen het uurtarief. Moeten er bepaalde onderdelen vervangen worden, dan komen de materiaalkosten hier nog overheen!


Uurtarief cv-ketel monteur

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde uurtarieven van cv-ketel monteurs uit Ommen.)

Zzp’er
€55,- per uur

Eenvoudig onderhoud

Mkb’er
€75,- per uur

Ingewikkeld installatiewerk

Start gratis offerteaanvraag!

Wat doet een cv-monteur?

De werkzaamheden van een cv-ketel monteur variëren, maar hebben allemaal te maken met de verwarmingsketel. Zo is een cv-monteur in te schakelen voor het plaatsen en vervangen van je cv-ketel, het oplossen van storingen of het uitvoeren van reparaties en het onderhoud wat de cv-ketel nodig heeft.

Daarnaast houdt de cv-monteur zich ook bezig met het leidingwerk dat te maken heeft met je cv-ketel. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de radiatoren die vervangen of gerepareerd moeten worden of het plaatsen van een (slimme) thermostaat.

Daarnaast geeft een cv-monteur altijd een persoonlijk advies: het kopen van een cv-ketel doe je niet zomaar, en met zoveel verschillende merken en modellen op de markt is het soms lastig te bepalen welke ketel voor jou de beste optie is. Vraag daarom altijd persoonlijk advies aan een expert.

Het is de bedoeling dat gasvrij wonen in Nederland in de toekomst de standaard is. Dat betekent dat de traditionele cv-ketel steeds meer verdwijnt, en daar milieuvriendelijke alternatieven voor in de plek komen: zoals de warmtepomp! Steeds meer cv-monteurs kunnen ook deze alternatieven voor de cv-ketel voor je plaatsen en installeren!

Hieronder lees je meer over de belangrijkste werkzaamheden van cv-monteurs.Cv-ketel installeren Ommen

Het installeren van een cv-ketel in Ommen is één van de belangrijkste taken van een cv-monteur. Hij plaatst de nieuwe cv-ketel en sluit hierbij alle afvoeren aan. Ook sluit hij de rookgasafvoer aan en controleert hij of deze nog veilig werkt.

Zelf een cv-ketel installeren is geen optie, je bent verplicht hiervoor een cv-monteur in te schakelen. Als je zelf een cv-ketel plaatst en er gaat wel wat fout, dan heeft dat mogelijk levensgevaarlijke gevolgen. Zoals bijvoorbeeld koolstofmonoxidevergiftiging.

Het installeren van de cv-ketel neemt ongeveer een paar uur in beslag. Laat je de nieuwe cv op een andere plek plaatsen dan de oude, dan moet je rekening houden met een paar uur extra. Dit wordt gewoon gedaan als je thuis bent, in de meeste gevallen ervaar je hier geen overlast van. Voordat de monteur weer vertrekt geeft hij je nog een snelle uitleg van de ketel!

cv-ketel Ommen

Wat kost een nieuwe cv-ketel?

De prijs van een nieuwe cv-ketel begint vanaf €1.500,-. Voor deze prijs heb je een hr-soloketel met een rendement van 70% tot 80%. Heb je geen geiser in huis, kies dan voor een combiketel. Een standaard hr-combiketel is te krijgen vanaf €1.500,- tot €3.000,-.

Voor een nog hoger rendement is een UHR-combiketel een goede optie. Deze kost gemiddeld €1.800,- tot €3.500,-, iets duurder maar je verbruikt véél minder gas. Een elektrische ketel is een optie als je gasloos wilt wonen, deze kost ongeveer €4.000,- tot €6.500,-.

Een handig overzicht van alle cv-ketel prijzen vind je op deze pagina.

Nieuwe cv: prijs 2023

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Hr soloketel 70% tot 80% Vanaf €1.500,-
Hr combiketel 100% tot 107% €1.500,- tot €3.000,-
Uhr combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.500,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.500,-

* Het rendement geeft aan hoeveel energie er omgezet wordt door de ketel in warmte. Vanaf 100% rendement gaat er geen warmte verloren.

Er is niet één ketel de beste keuze, maar er is wel een beste keuze voor jouw huishouden. Laat je adviseren door een cv-ketel monteur zodat je kiest voor een verwarmingsinstallatie met de juiste comfortwaarde en het beste vermogen.

Soorten cv-ketels

Tijd voor een nieuwe cv-ketel? Je hebt de keuze uit verschillende type ketels, met verschillende comfort-waardes en vermogen. Omdat je niet elk jaar een nieuwe ketel koopt, is het verstandig om jezelf goed in te lezen: je moet het tenslotte ongeveer 15 jaar doen met je nieuwe ketel!

Je hebt onder meer de keuze uit deze cv-ketels:

 • Soloketel: dit is een type ketel die alleen warmte levert. Om ook warm water in huis te hebben moet je nog een geiser plaatsen. Dit type ketel wordt vooral gekozen voor huizen waar al een geiser aanwezig is, anders moet je ook nog een geiser kopen en laten plaatsen. De soloketel kost gemiddeld vanaf €1.500,-.
 • Combiketel: de combiketel levert daarentegen zowel warm water als warmte in huis. Je hebt dus geen aparte geiser meer nodig! De combiketel kost iets meer, rond de €1.500,- tot €3.000,-.
 • Uhr-ketel: uhr staat voor Ultra Hoog Rendement. Deze werkt slim samen met een warmtepomp. De pomp haalt warmte uit grondwater en de lucht en hiermee behaalt de ketel een rendement van 140% tot 147%! De gasketel slaat alleen aan als de warmtepomp niet meer voldoende warmte kan leveren. De kosten voor een Uhr-ketel liggen tussen de €1.800,- en €3.500,-.
 • Elektrische ketel: de elektrische ketel is een goed alternatief voor wie gasloos wil wonen en toch een ketel in huis wil. Deze ketel is vooral rendabel als je ook zonnepanelen hebt om je eigen stroom op te wekken. Ook heb je een aanvullende zonneboiler nodig voor warm water in huis. De kosten liggen rond de €4.000,- tot €6.500,-

Top 5 beste cv-ketels in 2023

Op zoek naar de beste ketel van het jaar? In onderstaande tabel vind je de 5 beste ketels van 2023. Intergas staat op 1 met de Xtreme 36. Deze heeft een comfort waarde van 5 en een rendement van maar liefst 107%. Bijkomend voordeel is dat deze ketel beschikt over een dubbele warmtewisselaar, waardoor de ketel energiezuinig werkt.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat niet elke ketel geschikt is voor elke situatie. Dus hoewel de onderstaande ketels benoemd zijn tot de beste 5 cv-ketels van 2023, is de kans altijd aanwezig dat jij beter een andere ketel kan kiezen. Laat je daarom altijd adviseren voor je een cv-ketel gaat kopen of neem een kijkje op de pagina beste cv-ketel voor meer informatie.

Type ketel Voordelen CW-waarde Gemiddelde prijs*
Intergas Xtreme 36 Groot vermogen
Hoog watercomfort
Energiezuinig
Maakt gebruik van de nieuwste technologie
Besturing via smartphone
2 jaar garantie, 15 jaar op de warmtewisselaar
Hybrid ready
CW5 Vanaf €1.379,-
Intergas Xtreme 30 Stille cv-ketel
Optimale warmteoverdracht
Hoog rendement
Dubbele warmtewisselaar
Compact model
Zelflerende eco-stand
Besturing via smartphone
2 jaar garantie, 15 jaar op de warmtewisselaar
Hybrid ready
CW4 Vanaf €1.285,-
Vaillant ecoTEC Exclusive 25-36CF Hoog rendement
Lage verwarmingskosten
Optimale verbranding door nieuwe technologie
RVS warmtewisselaar
Onderhoudsvriendelijk
Levert in laagstand warmte bij storingen
Touchscreen
Stil
Hybrid ready
CW5 Vanaf €1.808,-
Remeha Calenta 28C ACE Energiezuinig en efficient
Functioneel design
Betrouwbare, hoogwaardige onderdelen
eSmart Inside besturingssysteem
Vernieuwde warmtewisselaar
Geschikt voor bijmenging met 20% waterstof
Zelfregulerende bijvulinrichting
Hybrid ready (warmtepomp en zonneboiler)
CW4, CW5 en CW6 Vanaf €1.679,-
Remeha Tzerra 28C Ace Laag energieverbruik
Hoog rendement
Goede garanties
Ingebouwd LCD-display
Slimme bediening
Compact model
Eenvoudige installatie en onderhoud
Automatische bijvul inrichting
Stil
Geschikt voor bijmenging met 20% waterstof
Hybrid ready
CW4 en CW5 Vanaf €1.078,-
Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30 Energiezuinig (label A)
Efficiënte verwarming
Compact
Dubbel HR
Onderhoudsvriendelijk
Eco-stand
Relatief stil
CW5 Vanaf €1.070,-
ATAG iZone i36 ECZ Levert meer warm water bij minder gasverbruik
Energiezuinig
Snel
Onderhoudsvriendelijk
Lange levensduur
RVS warmtewisselaar
Compact model
Hybrid ready
CW5 Vanaf €1.899,-
ATAG P27C 60/100 Energiezuinig (energielabel A)
Hoog rendement
Gebruiksvriendelijk
Automatisch ontluchtingsystteem
RVS warmtewisselaar
Slimme thermostaat
Hybrid ready
CW4 Vanaf €1.245,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanaf- prijzen. De exacte prijs kan afwijken. Ook zijn de installatiekosten niet inbegrepen.

cv-ketel monteur Tilburg

Cv-ketel vervangen in Ommen

Door je cv-ketel op tijd te vervangen kan je veel geld besparen! Een nieuwe ketel is namelijk altijd zuiniger dan een ketel van 15 jaar oud en daarmee kun je al flink op de stookkosten besparen. De cv-monteur gaat als volgt te werk bij het vervangen van je cv-ketel in Ommen:

 • Stap 1: oude ketel demonteren
 • Stap 2: nieuwe ketel ophangen
 • Stap 3: expansievat en kranen vervangen als dat nodig is
 • Stap 4: nieuwe cv-ketel inregelen en afstellen
 • Stap 5: eventueel nieuwe (slimme) thermostaat plaatsen

Hoe lang duurt het vervangen van de cv-ketel?

Houd rekening met ongeveer 4 uur voor het installeren van de cv-ketel. De vakman heeft iets meer tijd nodig als je de nieuwe ketel op een andere plek wilt plaatsen, omdat hij dan ook de rookgasafvoer en alle leidingen moet verplaatsen. Het is wel zo praktisch als je thuis bent tijdens de installatie, dan krijg je na afloop direct een korte uitleg.

De oude ketel verwijdert de vakman en voert hij bovendien ook voor je af.

Wanneer cv-ketel vervangen?

Je cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Na deze tijd is het belangrijk om de cv-ketel te vervangen.

Wat gebeurt er als je cv-ketel te oud is?

Je merkt dat je rendement daalt en dus steeds meer betaalt om je huis warm te houden. Ook loop je het risico op storingen, waardoor je vaker een cv-monteur moet inschakelen voor een reparatie. Dit brengt hoge extra kosten met zich mee, uiteindelijk is het voordeliger om direct te investeren in een nieuwe cv-ketel.

Hoe weet je dat je cv-ketel aan vervanging toe is?

Je kan dit merken doordat er steeds vaker storingen zijn maar ook als je cv het huis niet meer goed warm houdt. Dit is tijdelijk op te lossen door de temperatuur van de ketel wat hoger te zetten, maar daardoor gebruik je ook meer gas en stijgen de stookkosten!

Cv-ketel reparatie Ommen: voorkom schade!

Een andere taak die je het beste uitbesteedt aan een vakman, is een reparatie aan je cv-ketel in Ommen. Een storing of beschadiging moet zo snel mogelijk hersteld worden, zodat je nooit lang zonder warmte zit.

Een aantal beschadigingen die regelmatig voorkomen zijn een kapotte 3-weg-klep of een beschadigd expansievat. De gevolgen zijn dat je geen warm water meer hebt of dat de druk in de ketel te hoog oploopt. In de meeste gevallen bestaat een reparatie aan je cv-ketel uit het vervangen van de kapotte onderdelen.

Wat kost een cv-reparatie?

Is er sprake van een kapot expansievat? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €30,- om deze te vervangen. Als je de 3-weg-klep moet vervangen beginnen de prijzen rond de €40,-. Is alleen de motor van de 3-weg-klep stuk? Dan zijn de kosten hiervoor ongeveer €55,-.

Houd er rekening mee dat dit alleen de kosten zijn voor de nieuwe onderdelen, niet voor de arbeidskosten. Het arbeidsloon ligt rond de €40,- tot €60,- per uur. Schakel je een cv-ketel monteur met spoed in, dan betaal je daarbovenop nog een spoedtoeslag. Bekijk de pagina cv-ketel reparatie kosten voor een handig overzicht van alle prijzen.

Cv-ketel reparatie: kosten 2023

Onderdeel Gemiddelde prijs*
Expansievat €30,-
3-Weg-klep €40,-
Motor 3-weg-klep €55,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten excl. arbeidskosten.

Cv-ketel onderhoud

Cv-ketel onderhoud in Ommen wordt het beste uitgevoerd door een vakman. Sterker nog: bepaalde werkzaamheden kun je zelf helemaal niet uitvoeren omdat dit plaatsvindt aan de binnenkant van de ketel.

Waarom is cv-ketel onderhoud zo belangrijk?

Het vergroot de veiligheid omdat je zeker weet dat je ketel nog veilig werkt. Ook kan een onderhoudsbeurt zorgen voor een zuinigere werking, waardoor je meer gas gaat besparen. Bijkomend voordeel is ook dat de kans op storingen een stuk minder klein zijn en het de levensduur van de ketel verlengt. Genoeg redenen dus om je cv-ketel goed te laten onderhouden.

Goed onderhoud houdt in dat je de ketel elke 2 tot 3 jaar een onderhoudsbeurt geeft. Hoe ouder de ketel, des te vaker onderhoud nodig is. Bij nieuwe ketels kun je iets langer wachten voordat je een monteur inschakelt voor onderhoud.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Een eenmalige onderhoudsbeurt kost gemiddeld €70,- tot €100,-, inclusief voorrijkosten. Eventuele materiaalkosten komen hier nog overheen. In plaats van eenmalig onderhoud, is het ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Er zijn verschillende opties. Een standaard onderhoudscontract kost gemiddeld €70,- tot €110,- per jaar. Een all-in contract kost ongeveer €120,- tot €200,- per jaar. Hierbij betaal je geen extra materiaalkosten en word je bij spoed binnen een dag geholpen!

Lees op deze pagina meer over cv-ketel onderhoud kosten.

Onderhoud cv-ketel: kosten 2023

Type onderhoud Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Eenmalig onderhoud cv-ketel €70,- tot €100,- Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, gedeelte van onderdelen
All-in contract €120,- tot €200,- per jaar Tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die sterk per cv-monteur Ommen verschillen.

Een cv-ketel onderhoudscontract afsluiten: ja of nee?

Eén manier om te besparen op de kosten is het afsluiten van een cv-ketel onderhoudscontract. Je betaalt een vast bedrag per jaar en in ruil daarvoor wordt je cv-ketel jaarlijks of tweejaarlijks gecontroleerd door een vakman. Daarnaast zit in een servicecontract ook vaak een storingsdienst inbegrepen.

Dit houdt in dat je geen extra kosten betaalt voor een tussentijdse reparatie!

Je hoeft bij een onderhoudscontract niet na te denken wanneer het weer tijd is: de vakman houdt dit bij en maakt op tijd een nieuwe afspraak voor de volgende onderhoudsbeurt. De prijs van een goedkoop onderhoudsabonnement begint rond de €50,- tot €100,- per jaar.

cv-ketel onderhoud

Tips van cv-monteurs Ommen

Ga je binnenkort een nieuwe cv-ketel kopen of ben je op zoek naar manieren om te besparen op de hoge gasprijs? Hieronder geven cv-monteurs uit Ommen je een paar praktische tips, zodat je weet waar je rekening mee moet houden!

 • Tip 1: zet de temperatuur van je cv-ketel wat lager. Je verwarmt nog steeds je huis maar verbruikt minder gas. Dat is, zeker met de hoge gasprijzen, een goede manier om wat zuiniger te leven. In een geïsoleerde woning is een temperatuur van 60 graden voldoende, terwijl ketels vaak standaard op 80 of zelfs 90 graden staan ingesteld!
 • Tip 2: kijk altijd naar het vermogen van de cv-ketel. Een te hoog vermogen zorgt dat je onnodig energie verbruikt en een te laag vermogen zorgt dat je te veel moet stoken en daardoor een hogere gasrekening hebt. Voor een zo’n zuinig mogelijke ketel is het verstandig om echt te kijken naar je persoonlijke situatie. Een expert kan je hierbij helpen.
 • Tip 3: houd rekening met de toekomst. Het heeft nog zeker zin om een nieuwe cv-ketel te kopen in 2023. Toch is het slim om alvast te kijken naar bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp. Dit kan de gebruikskosten flink naar beneden halen!
 • Tip 4: sluit een onderhoudscontract af. Je krijgt elke twee jaar een afspraak en daarmee verleng je de levensduur van je ketel. Bovendien weet je helemaal zeker dat deze zo zuinig mogelijk werkt!

Cv-installateur gezocht? Een aantal aandachtspunten!

Jij wilt een cv-installateur inhuren voor de installatie of het onderhoud aan je verwarmingsketel. Hoe vind je nu de beste vakman tegen de scherpste prijs? Hieronder geven we je een aantal aandachtspunten om op te letten bij het zoeken van een installateur. Meer weten? Je leest het op de pagina cv-monteur kiezen: waarop letten.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de geschikte vakman? Start dan nu je gratis offerteaanvraag en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!1. Prijsopbouw: per uur of totaalprijs?

Kijk eens naar de manier waarop de prijs is opgebouwd. Gaat het om een totaalprijs of rekent de installateur een vaste prijs per uur? Kijk ook naar eventueel bijkomende kosten, zoals voorrij- of afvoerkosten, de prijzen voor eventuele nieuwe onderdelen of zelfs een spoedtoeslag.

Als er veel van deze verborgen kosten zijn, dan kan het maar zo voorkomen dat een goedkopere cv-ketel monteur eigenlijk helemaal niet zo goedkoop is! Neem je prijsopgaves daarom goed door en kijk niet alleen naar de genoemde ‘totaalprijs’.

2. Denk aan de gasketelwet

Sinds 1 april 2023 is het verplicht dat elke cv-monteur een CO-certificaat haalt. Let dan ook goed op of de gekozen installateur dit certificaat daadwerkelijk heeft behaalt, anders mag er geen werk worden gepleegd aan je cv-installatie. Dit betekent ook dat jij niet meer een installateur mag inschakelen die dit certificaat niet heeft. Je leest meer over de gasketelwet op deze pagina.

3. Lees de voorwaarden goed door

Een tweede tip die we je geven is om altijd de voorwaarden goed door te nemen. Krijg je garantie op zowel de ketel als de montage, of zit dit niet bij de prijs inbegrepen? Welke voorwaarden gelden er? De keuze is natuurlijk aan jou: jij kiest zelf of je een goedkope vakman inhuurt met slechtere voorwaarden, of investeert in een installateur met uitstekende garantievoorwaarden.

cv-installateur Tilburg

4. Zzp’er of mkb’er?

Kies je voor een zzp’er of liever voor een groot installatiebedrijf. Deze keuze is helemaal afhankelijk van jouw voorkeuren, maar het is wel slim om hierover na te denken. Een zzp’er heeft vaak een meer persoonlijke aanpak, wat bij een onderhoudsabonnement heel fijn kan zijn. Bovendien liggen de kosten vaak een stuk lager.

Een groot installatiebedrijf heeft daarentegen vaak minder lange wachttijden en kan bij spoed ook sneller installateurs sturen. Daar staat tegenover dat het uurloon wel hoger ligt.

6. Cv-installateur uit de regio

Of je nu kiest voor een zelfstandig monteur of een groot installatiebedrijf: je doet er altijd goed aan om iemand uit je eigen regio in te huren. Het grootste voordeel hiervan is dat je op de voorrijkosten bespaart.

Je betaalt standaard voorrijkosten. Als je het aantal kilometers tussen jou en het installatiebedrijf zo klein mogelijk houdt, dan houd je de kosten ook laag!

6. Specialisme of niet?

Vraag jezelf af welke werkzaamheden jij precies wilt laten uitvoeren, en of je hiervoor een gespecialiseerde cv-monteur voor nodig hebt of niet. Algemene monteurs hebben kennis met betrekking tot installatie, reparaties en onderhoud van cv-ketels. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een warmtepomp, zonneboiler of zelfs een elektrische ketel om hun huis van warmte te voorzien. Omdat de werking van deze installaties anders is, kan het zijn dat de cv-monteur nog geen ervaring heeft. Hoe duurder en complexer de situatie, des te belangrijker dat je kijkt naar het specialisme van de vakman.

7. Keurmerken en certificaten

Wil je zeker zijn van kwaliteit, dan is het slim om ook rekening te houden met eventuele keurmerken of certificaten. Je kunt onder andere letten op deze keurmerken:

 • Techniek Nederland: dit is een vereniging voor installatiebedrijven in Nederland. Als de vakman hierbij aangesloten is, is hij goed opgeleid en beschikt hij over de juiste diploma’s.
 • VCA: vakmannen met een VCA-certificaat werken volgens strenge veiligheidsvoorschriften.
 • KOMO: dit geeft aan dat de vakman objectief getoetst wordt en de beste kwaliteit aflevert.

kosten cv-monteur

Handige bespaartips!

Wil je besparen op de cv-service? Je kunt niet zomaar zelf aan de slag, omdat dit gevaarlijke situaties kan opleveren. Zelf doen is dus geen optie, maar er zijn wel andere manieren om de arbeid- en materiaalkosten zo laag mogelijk te houden.

Zo bespaar je op de kosten van de cv-service:

 • Kies een vakman in de regio: zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Gebruik goedkope materialen: kies voor een eenvoudige hr-ketel in plaats van een luxe uhr-ketel.
 • Help mee: vraag de vakman wat je zelf kunt doen. Verwijder bijvoorbeeld zelf je oude ketel of voer deze zelf af zodat je geen afvoerkosten betaalt.
 • Maak de ruimte vrij: zorg dat de ketel vrij toegankelijk is, zodat de vakman direct aan de slag kan. Zo bespaar je op de arbeidskosten.
 • Sluit een onderhoudscontract af: over het algemeen is een onderhoudscontract afsluiten goedkoper dan structureel voor eenmalig onderhoud te betalen.

Kan ik een subsidie krijgen in 2023?

De Nederlandse overheid streeft zoveel mogelijk naar gasloos wonen en daarom is er op dit moment geen landelijke subsidie beschikbaar voor de aanschaf en installatie van cv-ketels. Koop je een nieuwe hr-ketel, dan kun je deze goedkoop financieren met de energiebespaarlening, maar alleen als de nieuwe ketel een oude traditionele- of vr-ketel vervangt. Heb je op dit moment al een hoogrendementsketel, dan kun je geen energiebespaarlening afsluiten om een nieuwe ketel te kopen.

Kies je voor een Uhr-ketel, dan kom je mogelijk wel in aanmerking voor een mooie subsidie. Je kunt namelijk de Investeringssubsidie Duurzame Energie aanvragen voor de installatie van een warmtepomp.

Op de pagina subsidie cv-ketel vind je een handig overzicht van alle beschikbare subsidies.

erkend cv-installateur

Cv-monteur Ommen nodig? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een cv-monteur in Ommen? Met de hulp van een vakman weet je zeker dat je de juiste keuze maakt wat betreft het soort ketel en het vermogen. Bovendien ben je verzekerd van een correcte plaatsing en een goede garantie! Vind snel een vakman via de offerteservice.

Na de aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven van monteurs in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies zo de vakman met de scherpste prijs: op doe manier bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen


Hieronder geven we antwoord op enkele veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld over welke cv-ketel zuinig is en waar je het beste een cv-ketel kan plaatsen.

Welke cv-ketel is het zuinigst?

De hr-ketel is de zuinigste ketel die er op dit moment is. Deze heeft een rendement van 100% tot 107%. Een populaire, zuinige cv-ketel is de Remeha Avanta Ace CW4, geschikt voor de meeste huishoudens en met een hoge comfortwaarde ook geschikt om heerlijk mee te badderen.

Waar cv-ketel plaatsen?

Meestal wordt de cv op zolder geplaatst omdat de rookgasafvoer zo gemakkelijk te plaatsen en vervangen is. Maar andere mogelijkheden zijn er ook: zoals de bijkeuken, in de kelder of zelfs in een keukenkast. Zo kun je een ‘lelijke’ cv-ketel gemakkelijk wegwerken.

Wat kost een cv-ketel?

De prijzen van soloketels beginnen vanaf €1.500,-. Een combiketel kost je gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. De prijs hangt af van het type ketel, het gekozen merk, het benodigde vermogen en natuurlijk de comfortwaarde. Daarom verschillen de kosten per situatie.

Kun je in 2023 nog een cv-ketel kopen?

Ja, het is nog steeds zinvol om in 2023 een nieuwe ketel te kopen. Een nieuwe ketel is een stuk zuiniger en daardoor goedkoper in gebruik. Vooral belangrijk met de steeds stijgende gasprijzen! Wil je minder gas verbruiken, kijk dan eens naar een Uhr-ketel. Deze werkt samen met een warmtepomp.

Welke cv-ketel heb ik nodig?

Dit hangt af van je situatie. Heb je een geiser in huis, dan is een soloketel de goedkoopste optie. Wil je juist comfort of heb je geen geiser kies dan voor een combiketel. Welk soort ketel het beste bij je past hangt af van je persoonlijke voorkeuren en verwachtingen. Laat je daarom adviseren door een vakman als je twijfelt.

Hoeveel kW heb ik nodig?

Je berekent het benodigde vermogen als volgt: inhoud van je woning in m³ x 70 Watt = het benodigde Kw vermogen. Een appartement heeft gemiddeld 11 tot 23 kW nodig en in een hoekwoning of 2-onder-1-kap woning ligt het gemiddelde benodigde vermogen tussen de 16 en 30 kW. Twijfel je, laat je dan adviseren!