Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1314

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind de beste cv-monteur in 's-Gravenhage

Kom gemakkelijk en snel in contact met cv-monteurs uit 's-Gravenhage en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Cv-monteurs ‘s-Gravenhage

Alle 218 cv-monteurs in ‘s-Gravenhage

Compleet overzicht van alle cv-monteurs in ‘s-Gravenhage

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

Cv-installateur 's-Gravenhage gezocht?

In 's-Gravenhage zijn 218 cv-monteurs beschikbaar. Via cv-ketel gids vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare expert voor het vervangen van cv-ketels, het verhelpen van cv storing en cv-ketel onderhoud. Onderstaand een overzicht van alle cv-monteurs bij jou in de buurt en omgeving Zuid-Holland. Iedere cv-monteur heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. adres- en contactgegevens.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse reacties.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van alle 218 cv-monteurs in ‘s-Gravenhage

Vergelijk vakspecialisten en bespaar op de kosten!

cv-monteur 's-Gravenhage

Vind snel een geschikte cv-monteur in ‘s-Gravenhage

Ben je op zoek naar een erkende cv-monteur in [var1? Zoek niet verder, je vindt hierboven namelijk een lijst met alle installatiebedrijven in je regio. Ben je juist op zoek naar informatie over de werkzaamheden en kosten? Ook dan ben je op de juiste plek.

Op deze pagina lees je meer over de kosten en werkzaamheden van een cv-ketel monteur. Daarbij krijg je ook specifieke informatie per klus en welke kosten daar bij horen. We geven je op het eind ook nog wat handige tips om de beste cv-monteur te kiezen, we sluiten af met enkele bespaartips en veelgestelde vragen.

Tips van een cv-installateur uit ‘s-Gravenhage

 • Tip 1: verlaag de temperatuur van je cv-ketel. De meeste ketels hebben een standaard temperatuur van zo’n 80 graden, maar in veel situaties is 60 graden ook voldoende. Zet de ketel op de eco-stand om te voorkomen dat je onnodig veel gas verbruikt.
 • Tip 2: bereken het benodigde vermogen. Elk huishouden heeft een ander vermogen nodig. Dat hangt af van het aantal personen in huis, de grootte van je woning en de mate van isolatie in huis. Hoe minder isolatie des te hoger het vermogen dat je nodig hebt om het huis warm te houden. Een verkeerd vermogen kan voor hele hoge gaskosten zorgen, laat je daarom adviseren door een vakman.
 • Tip 3: denk aan de toekomst. Vraag jezelf af wat jij belangrijk vind in de toekomst en wat je nog wilt realiseren. Wil je over een paar jaar een warmtepomp kopen, houd daar met de installatie van je cv-ketel dan rekening mee. Door deze bijvoorbeeld op een geschikte plek te plaatsen of door een hybrid ready ketel te kopen. Je kan ook kiezen voor een hybride warmtepomp met cv-ketel.
 • Tip 4: sluit een onderhoudscontract af. Hiermee weet je zeker dat je ketel structureel onderhouden wordt en voorkom je problemen in de toekomst.

Wat te doen bij een storing van je cv-ketel in ‘s-Gravenhage?

Wat moet je doen bij een cv-ketel storing in ‘s-Gravenhage: kijk eerst of je de storing zelf kunt verhelpen. Op het display van de verwarmingsketel staat een storingscode. In de handleiding kun je nu opzoeken wat dit precies betekent en hoe je dit moet oplossen. Soms zijn storingen relatief eenvoudig te herstellen: misschien moet je de cv ontluchten of juist bijvullen. Soms is het probleem groter: bij een kapot expansievat of beschadigde 3-weg-klep bijvoorbeeld.

cv-ketel onderhoud 's-Gravenhage

Hoeveel kost een cv-monteur in ‘s-Gravenhage per uur?

Als je een cv-monteur inhuurt, dan liggen de kosten ongeveer tussen de €55,- tot €75,- per uur. Hoeveel je precies betaalt, is afhankelijk van de specifieke klus en de installateur. Een zzp’er is goedkoper dan een groot installatiebedrijf: een zelfstandig installateur betaal je gemiddeld €55,- per uur terwijl het uurtarief van een groter installatiebedrijf eerder rond de €75,- per uur ligt.

Cv-ketel storing? Als je met spoed een cv-monteur inhuurt dan betaal je een spoedtoeslag. De meeste monteurs rekenen namelijk een hoger uurloon bij spoed. Buiten kantooruren om is de spoedtoeslag nog hoger.

Houd er rekening mee dat het hierbij alleen gaat om het uurtarief en niet om eventueel bijkomende kosten. Als er bepaalde onderdelen vervangen moeten worden, dan komen er nog materiaalkosten overheen.


Uurtarief cv-ketel monteur

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde uurtarieven van cv-ketel monteurs uit ‘s-Gravenhage.)

Zzp’er
€55,- per uur

Eenvoudig onderhoud

Mkb’er
€75,- per uur

Ingewikkeld installatiewerk

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost een nieuwe cv-ketel in ‘s-Gravenhage laten plaatsen?

Een nieuwe cv-ketel in ‘s-Gravenhage koop je vanaf €1.500,-. Dit is de prijs voor een hr-soloketel, die alleen de warmte in huis verzorgt. Voor het warme water is nog een geiser nodig. Heb je geen geiser in huis, dan is het voordeliger om een combiketel te kopen: deze kost tussen de €1.500,- tot €3.000,-. Deze verzorgt zowel de warmte als het warme water! De prijs hangt onder meer af van de CW-waarde die je kiest. De comfort waarde geeft aan hoeveel liter warm water de ketel per minuut levert. Hoe hoger deze waarde, des te meer comfortabel je woont!

Daarnaast zijn er ook alternatieven voor de traditionele cv-ketel. Een HR-ketel kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. De uhr-ketel werkt met een warmtepomp en kost gemiddeld €1.800,- tot €3.500,- en een elektrische ketel heeft een gemiddelde prijs van €4.000,- tot €6.500,-.

Bij deze prijs moet je ook nog de kosten van de cv-monteur zelf optellen, dit kost gemiddeld €700,- tot €900,- voor een gehele installatie. Hieronder vind je de prijzen nogmaals terug in een handige tabel. Daarbij vindt je ook het gemiddelde rendement van de verschillende cv-ketels. Het rendement geeft aan hoeveel energie er omgezet wordt door de ketel in warmte. Vanaf 100% rendement gaat er geen warmte verloren.

Doe goed onderzoek voor je een cv-ketel in ‘s-Gravenhage koopt. Er is namelijk niet één ketel de beste keuze. Wel is er een beste keuze voor jouw persoonlijke situatie. Een installateur geeft altijd een persoonlijk advies met betrekking tot het type ketel en het vermogen.

Je mag zelf geen cv-ketel meer installeren, dit moet tegenwoordig worden gedaan door een erkende cv-installateur. Je bent dus verplicht hiervoor een cv-monteur in te schakelen.

Nieuwe cv: prijs 2024

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Hr soloketel 70% tot 80% Vanaf €1.500,-
Hr combiketel 100% tot 107% €1.500,- tot €3.000,-
Uhr combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.500,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.500,-

*Let op, dit gaat om gemiddelde prijzen. De exacte kosten verschillen per leverancier, monteur of aanbieder.

cv-ketel 's-Gravenhage

Wat kost een cv-reparatie?

Een cv-reparatie mag je nooit zelf uitvoeren, het is verplicht een cv-monteur in te schakelen. De kosten verschillen afhankelijk van wat er kapot is. Voor een reparatie betaal je gemiddeld één of twee uur arbeidsloon en voor de materialen die moeten worden gerepareerd.

Is er sprake van een kapot expansievat? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €30,- om deze te vervangen. Als je de 3-weg-klep moet vervangen beginnen de prijzen rond de €40,-. Is alleen de motor van de 3-weg-klep stuk? Dan zijn de kosten hiervoor ongeveer €55,-. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van verschillende reparaties en de kosten van het materiaal.

Houd er rekening mee dat dit alleen de kosten zijn voor de nieuwe onderdelen, niet voor de arbeidskosten. Schakel je een cv-ketel monteur met spoed in? Dan betaal je daarbovenop nog een spoedtoeslag. Bekijk de pagina cv-ketel reparatie kosten voor een handig overzicht van alle cv-ketel prijzen.

Cv-ketel reparatie: kosten 2024

Onderdeel van cv-ketel Gemiddelde prijzen*
Expansievat €150,-
Driewegklep €60,-
Motor 3 weg klep €80,-
Circulatiepomp €300,-
Ventilator €250,-
Brander €160,-
Ontsteker €125,-
Warmtewisselaar €700,-
Waterdrukmeter €50,-
Overdrukventiel €50,-
Klokthermostaat €80,-
Slimme thermostaat €250,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten exclusief arbeidskosten.

kosten cv-monteur

Wat kost cv-ketel onderhoud in ‘s-Gravenhage?

Voor een eenmalige cv-ketel onderhoud in ‘s-Gravenhage betaal je ongeveer €70,- tot €100,-. Dit is inclusief voorrijkosten maar exclusief eventuele materiaalkosten. Blijkt dus dat je expansievat vervangen moet worden? Dan komen deze kosten er nog overheen.

Een andere optie is een onderhoudscontract!

Tegen een vast bedrag per jaar laat je de ketel dan jaarlijks of tweejaarlijks onderhouden door een ervaren cv-ketel installateur. Bij een all-in contract zijn bovendien alle materiaalkosten inbegrepen! De prijzen voor een onderhoudsabonnement beginnen vanaf €70,- tot €200,- per jaar. Het is ook mogelijk om een all-in contract af te sluiten. Hierbij kun je 24/7 gebruik maken van de spoedservice en zijn bovendien alle materiaalkosten bij de prijs inbegrepen. Moet er onverwacht een expansievat vervangen worden, dan hoef je hier dus niet meer apart voor te betalen! Een onderhoudsabonnement wordt altijd aangeraden.

Goed cv-ketel onderhoud heeft grote voordelen:

 • Het verlengt de levensduur van de installatie.
 • Onderhoud verkleint de kans op storingen.
 • Je weet zeker dat de installatie veilig werkt.
 • Het behoudt het goede rendement van de ketel.
 • Het onderhoud van de cv-ketel bestaat uit een reiniging, een meting van de uitstoot en het rendement en de vakman controleert ook het expansievat en de 3-weg-klep. Het onderhoud kun je niet zomaar zelf uitvoeren, hiervoor moet je een installateur inhuren.

Laat het onderhoud in ieder geval elke twee jaar uitvoeren. Bij nieuwe ketels kun je misschien iets langer wachten tussen de onderhoudsbeurten en bij oude ketels is het verstandig om de ketel elk jaar na te laten kijken. Dit voorkomt beschadigingen en storingen!

Onderhoud cv-ketel: kosten 2024

Type onderhoud Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Eenmalig onderhoud cv-ketel €70,- tot €100,- Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, gedeelte van onderdelen
All-in contract €120,- tot €200,- per jaar Tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die sterk per cv-monteur verschillen.

cv-ketel monteur 's-Gravenhage

Prijsvoorbeelden van werkzaamheden aan de cv-ketel

Hieronder geven we twee prijsvoorbeelden van recent uitgevoerd werk door cv-installateurs in je regio.

Cv-ketel vervangen

Bij deze klant ging het om het vervangen van een cv-ketel. De monteur demonteerde de oude ketel, voerde deze af en plaatste een nieuwe ketel op dezelfde plek. Het ging om een nieuwe hr-ketel, een Hr combiketel van €2.300,-, voor een huishouden van 4 personen. De montage kwam neer op €800,-. De totale kosten kwamen neer op €3.100,-.

Nieuwe cv-ketel plaatsen

In deze situatie plaatste de cv-monteur een nieuwe cv-ketel. Hij hoefde de oude ketel niet te verwijderen, dat hadden de bewoners al gedaan. De kosten voor de nieuwe hr soloketel was €1.500,-. Het laten plaatsen kostte €600,-. De totaalprijs was €2.100,-.

Handige bespaartips!

Er zijn een aantal manieren om te besparen op de kosten. Help bijvoorbeeld mee door de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren en kies voor een eenvoudig model verwarmingsketel.

Zo houd je de kosten zo laag mogelijk:

 • Kies een cv-ketel installateur in je regio: zo bespaar je flink op de voorrijkosten.
 • Gebruik goedkope materialen en ga voor een eenvoudige (maar zuinige) cv-ketel.
 • Help mee: misschien kun je de oude ketel zelf demonteren en afvoeren, zodat de vakman direct aan de slag kan.
 • Maak de ruimte vrij: zo kan de cv-monteur direct aan de slag. Je bespaart op de arbeidskosten!
 • Sluit een onderhoudscontract af: dit is in veel gevallen goedkoper dan structureel eenmalig onderhoud.

cv-installateur 's-Gravenhage

Kan ik een subsidie krijgen in 2024?

Nee, voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel is er op dit moment geen subsidie beschikbaar. Toch zijn er manieren om de investering te financieren. Met een energiebespaarlening bijvoorbeeld! Dit is een lening met een gunstige rente, waardoor je ook zonder spaargeld kan investeren in een nieuwe cv-ketel. Je leent minimaal €2.500,- en maximaal €25.000,-. Let op: je kan alleen gebruik maken van deze lening als je een oude traditionele or vr-ketel vervangt met een hr-ketel. Heb je al een hr-ketel en wil je deze vervangen, dan kun je de lening niet aanvragen.

Mocht je investeren in een alternatief voor de cv-ketel, zoals een warmtepomp of zonneboiler, dan is er de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing). De hoogte van je subsidie hangt af van de installatie en het vermogen hiervan.

Cv-installateur in ‘s-Gravenhage gezocht? Een aantal aandachtspunten!

Jij wilt een cv-installateur in ‘s-Gravenhage inhuren voor de installatie of het onderhoud aan je verwarmingsketel. Hoe vind je nu de beste vakman tegen de scherpste prijs? Hieronder geven we je een aantal aandachtspunten om op te letten bij het zoeken van een installateur.

 1. De prijsopbouw. Het eerste punt om op te letten is de prijsopbouw. Kijk eens naar welke prijsconstructie gebruikt wordt. Een totaalprijs of toch een vaste prijs per uur? En in dat laatste geval: zijn eventuele materiaalkosten er dan bij inbegrepen? Soms lijkt een installateur op het eerste gezicht heel goedkoop, maar blijken er nog veel ‘verborgen kosten’ te zijn waar je rekening mee moet houden. Hierdoor loopt de totaalprijs al snel op!
 2. Rekening houden met de gasketelwet. Vanaf 1 april 2023 is het verplicht dat elke cv-monteur een CO-certificaat behaalt. Zorg er daarom voor dat je controleert of de door jou gekozen installateur daadwerkelijk dit certificaat heeft behaald. Indien dit niet het geval is, mogen er geen werkzaamheden worden uitgevoerd aan jouw cv-installatie. Dit houdt in dat je geen installateur meer mag inschakelen die niet in het bezit is van dit certificaat. Je leest meer over de gasketelwet op deze pagina.
 3. Lees de voorwaarden goed door. We raden je ook aan om altijd de voorwaarden door te nemen. Deze verschillen per installateur. Kijk eens naar de garantievoorwaarden bijvoorbeeld: krijg je garantie op montage en het product? Of alleen op één van de twee? Natuurlijk ben je niet verplicht om te kiezen voor de installateur met de betere voorwaarden. Als je een beperkt budget hebt is het mogelijk om iets minder te betalen voor de installatie tegen slechtere voorwaarden.
 4. In je eigen regio. Het is altijd slim om te kiezen voor een monteur in de eigen regio. Een cv-ketel installateur rekent namelijk vrijwel altijd voorrijkosten. Dit zijn kosten die je maakt nog voordat de vakman de cv-ketel überhaupt gezien heeft. Hoe kleiner het aantal kilometers, des te lager de voorrijkosten!
 5. Keurmerken en certificaten. Tot slot kunnen keurmerken en certificaten ook een duidelijk beeld geven van de kwaliteiten en klantvriendelijkheid van de installateurs. Een keurmerk waar je op kunt letten is Techniek Nederland, een branchevereniging voor installateurs in Nederland. Als een vakman hierbij is aangesloten beschikt hij over de juiste diploma’s en certificaten. Een ander groot keurmerk voor installateurs is KOMO, het KOMO-keurmerk aan dat vakmannen en producten onafhankelijk getoetst worden en aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

Nog meer tips nodig? Die vind je op de pagina cv-monteur kiezen.

erkend cv-installateur

Cv-monteur ‘s-Gravenhage nodig? Vergelijk gratis offertes!

Schakel voor werkzaamheden aan je cv-ketel een vakman in! Alleen dan weet je zeker dat de werkzaamheden correct uitgevoerd worden en ben je verzekerd van een veilige werking. Via de offerteservice kom je snel en makkelijk in contact met een cv-monteur.

Hierna ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende experts in je regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend: zo zit je nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen over cv-ketels en het werk van cv-monteurs

Hieronder geven we antwoord op een paar veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld over hoeveel kW je nodig hebt en hoe je een cv-ketel kiest die past bij je situatie.

Mag ik in 2026 nog een cv-ketel?

Er is besloten dat er vanaf 2026 geen nieuwe cv-ketels meer mogen worden gekocht en geplaatst. Bestaande cv-installaties mogen blijven, ze hoeven enkel te worden vervangen wanneer het hier tijd voor is. In plaats van een cv-ketel kan er vanaf 2026 worden gekozen voor alternatieve methodes voor verwarming, zoals een warmtepomp.

Welke cv-ketel is het zuinigst?

Op dit moment is de standaard hr-ketel de meest zuinige optie. Deze heeft een rendement van 100% tot 107%. Kies je voor een ketel inclusief een warmtepomp, dan stijgt het rendement naar boven de 140%! De Remeha Avanta Ace CW4 staat bekend als een zuinige, populaire cv-ketel.

Waar cv-ketel plaatsen?

Je bepaalt zelf waar de cv-ketel plaatst, meestal is dit op zolder, in een bijkeuken of in een half. Het is zelfs mogelijk om de cv-ketel buiten te plaatsen, mits je dit goed afwerkt. Zo is het gemakkelijk om een minder mooie cv-ketel te verbloemen.

Wat kost een cv-ketel?

Gemiddeld liggen de kosten van een cv-ketel tussen de €1.500,- tot €3.000,-. Dit verschilt erg per merk en type ketel. Heb je een hr-ketel met een hoge comfortwaarde dan betaal je meer dan wanneer je een eenvoudige soloketel koopt.

Kun je in 2023 nog een cv-ketel kopen?

Jazeker, het is nog steeds mogelijk om een nieuwe cv-ketel te kopen. Het heeft ook nog steeds zin! We gaan de komende jaren nog niet over op volledig gasvrij wonen en de investering in een alternatief is een stuk groter. Is jouw cv-ketel aan vervanging toe dan kun je in 2023 nog steeds een nieuwe cv-ketel kopen!

Welke cv-ketel heb ik nodig?

Welke ketel je nodig hebt hangt volledig af van je budget, voorkeuren, huishouden en grootte van je huis. Hoe groter je huis des te meer vermogen. Hoe beter geïsoleerd, des te minder vermogen je nodig hebt. Heb je een klein budget, dan is een goedkope ketel misschien een beter idee. Laat je altijd adviseren door een vakman als je twijfelt.

Wanneer cv-ketel vervangen?

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is 12 tot 15 jaar. Na die tijd is het verstandig om een nieuwe ketel te laten plaatsen. Eerder je cv-ketel vervangen is ook een goed idee als de ketel regelmatig storingen aangeeft of als je gasvrij wil gaan wonen en daarom liever een elektrische ketel plaatst.

Hoe weet je dat je cv-ketel vervangen moet worden?

Hoe ouder de ketel wordt, des te meer mankementen deze krijgt. Zo moet je de temperatuur van de ketel steeds hoger zetten om het huis te kunnen verwarmen en gaat de ketel meer gas verbruiken. Stijgen je kosten, dan is het slim om te kijken of vervangen een optie is.

Hoe weet je dat je cv-ketel aan vervanging toe is?

Je kan dit merken doordat er steeds vaker storingen zijn maar ook als je cv het huis niet meer goed warm houdt. Dit is tijdelijk op te lossen door de temperatuur van de ketel wat hoger te zetten, maar daardoor gebruik je ook meer gas en stijgen de stookkosten!

Hoeveel kW heb ik nodig?

Je kunt zelf berekenen hoeveel Kw je nodig hebt om je huis te verwarmen. Neem de inhoud van je woning in m³ en vermenigvuldig dit met 70 Watt. Daarnaast kun je over het algemeen uitgaan van deze gemiddeldes: in een 2 onder 1 kap woning is een vermogen van 16 tot 30 kW nodig en in een appartement heb je tussen de 11 tot 23 kW nodig.