Vind de beste cv-monteur in Haarlem

Kom gemakkelijk en snel in contact met cv-monteurs uit Haarlem en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Cv-monteurs Haarlem

Alle 65 cv-monteurs in Haarlem

Compleet overzicht van alle cv-monteurs in Haarlem

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

CV installateur Haarlem gezocht?

In Haarlem zijn 65 cv-monteurs beschikbaar. Via cv-ketel gids vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare expert voor het vervangen van cv-ketels, het verhelpen van cv storing en cv-ketel onderhoud. Onderstaand een overzicht van alle cv-monteurs bij jou in de buurt. Iedere cv-monteur heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. adres- en contactgegevens.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse reacties.

Handige artikelen:

Informatie over Haarlem

Haarlem is een plaats in de provincie Noord-Holland met 158140 inwoners, bestaande uit 76260 mannen en 81880 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 41 jaar. Per 1155 huishoudens is er 1 cv-installateur beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Vergelijk vakspecialisten en bespaar op de kosten!


cv-monteur Haarlem

Vind snel een geschikte cv-monteur in Haarlem

Een cv-ketel monteur uit Haarlem schakel je in voor het plaatsen, onderhouden en repareren van jouw cv-ketel. Je kunt deze werkzaamheden niet zomaar zelf uitvoeren, omdat dit potentieel levensgevaarlijke situaties kan veroorzaken. Op zoek naar een cv-installateur in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk de verschillende prijsopgaven en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

Op zoek naar een cv-monteur? Op deze pagina lees je waarvoor je een installateur inhuurt en wat dit ongeveer kost. We geven je ook handige tips om een goede cv-ketel monteur te vinden!

Cv-ketel storing Haarlem: wat te doen?

Je cv-ketel in Haarlem geeft een storing aan. Wat nu? Kijk eerst eens wat de cv-ketel zelf aangeeft op het display: misschien is het tijd om de ketel te ontluchten of bij te vullen. In de handleiding kun je de storingscode opzoeken en vinden wat je precies moet doen. Op de pagina cv-ketel storing lees je meer over veelvoorkomende problemen en oplossingen.

Kom je er niet uit? Schakel met spoed een cv-ketel installateur in!

Een vakman komt zo snel mogelijk naar je toe, zo weet je zeker dat je niet te lang in de kou hoeft te zitten. Geef op het offerteformulier aan dat het gaat om een storing en je krijgt zo snel mogelijk bericht.Hoeveel kost een cv-ketel monteur?

Een cv-ketel monteur uit Haarlem kost gemiddeld €55,- tot €75,- per uur. De hoogte van het uurtarief verschilt per monteur: elke vakman bepaalt namelijk zijn eigen tarief. Een zzp’er kost gemiddeld €55,- per uur terwijl je voor een groter installatiebedrijf een tarief van €75,- per uur betaalt. De prijs hangt ook samen met het soort werkzaamheden. Eenvoudig onderhoud is bijvoorbeeld goedkoper dan het plaatsen en installeren van een nieuwe cv-ketel.

Schakel je met spoed een cv-monteur in? Houd er dan rekening mee dat je buiten reguliere kantooruren en in weekenden een spoedtoeslag betaalt. De hoogte hiervan verschilt per vakman.

Let op: dit is alleen het uurtarief. Moeten er bepaalde onderdelen vervangen worden, dan komen de materiaalkosten hier nog overheen! Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag een gratis offerte aan!


Uurtarief cv-ketel monteur

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde uurtarieven van cv-ketel monteurs uit Haarlem.)

Zzp’er
€55,- per uur

Eenvoudig onderhoud

Mkb’er
€75,- per uur

Ingewikkeld installatiewerk

Start gratis offerteaanvraag!

Wat doet een cv-monteur?

Je schakelt een cv-monteur in voor werkzaamheden aan je verwarmingsketel. Dit kan standaard onderhoud zijn, maar ook het repareren van beschadigingen of het oplossen van storingen. Na ongeveer 15 jaar heb je de hulp nodig van een monteur om een nieuwe cv-ketel te plaatsen!

Hieronder lees je meer over de belangrijkste werkzaamheden van een installateur. Ben jij ook op zoek naar een vakman? Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40%!Cv-ketel onderhoud Haarlem

Cv-ketel onderhoud in Haarlem wordt het beste uitgevoerd door een vakman. Sterker nog: bepaalde werkzaamheden kun je zelf helemaal niet uitvoeren. Het onderhoud aan cv-ketels is één van de meest voorkomende werkzaamheden. Goed onderhoud is belangrijk, omdat je hiermee de veiligheid van de installatie garandeert. Bovendien zorg je ervoor dat je ketel zuinig blijft werken, waardoor je de energie zo zuinig mogelijk verbruikt.

cv-installateur Tilburg

Hoe vaak is cv-ketel onderhoud nodig?

Hoe vaak cv-onderhoud nodig is, is afhankelijk van de leeftijd van je toestel. Gemiddeld is 1x in de twee tot drie jaar voldoende voor nieuwe ketels. Gaat het om een oudere installatie, dan raden we aan om elk jaar een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Onderhoud bestaat onder meer uit het reinigen van de ketel, een controle van de rookgasafvoer en het expansievat en een meting van de uitstoot en prestaties.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Een eenmalige onderhoudsbeurt kost gemiddeld €70,- tot €90,-, inclusief voorrijkosten. Eventuele materiaalkosten komen hier nog overheen. In plaats van eenmalig onderhoud, is het ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Er zijn verschillende opties. Een standaard onderhoudscontract kost gemiddeld €50,- tot €90,- per jaar. Een all-in contract kost ongeveer €130,- tot €175,- per jaar. Hierbij betaal je geen extra materiaalkosten en word je bij spoed binnen een dag geholpen!

Lees op deze pagina meer over cv-ketel onderhoud kosten.

Onderhoud cv-ketel: kosten 2022

Type onderhoud Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Eenmalig onderhoud cv-ketel €70,- tot €90,- Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
Onderhoudscontract €50,- tot €90,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten
Servicecontract €70,- tot €130,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, gedeelte van onderdelen
All-in contract €130,- tot €175,- per jaar Tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die sterk per cv-monteur Haarlem verschillen. Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes & bespaar op de kostprijs!


Cv-ketel in Haarlem plaatsen? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis - Vrijblijvend

Cv-ketel reparatie Haarlem: voorkom schade!

Een andere taak die je het beste uitbesteedt aan een vakman, is een reparatie aan je cv-ketel in Haarlem. Een storing of beschadiging moet zo snel mogelijk hersteld worden, zodat je nooit lang zonder warmte zit.

Een aantal beschadigingen die regelmatig voorkomen zijn een kapotte 3-weg-klep of een beschadigd expansievat. De gevolgen zijn dat je geen warm water meer hebt of dat de druk in de ketel te hoog oploopt. In de meeste gevallen bestaat een reparatie aan je cv-ketel uit het vervangen van de kapotte onderdelen.

cv-ketel Tilburg

Wat kost een cv-reparatie?

Is er sprake van een kapot expansievat? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €30,- om deze te vervangen. Als je de 3-weg-klep moet vervangen beginnen de prijzen rond de €40,-. Is alleen de motor van de 3-weg-klep stuk? Dan zijn de kosten hiervoor ongeveer €55,-.

Houd er rekening mee dat dit alleen de kosten zijn voor de nieuwe onderdelen, niet voor de arbeidskosten. Het arbeidsloon ligt rond de €40,- tot €60,- per uur. Schakel je een cv-ketel monteur met spoed in, dan betaal je daarbovenop nog een spoedtoeslag. Bekijk de pagina cv-ketel reparatie kosten voor een handig overzicht van alle prijzen.

Cv-ketel reparatie: kosten 2022

Onderdeel Gemiddelde prijs*
Expansievat €30,-
3-Weg-klep €40,-
Motor 3-weg-klep €55,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten excl. arbeidskosten.


Vind snel en gemakkelijk een cv-ketel monteur in Haarlem!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijkenCv-ketel vervangen in Haarlem

Na gemiddeld 15 jaar is het tijd om uw cv-ketel in Haarlem te vervangen. Dit merk je doordat het rendement daalt en je steeds meer gas verbruikt. Ook moet je de temperatuur steeds hoger zetten voor dezelfde aangename binnentemperatuur. Oudere ketels krijgen steeds vaker een storing en je moet de ketel vaak bijvullen.

Toch is ouderdom niet de enige reden om de cv te vervangen!

Het is namelijk ook een idee om een oudere ketel te vervangen door een nieuwer model of zelfs een HRe-ketel! Het rendement hiervan is namelijk een stuk hoger dan het rendement van een standaard combi-ketel, waardoor je maandelijks op de energiekosten bespaart.

Schakel voor de installatie van je cv-ketel in Haarlem een vakman in: Start gratis offerteaanvraag!

cv-ketel onderhoud

Soorten cv-ketels

Tijd voor een nieuwe cv-ketel? Je hebt de keuze uit verschillende type ketels, met verschillende comfort-waardes en vermogen. Omdat je niet elk jaar een nieuwe ketel koopt, is het verstandig om jezelf goed in te lezen: je moet het tenslotte ongeveer 15 jaar doen met je nieuwe ketel!

Je hebt onder meer de keuze uit deze cv-ketels:

 • Soloketel: dit is een type ketel die alleen warmte levert. Om ook warm water in huis te hebben moet je nog een geiser plaatsen. Dit type ketel wordt vooral gekozen voor huizen waar al een geiser aanwezig is, anders moet je ook nog een geiser kopen en laten plaatsen.
 • Combiketel: de combiketel levert daarentegen zowel warm water als warmte in huis. Je hebt dus geen aparte geiser meer nodig!
 • Hr-ketel: tegenwoordig is praktisch elke nieuwe ketel een hoogrendementsketel. Deze gebruikt de rookgassen om extra warmte te creëren. Hierdoor behaalt de hr-ketel een rendement van 100% tot 107%!
 • HRe-ketel: een HRe-ketel levert naast warmte ook nog stroom. Deze ketel wordt sinds 2019 niet meer verkocht in Nederland. Omdat de HRe-ketel extra gas verbruikt om elektriciteit op te wekken, is het met het oog op de stijgende gasprijzen slim om te kijken naar een alternatief, zoals een warmtepomp.
 • Uhr-ketel: uhr staat voor Ultra Hoog Rendement. Deze werkt slim samen met een warmtepomp. De pomp haalt warmte uit grondwater en de lucht en hiermee behaalt de ketel een rendement van 140% tot 147%!

Cv-ketel laten installeren in Haarlem? Vind een cv-ketel monteur!

Vergelijk gratis offertes en kies de monteur met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijkenWat kost een nieuwe cv-ketel?

De meest standaard ketel die geplaatst wordt is de hr-ketel. Met een rendement van 100% tot 107% is dit de meest voordelige optie. Een soloketel kost gemiddeld €1.400,- tot €2.500,- en voor een combiketel liggen de kosten rond de €1.800,- tot €3.000,-. Lees op deze pagina meer over hr-ketel prijzen. Houd er rekening mee dat er bij een soloketel eventueel nog de kosten voor een complete geiser bijkomen!

Wil je een nieuwe cv-ketel in Haarlem laten plaatsen? Laat je dan adviseren door een ervaren monteur in je regio.

Een handig overzicht van alle cv-ketel prijzen vind je op deze pagina.

Nieuwe cv: prijs 2022

Type ketel Rendement* Gemiddelde prijs**
Hr-ketel – solo 100% – 107% €1.400,- tot €2.500,-
Hr-ketel – combi 100% – 107% €1.800,- tot €3.000,-
HRe-ketel 140% €8.000,- tot €12.000,-

* Het rendement geeft aan hoeveel energie er omgezet wordt door de ketel in warmte. Vanaf 100% rendement gaat er geen warmte verloren.
**Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Er is niet één ketel de beste keuze, maar er is wel een beste keuze voor jouw huishouden. Laat je adviseren door een cv-ketel monteur zodat je kiest voor een verwarmingsinstallatie met de juiste comfortwaarde en het beste vermogen. Wil jij je inlezen voor je een nieuwe cv-ketel gaat kopen? Lees dan verder op consumentenbond.nl.

Wat zijn de installatiekosten van een cv-ketel?

Hoe complexer de situatie, des te duurder je installatiekosten. Een standaard cv-ketel kost ongeveer €1.000,-tot €2.600,-. Houd rekening met montagekosten van gemiddeld €500,- tot €900,-. Hierbij geldt ook: hoe ingewikkelder, hoe hoger de prijs. Een cv-ketel vervangen is sneller en goedkoper dan een ketel verplaatsen, bijvoorbeeld.

De totale kostprijs van de installatie ligt dan rond de €1.500,- tot €3.500,-. De totale installatie neemt ongeveer een halve dag in beslag. Laat je de ketel op een nieuwe plek plaatsen, houd dan rekening met één werkdag om de installatie af te ronden. De vakman demonteert eerst de oude ketel, sluit daarna alle leidingen aan en hangt de nieuwe ketel op. Deze checkt hij en stelt hij in. Daarna geeft hij je een duidelijke uitleg van de werking. Lees op deze pagina meer informatie over cv-ketel installeren kosten.

Je kunt je nieuwe cv-ketel niet zomaar zelf laten installeren: hiervoor heb je een monteur nodig. Zou je zelf je ketel op verkeerde wijze installeren, dan ontstaan er mogelijk levensgevaarlijke situaties. Een probleem met de rookgasafvoer kan bijvoorbeeld zorgen voor koolmonoxidevergiftiging!

Cv-monteur: kosten installatie 2022

Klus Gemiddelde prijs, inclusief btw*
Cv-ketel €1.000,- tot €2.600,-
Montage van de cv-ketel €500,- tot €900,-
Kostprijs gehele installatie van de cv-ketel €1.500,- tot €3.500,-

* Hierbij gaat het om richtprijzen. Wil je de prijs berekenen? Vul het offerteformulier in.

Cv-monteur gezocht? Een aantal aandachtspunten!

Jij wilt een cv-ketel monteur inhuren voor de installatie of het onderhoud aan je verwarmingsketel. Hoe vind je nu de beste vakman tegen de scherpste prijs? Hieronder geven we je een aantal aandachtspunten om op te letten bij het zoeken van een installateur. Meer weten? Je leest het op de pagina cv-monteur kiezen: waarop letten.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de geschikte vakman? Start dan nu je gratis offerteaanvraag en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!cv-ketel monteur Tilburg

1. Prijsopbouw: per uur of totaalprijs?

Kijk eens naar de manier waarop de prijs is opgebouwd. Gaat het om een totaalprijs of rekent de installateur een vaste prijs per uur? Kijk ook naar eventueel bijkomende kosten, zoals voorrij- of afvoerkosten, de prijzen voor eventuele nieuwe onderdelen of zelfs een spoedtoeslag.

Als er veel van deze verborgen kosten zijn, dan kan het maar zo voorkomen dat een goedkopere cv-ketel monteur eigenlijk helemaal niet zo goedkoop is! Neem je prijsopgaves daarom goed door en kijk niet alleen naar de genoemde ‘totaalprijs’.

2. Lees de voorwaarden goed door

Een tweede tip die we je geven is om altijd de voorwaarden goed door te nemen. Krijg je garantie op zowel de ketel als de montage, of zit dit niet bij de prijs inbegrepen? Welke voorwaarden gelden er? De keuze is natuurlijk aan jou: jij kiest zelf of je een goedkope vakman inhuurt met slechtere voorwaarden, of investeert in een installateur met uitstekende garantievoorwaarden.

3. Zzp’er of mkb’er?

Kies je voor een zzp’er of liever voor een groot installatiebedrijf. Deze keuze is helemaal afhankelijk van jouw voorkeuren, maar het is wel slim om hierover na te denken. Een zzp’er heeft vaak een meer persoonlijke aanpak, wat bij een onderhoudsabonnement heel fijn kan zijn. Bovendien liggen de kosten vaak een stuk lager.

Een groot installatiebedrijf heeft daarentegen vaak minder lange wachttijden en kan bij spoed ook sneller installateurs sturen. Daar staat tegenover dat het uurloon wel hoger ligt.

4. Cv-installateur uit de regio

Of je nu kiest voor een zelfstandig monteur of een groot installatiebedrijf: je doet er altijd goed aan om iemand uit je eigen regio in te huren. Het grootste voordeel hiervan is dat je op de voorrijkosten bespaart.

Je betaalt standaard voorrijkosten. Als je het aantal kilometers tussen jou en het installatiebedrijf zo klein mogelijk houdt, dan houd je de kosten ook laag! Door gratis offertes aan te vragen vind je snel en gemakkelijk monteurs in je eigen regio!

5. Specialisme of niet?

Vraag jezelf af welke werkzaamheden jij precies wilt laten uitvoeren, en of je hiervoor een gespecialiseerde cv-monteur voor nodig hebt of niet. Algemene monteurs hebben kennis met betrekking tot installatie, reparaties en onderhoud van cv-ketels. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een warmtepomp, zonneboiler of zelfs een elektrische ketel om hun huis van warmte te voorzien. Omdat de werking van deze installaties anders is, kan het zijn dat de cv-monteur nog geen ervaring heeft. Hoe duurder en complexer de situatie, des te belangrijker dat je kijkt naar het specialisme van de vakman.

6. Keurmerken en certificaten

Wil je zeker zijn van kwaliteit, dan is het slim om ook rekening te houden met eventuele keurmerken of certificaten. Je kunt onder andere letten op deze keurmerken:

 • Techniek Nederland: dit is een vereniging voor installatiebedrijven in Nederland. Als de vakman hierbij aangesloten is, is hij goed opgeleid en beschikt hij over de juiste diploma’s.
 • VCA: vakmannen met een VCA-certificaat werken volgens strenge veiligheidsvoorschriften. Meer weten? Lees dan verder op vca.nl.
 • KOMO: dit geeft aan dat de vakman objectief getoetst wordt en de beste kwaliteit aflevert. Meer hierover lees je op komo.nl

Cv-ketel in Haarlem plaatsen?

Vind een vakman in jouw regio en bespaar tot 40%!

Start gratis offerteaanvraag!Handige bespaartips!

Wil je besparen op de cv-service? Je kunt niet zomaar zelf aan de slag, omdat dit gevaarlijke situaties kan opleveren. Zelf doen is dus geen optie, maar er zijn wel andere manieren om de arbeid- en materiaalkosten zo laag mogelijk te houden.

Zo bespaar je op de kosten van de cv-service:

 • Kies een vakman in de regio: zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Gebruik goedkope materialen: kies voor een eenvoudige hr-ketel in plaats van een luxe uhr-ketel.
 • Help mee: vraag de vakman wat je zelf kunt doen. Verwijder bijvoorbeeld zelf je oude ketel of voer deze zelf af zodat je geen afvoerkosten betaalt.
 • Maak de ruimte vrij: zorg dat de ketel vrij toegankelijk is, zodat de vakman direct aan de slag kan. Zo bespaar je op de arbeidskosten.
 • Sluit een onderhoudscontract af: over het algemeen is een onderhoudscontract afsluiten goedkoper dan structureel voor eenmalig onderhoud te betalen.
 • Vergelijk offertes: kies de offerte met de scherpste prijs en bespaar zo tot wel 40%.

kosten cv-monteur

Een cv-ketel onderhoudscontract afsluiten: ja of nee?

Eén manier om te besparen op de kosten is het afsluiten van een cv-ketel onderhoudscontract. Je betaalt een vast bedrag per jaar en in ruil daarvoor wordt je cv-ketel jaarlijks of tweejaarlijks gecontroleerd door een vakman. Daarnaast zit in een servicecontract ook vaak een storingsdienst inbegrepen.

Dit houdt in dat je geen extra kosten betaalt voor een tussentijdse reparatie!

Je hoeft bij een onderhoudscontract niet na te denken wanneer het weer tijd is: de vakman houdt dit bij en maakt op tijd een nieuwe afspraak voor de volgende onderhoudsbeurt. De prijs van een goedkoop onderhoudsabonnement begint rond de €50,- tot €90,- per jaar.

Kan ik een subsidie krijgen in 2022?

Op dit moment is er geen landelijke subsidie voor de installatie van een nieuwe cv-ketel. Dit betekent niet dat je de investering in een cv-ketel moet uitstellen: met een nieuw model ketel bespaar je namelijk tot wel 10% tot 30% op je gaskosten, wat zeker met de stijgende gasprijzen tegenwoordig van groot belang is.

Investeer je in een hr-ketel, dan kom je wel in aanmerking voor de energiebespaarlening. Dit is een lening tegen een gunstige rente zodat je ook een cv-ketel kan kopen zonder spaargeld. Meer over deze lening lees je op energiebespaarlening.nl.

Kies je voor een alternatief voor de cv-ketel, zoals een warmtepomp en zonneboiler, dán kom je wel in aanmerking voor een mooie premie. De hoogte van het bedrag hangt af van de type pomp en het vermogen. Meer weten? Lees dan verder op rvo.nl.

Op de pagina subsidie cv-ketel vind je een handig overzicht van alle beschikbare subsidies.

erkend cv-installateur

Cv-monteur in Haarlem nodig? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een cv-ketel monteur in jouw regio? Met de hulp van een vakman weet je zeker dat je de juiste keuze maakt wat betreft het soort ketel en het vermogen. Bovendien ben je verzekerd van een correcte plaatsing en een goede garantie! Vind snel een vakman.

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven van monteurs in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies zo de vakman met de scherpste prijs: op doe manier bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!

Gratis cv-ketel offertes vergelijken?

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag