25 CV-monteurs in Almelo

Een overzicht van alle CV-monteurs in Almelo

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

In Almelo zijn 25 CV-monteurs beschikbaar. Via CV-ketel Gids vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare expert voor installatie, reparatie en onderhoud. Onderstaand een overzicht van alle CV-monteurs bij jou in de buurt. Iedere CV-ketel expert heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. adres- en contactgegevens.

CV-ketel expert Almelo gezocht?

Je schakel een CV-ketel monteur in voor de onderstaande werkzaamheden:

 • CV onderhoud of onderhoudscontract
 • Installatie van nieuwe CV-ketels
 • CV storing verhelpen
 • Reparatie. Problemen snel opgelost!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse reacties.

Informatie over Almelo

Almelo is een plaats in de provincie Overijssel met 72425 inwoners, bestaande uit 35857 mannen en 36568 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 39 jaar. Per 1260 huishoudens is er 1 CV-installateur beschikbaar.

CV-ketel monteur gezocht? Bespaar tot 40% op de kosten!

Vergelijk gratis 6 monteurs en bespaar

cv-monteurs Almelo

Vind een geschikte cv-monteur in Almelo

Problemen met jouw cv-installatie? Schakel een cv-monteur uit Almelo in! Met de hulp van een cv-installateur zijn de problemen snel verholpen. Expansievat kapot of is de 3-weg-klep versleten? Of geeft de ketel een storing aan en kom je er zelf niet uit?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo snel mogelijk de scherp geprijsde offertes van meerdere monteurs in je mailbox. Vergelijk de prijzen en kies zo de vakman met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de totaalprijs! Op deze pagina lees je wat de werkzaamheden van een erkend cv-installateur zijn en hoeveel een cv-service kost.Waarom een cv-monteur inhuren?

 • Een cv-monteur in Almelo controleert of jouw installatie veilig werkt.
 • Als je de cv-monteur jouw ketel opnieuw laat inregelen, bespaar je op de energiekosten!
 • Veel werkzaamheden aan de cv-installatie mag je zelf niet uitvoeren.
 • Door op tijd een erkend cv-installateur in te schakelen voor onderhoud, bespaar je flinke reparatiekosten!

cv-installateur Almelo

Wat doet een cv-monteur?

Er zijn verschillende werkzaamheden die een cv-installateur voor je kan uitvoeren:

 • Reparaties
 • Onderhoud
 • Storingen oplossen
 • Cv-installatie vervangen of verplaatsen

Door de ketel goed te onderhouden voorkom je storingen en andere problemen. Hiermee voorkom je dus ook dat je een cv reparatie in Almelo moet laten uitvoeren. Er zijn verschillende reparaties die regelmatig voorkomen: het vervangen van de 3-weg-klep of het expansievat, bijvoorbeeld.

Soms is het slimmer om de cv-installatie volledig te vervangen, in plaats van repareren. Dit is het geval als de ketel aan het einde van z’n gemiddelde levenstijd is aangekomen. Een nieuwe ketel is dan goedkoper dan regelmatig repareren.

Kosten cv-monteur

Wat kost een cv-monteur per uur? Dit is onder meer afhankelijk van de ervaring van de cv-installateur. Wist je dat elke verwarmingsmonteur uit Almelo zijn eigen uurtarief bepaalt? Hierdoor verschillende kosten van een cv-monteur per uur enorm.

Een erkend cv-installateur die werkzaam is als ZZP’er rekent een gemiddeld uurtarief van €30,-. MKB’ers vragen ongeveer €40,- per uur. De kosten van een niet-gecertificeerd cv-installateur vallen nog lager uit: toch raden wij je dit af. Met een niet-gecertificeerde installateur heb je minder garanties en ben je bovendien minder verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Wat kost een cv-monteur per uur?

Type cv-installateurGemiddeld uurtarief*
ZZP’er€30,- euro per uur
MKB’er€40,- euro per uur

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van cv-monteurs Almelo. Benieuwd naar de exacte tarieven? Vraag dan gratis en zonder verplichting offertes aan.


Besparen op de kosten van een cv-installateur?

Met het vergelijken van offertes vind je eenvoudig de cv-monteur met de beste prijs.


Kiezen voor prijs per uur of totaalprijs?

In de meeste gevallen bepaalt de monteur zelf of hij een totaalprijs of een vaste prijs per uur in rekening brengt. Je betaalt in de meeste gevallen een vaste prijs per uur. Hij weet vooraf natuurlijk niet precies wat hij tegen gaat komen. Als hij tegen grote problemen aanloopt, is hij vaak langer bezig dan verwacht.

Bij grote klussen, zoals de montage van een nieuwe ketel, is het wel vaak mogelijk om een totaalprijs af te spreken. Ook bij het afsluiten van een onderhoudscontract weet je vooraf precies waar je aan toe bent.

cv-ketel monteurs Almelo

Waarop letten bij het vergelijken van cv-ketel monteurs?

We raden je altijd aan om de offertes van meerdere installateurs te vergelijken. Op die manier vind je eenvoudig de cv-installateur met het beste aanbod. Niet alleen qua prijs, maar ook op het gebied van beschikbaarheid en garantievoorwaarden.

Cv-ketel installateurs vergelijken: hoe doe je dat eigenlijk? Hieronder hebben we 6 handige tips voor je opgesteld, zodat je zeker weet waar jij op moet letten!

1. Hoe is de prijs opgebouwd?

Kijk eerst naar de prijs: hoe is deze opgebouwd? Hoe lang denkt de cv-installateur bezig te zijn? Welke kosten zitten er al bij inbegrepen en wat komt hier nog bij? Veel installateurs brengen voorrijkosten en afvoerkosten in rekening, die nog niet bij de totaalprijs zit inbegrepen. Op deze manier komt het voor dat de cv-installateur met de laagste prijs helemaal niet de goedkoopste optie is.

2. Keurmerken of certificaten van cv-ketel monteur?

Je wilt verzekerd zijn van een cv-service in Almelo van de hoogste kwaliteit. Je kunt hiervoor letten op keurmerken, brancheverenigingen of certificaten. Op die manier krijg je een beeld van de klantvriendelijkheid, kwaliteit en veiligheid van de cv-ketel monteur.

Belangrijke keurmerken zijn:

 • Techniek Nederland: een branchevereniging voor installateurs. Als de cv-monteur hierbij is aangesloten weet je dat hij zich regelmatig laat bijscholen en op de hoogte is van de nieuwste technieken!
 • OK CV: een cv-monteur dat beschikt over dit keurmerk volgt een nauwkeurig stappenplan om te controleren of jouw ketel en rookgasafvoer voldoet aan alle veiligheidseisen. Lees meer op ok-cv.nl.
 • VCA: dit is een veiligheidscertificaat voor bedrijven en professionals. Met een VCA-certificaat weet je zeker dat de cv-monteur uit Almelo voldoet aan eisen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en gezondheid. Meer hierover vind je op vca.nl.
 • KOMO: het KOMO-keurmerk is een kwaliteitskeurmerk voor iedereen in de bouw. Als een cv-ketel monteur beschikt over dit keurmerk, dan wordt hij getoetst door een onafhankelijke deskundige. Lees verder op
  komo.nl.

3. Garantievoorwaarden van cv-installateur

Elke cv-ketel installateur in Almelo hanteert andere garantievoorwaarden. Het is dus altijd verstandig om niet alleen op de prijs, maar ook de garantie te letten! Standaard heb je in ieder geval een half jaar aflevergarantie: dit is namelijk wettelijk bepaald. Voor eventueel aanvullende garanties moet je de voorwaarden van de cv-ketel installateur doornemen.

4. ZZP’er of MKB’er?

Het is jouw persoonlijke keuze of je een ZZP’er of MKB’er inschakelt. Het voordeel van een MKB’er, is dat de erkend cv-installateur uit Almelo deel is van een groter bedrijf. Hierdoor is er altijd iemand beschikbaar als jij een storing verholpen wilt hebben. Een nadeel kan de hogere prijs zijn.

Een cv-ketel monteur uit Almelo als ZZP’er rekent doorgaans een lagere uurprijs. Ook zijn de contacten vaak iets persoonlijker, omdat ZZP’ers vaak iets minder klanten hebben. Maar omdat de cv-installateur in z’n eentje werkt, is de kans aanwezig dat hij niet direct beschikbaar is om jouw storing te verhelpen!

5. Cv-monteur uit regio Almelo?

Kies altijd voor een cv-monteur uit je eigen regio! Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst is de cv-ketel monteur snel ter plaatse: dat komt van pas als je een storing hebt en die direct verholpen wilt hebben. Maar het bespaart je ook vaak op de kosten!

Hoe dan?

Een erkend cv-installateur rekent meestal voorrijkosten. Maar binnen een bepaalde straal kilometers betaal je vaak geen voorrijkosten! Door te kiezen voor een erkend cv-installateur in je eigen regio bespaar je dus!

6. Specialisme van cv-ketel monteur?

Er zijn veel verschillende soorten verwarmingsinstallaties: warmtepompen, elektrische ketels en zonneboilers maken hun opmars. Het is dus belangrijk dat de erkend cv-installateur die je inschakelt gespecialiseerd is in de juiste installatie!


Cv-monteur gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Start de gratis offerteaanvraag


Binnen 1 minuut geregeld.


cv-ketel laten onderhouden

Cv-monteur voor onderhoud

Eén van de meest voorkomende klussen die een cv-monteur uitvoert, is cv onderhoud in Almelo. Wanneer moet je onderhoud aan de cv-ketel plegen? Het is verstandig om je ketel elke één tot twee jaar goed te onderhouden.

Waarom is onderhoud aan de cv zo belangrijk?

Met cv-ketel onderhoud in Almelo verleng je de levensduur, verbeter je het rendement en verklein je de kans op storingen. De kosten voor eenmalig onderhoud aan de cv-ketel liggen rond de €70,- tot €90,-. Het afsluiten van een onderhoudscontract is op de lange termijn vaak voordeliger.

Kosten onderhoud cv-ketel

Type onderhoudGemiddelde prijzen*Omschrijving
Eenmalig onderhoud cv-ketel€70,- tot €90,-Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
Onderhoudscontract€50,- tot €90,- per jaarInclusief tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten
Servicecontract€70,- tot €130,- per jaarInclusief tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, gedeelte van onderdelen
All-in contract€130,- tot €175,- per jaarTweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die sterk per cv-monteur Almelo verschillen. Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes & bespaar op de kostprijs!

nieuwe cv-ketel Almelo

Cv-monteur voor nieuwe cv-ketel Almelo

Behalve de ketel onderhouden, is het ook mogelijk een cv-ketel in Almelo te laten plaatsen of vervangen. De cv-monteur geeft je een persoonlijk advies met betrekking tot de ketel, en monteert de ketel natuurlijk ook.

Kan ik zelf mijn cv installeren?

Nee: we raden je absoluut aan om de cv-installatie in Almelo uit te besteden aan een vakman in jouw regio. Alleen dan weet je zeker dat je installatie veilig werkt. Dat is heel belangrijk, want een verkeerd geïnstalleerde verwarmingsinstallatie kan levensgevaarlijke gevolgen hebben. De kosten voor de installatie van een cv-ketel liggen (inclusief ketel) rond de €1.500,- tot €3.500,-.

Kosten installatie cv-ketel

Klus?Gemiddelde prijs, inclusief btw*
Cv-ketel€1.000,- tot €2.600,-
Montage van de cv-ketel€500,- tot €900,-
Kostprijs gehele installatie van cv-ketel€1.500,- tot €3.500,-

*Let op: het gaat om gemiddelde prijzen van cv-installateurs Almelo. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.


Vind eenvoudig een ervaren cv-ketel monteur!

Vergelijk gratis offertes en bespaar bovendien tot wel 40%.

Gratis offertes vergelijken


Binnen 1 minuut geregeld.


Dikwandig of dunwandig cv-monteur nodig?

Heb jij een dikwandig of dunwandig cv-monteur nodig? Er zit verschil tussen deze twee cv-ketel monteurs:

 • Een dikwandig cv-monteur plaatst dikwandige buizen en grote cv-installaties in de industrie en utiliteit.
 • Een dunwandig cv-monteur plaatst juist kleinere installaties en dunwandige buizen in woonhuizen.

Met andere woorden: in huis moet je een dunwandig cv-installateur inschakelen. Wil jij juist aanpassingen doen in je bedrijfspand dan heb je een dikwandig cv-installateur nodig.

kosten cv-monteur

Tips om te besparen op de kosten van een cv-installateur

Het inschakelen van een cv-ketel monteur hoeft zeker niet duur te zijn. Er zijn namelijk verschillende manieren om te besparen op de kosten! Kies voor een vakman in je eigen regio en bespaar op de voorrijkosten, of voer je oude ketel zelf af om te besparen op de afvoerkosten!

Hieronder geven we je 5 handige tips om de kosten voor de cv-service zo laag mogelijk te houden.

1. Vergelijk offertes van cv-installateurs uit de regio

Met het vergelijken van offertes ben je verzekerd van het beste aanbod. Jij bepaalt zelf wát het beste aanbod is: is het de cv-monteur die morgen nog langs kan komen of kies je liever de erkend cv-installateur met de laagste prijs? Je bespaart tot wel 40% op de totale kosten als je de prijzen van verschillende installateurs vergelijkt. Bovendien is de offerteaanvraag gratis én helemaal vrijblijvend: je zit nergens aan vast.

Cv-monteur Almelo: wist je dat je eenvoudig bespaart op de voorrijkosten door een monteur uit je regio te kiezen?

2. Laat zomers je cv-ketel in Almelo checken

Wist je dat een cv-monteur ’s zomers vaak lagere prijzen vraagt dan in de winter? Dat komt omdat een cv-ketel monteur in de winter veel meer klussen heeft. In de zomer is er voor een cv-installateur minder werk. Daarom zijn de prijzen ook een stuk lager!

Hoe komt dit?

In de zomer worden cv-ketels niet of nauwelijks gebruikt. De verwarming hoeft niet aan, dus er zijn ook geen storingen of problemen. In de winter is het natuurlijk erg vervelend als je geen warmte hebt: daarom wordt er in de winter veel meer beroep gedaan op het werk van cv-monteurs. Voer al het onderhoud daarom ’s zomers uit!

3. Combineer klussen

Hoe groter de klus, hoe lager de prijs per uur. Door meerdere werkzaamheden te combineren bespaar je dus uiteindelijk op elke individuele klus! Wil je een nieuwe designradiator op laten hangen? Laat dan direct ook het onderhoud aan de cv-installatie uitvoeren.

Veel monteurs bieden ook een kwantumkorting aan. Vraag je buren of zij ook toe zijn aan een onderhoudsbeurt of zelfs een compleet nieuwe installatie willen kopen. Door samen één cv-monteur in te schakelen betaal je minder!


Kwalitatieve cv-service voor de scherpste prijzen!

Vergelijk offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

4. Voordelig op lange termijn?

Sommige werkzaamheden lijken misschien goedkoper als je ze eenmalig uit laat voeren: denk bijvoorbeeld aan cv-onderhoud. Toch is het op de lange termijn vaak goedkoper om een contract aan te bieden. Vraag jezelf daarom af wat jij belangrijk vindt.

Hetzelfde geldt voor reparaties: een snelle reparatie lijkt vaak de goedkoopste optie, maar als de ketel aan het einde van de levensduur is komen reparaties wel heel vaak voor. In dat geval is een nieuwe installatie de goedkoopste optie. Zeker omdat dit ook op de energiekosten bespaart!

5. Subsidie mogelijk in 2020?

Als jij een cv- of geiser monteur inschakelt heb je mogelijk recht op een subsidie. Verschillende gemeentes en provincies bieden namelijk een plaatselijke subsidie aan! Op energiesubsidiewijzer.nl vind je een overzicht van alle landelijke én plaatselijke subsidies waar je recht op hebt als jij je cv-installatie vervangt.

Heb je een beperkt budget en wil je wel een nieuwe ketel laten plaatsen? Kijk dan eens of een energiebespaarlening voor jou een goede optie is. Een energiebespaarlening is een lening tegen een gunstige rente. Deze gebruik je voor energiezuinige investeringen in je woningen en betaal je daarna maandelijks terug. Meer over de energiebespaarlening lees je op energiebespaarlening.nl.

erkend cv-installateur

Cv-monteur Almelo? Gratis offertes vergelijken!

Problemen met je cv-installatie of is deze gewoon aan vervanging toe? Schakel een cv-monteur in! Een cv-installateur werkt snel en efficiënt zodat je nooit lang zonder warmte zit. Vergelijk de prijzen van meerdere monteurs en kies zo de vakman met het beste aanbod. Alleen dan ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.

Geen zorgen: de offerteaanvraag is gratis én vrijblijvend dus je zit helemaal nergens aan vast.

Nu gratis cv-ketel offertes vergelijken!

Besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen van cv-installateurs uit de regio!

Start nu je gratis offerteaanvraag!