Vind de beste cv-monteur in Tilburg

Kom gemakkelijk en snel in contact met cv-monteurs uit Tilburg en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Cv-monteurs Tilburg

Alle 68 cv-monteurs in Tilburg

Compleet overzicht van alle cv-monteurs in Tilburg

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

CV installateur Tilburg gezocht?

In Tilburg zijn 68 cv-monteurs beschikbaar. Via cv-ketel gids vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare expert voor installatie van nieuwe cv-ketels, cv reparatie en cv-ketel onderhoud. Onderstaand een overzicht van alle cv-monteurs bij jou in de buurt. Iedere cv-monteur heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. adres- en contactgegevens.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse reacties.

Handige artikelen:

Informatie over Tilburg

Tilburg is een plaats in de provincie Noord-Brabant met 213801 inwoners, bestaande uit 105993 mannen en 107808 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 39 jaar. Per 1529 huishoudens is er 1 cv-installateur beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Vergelijk vakspecialisten en bespaar op de kosten!


cv-monteur Tilburg

Vind snel een geschikte cv-monteur in Tilburg

Wil je een cv-ketel plaatsen of heb je de hulp van een vakman nodig voor onderhoud? Schakel een cv-ketel monteur uit Tilburg in! Met de hulp van een vakman weet je zeker dat je ketel veilig werkt en een zo’n hoog mogelijk rendement behaalt: zo bespaar jij op je energiekosten! Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere offertes: vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies de vakman met de scherpste prijs. Zo bespaar je tot 40%!

Lees verder voor meer informatie over de werkzaamheden van een cv-ketel installateur. Je krijgt een beeld van de gemiddelde kosten en we geven je handige tips voor het vinden van de beste én goedkoopste cv-monteur in jouw regio!

Cv-ketel storing Tilburg: wat te doen?

Wat moet je doen bij een cv-ketel storing in Tilburg: kijk eerst of je de storing zelf kunt verhelpen. Op het display van de verwarmingsketel staat een storingscode. In de handleiding kun je nu opzoeken wat dit precies betekent en hoe je dit moet oplossen. Soms zijn storingen relatief eenvoudig te herstellen: misschien moet je de cv ontluchten of juist bijvullen. Soms is het probleem groter: bij een kapot expansievat of beschadigde 3-weg-klep bijvoorbeeld. Lees op de pagina cv-ketel storing lees je meer over de veelvoorkomende storingen en opslossingen.

Schakel dan met spoed een cv-ketel monteur in!

Geef in het offerteformulier aan dat je met spoed hulp nodig hebt, en je krijgt zo snel mogelijk bericht van een vakman in je regio.Hoeveel kost een cv-ketel monteur?

Als je een cv-ketel monteur inhuurt, dan liggen de kosten ongeveer tussen de €55,- tot €75,- per uur. Hoeveel je precies betaalt, is afhankelijk van de specifieke klus en de installateur. Een zzp’er is goedkoper dan een groot installatiebedrijf: een zelfstandig installateur betaal je gemiddeld €55,- per uur terwijl het uurtarief van een groter installatiebedrijf eerder rond de €75,- per uur ligt.

Cv-ketel storing? Als je met spoed een cv-monteur inhuurt dan betaal je een spoedtoeslag. De meeste monteurs rekenen namelijk een hoger uurloon in weekenden en avonden.

Houd er rekening mee dat het hierbij alleen gaat om het uurtarief en niet om eventueel bijkomende kosten. Als er bepaalde onderdelen vervangen moeten worden, dan komen er nog materiaalkosten overheen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag een gratis offerte aan!


Uurtarief cv-ketel monteur

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde uurtarieven van cv-ketel monteurs uit Tilburg.)

Zzp’er
€55,- per uur

Eenvoudig onderhoud

Mkb’er
€75,- per uur

Ingewikkeld installatiewerk

Start gratis offerteaanvraag

Wat doet een cv-monteur?

Een cv-ketel monteur uit Tilburg houdt zich bezig met verwarmingsinstallaties. Je schakelt een vakman in als je toe bent aan een nieuwe verwarmingsketel of als je onderhoud of een reparatie wilt laten uitvoeren.

Hieronder lees je meer over de meest voorkomende werkzaamheden van cv-ketel monteurs. Wil jij ook een installateur inhuren? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar zo tot 40% op de kosten!Cv-ketel onderhoud Tilburg

Goed cv-ketel onderhoud in Tilburg heeft grote voordelen:

 • Het verlengt de levensduur van de installatie.
 • Onderhoud verkleint de kans op storingen.
 • Je weet zeker dat de installatie veilig werkt.
 • Het behoudt het goede rendement van de ketel.

Het onderhoud bestaat uit een reiniging, een meting van de uitstoot en het rendement en de vakman controleert ook het expansievat en de 3-weg-klep. Het onderhoud kun je niet zomaar zelf uitvoeren, hiervoor moet je een installateur inhuren.

cv-installateur Tilburg

Hoe vaak is cv-ketel onderhoud nodig?

Hoe vaak cv onderhoud nodig is, hangt af van de leeftijd van je verwarmingsketel. Bij een nieuwe installatie is eens in de drie jaar wel voldoende. Bij ketels die ouder zijn is het slim om elk jaar of elke twee jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren. Laat dit doen door een vakman, zodat je storingen in de toekomst voorkomt.


Cv-monteur inhuren en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en vind gemakkelijk de vakman met het beste aanbod!

Gratis - Vrijblijvend

Wat kost cv onderhoud?

Voor een eenmalige onderhoudsbeurt betaal je ongeveer €70,- tot €90,-. Dit is inclusief voorrijkosten maar exclusief eventuele materiaalkosten. Blijkt dus dat je expansievat vervangen moet worden, dan komen deze kosten er nog overheen.

Een andere optie is een onderhoudscontract!

Tegen een vast bedrag per jaar laat je de ketel dan jaarlijks of tweejaarlijks onderhouden door een ervaren cv-ketel installateur. Bij een all-in contract zijn bovendien alle materiaalkosten inbegrepen! De prijzen voor een onderhoudsabonnement beginnen vanaf €50,- tot €90,- per jaar.

Lees op deze pagina meer over cv-ketel onderhoud kosten.

Onderhoud cv-ketel: kosten 2022

Type onderhoud Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Eenmalig onderhoud cv-ketel €70,- tot €90,- Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
Onderhoudscontract €50,- tot €90,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten
Servicecontract €70,- tot €130,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, gedeelte van onderdelen
All-in contract €130,- tot €175,- per jaar Tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die sterk per cv-monteur Tilburg verschillen. Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes & bespaar op de kostprijs!

Cv-ketel reparatie Tilburg: voorkom schade!

Ga niet zomaar zelf aan de slag met een cv-ketel reparatie in Tilburg maar schakel hiervoor altijd een vakman in! Bij een storing of beschadiging is het belangrijk om dit correct en snel op te pakken, om grotere beschadigingen te voorkomen. In veel gevallen bestaat een reparatie uit het vervangen van bepaalde onderdelen.

Een aantal beschadigingen dat met regelmaat voorkomt zijn:

 • Kapot expansievat
 • Beschadigde 3-weg-klep.

Je merkt dat er een beschadiging is als je geen warm water meer krijgt of de radiatoren niet meer warm worden. In veel gevallen geeft je cv-ketel zelf aan wat er precies aan de hand is.

cv-ketel Tilburg

Wat kost een cv-reparatie?

De meeste reparaties bestaan uit het vervangen van een beschadigd onderdeel. Het expansievat vangt de drukverschillen op: als dit kapot is dan loopt de druk al snel te hoog op. Voor een nieuw expansievat betaal je ongeveer €30,-.

De 3-weg-klep stuurt het verwarmde water in het systeem naar de kraan of naar de radiator die je opendraait. Bij een kapotte 3-weg-klep bestaat de kans dat de ketel het water naar het verkeerde punt stuurt. De 3-weg-klep zelf kost ongeveer €40,- en voor de motor ervan betaal je ongeveer €55,-.

Let op: hierbij gaat het alleen om de materiaalkosten! Houd daarnaast rekening met arbeidskosten rond de €30,- tot €40,- per uur. Meer informatie? Bekijk de pagina cv-ketel reparatie kosten voor handige prijsinformatie!

Cv-ketel reparatie: kosten 2022

Onderdeel Gemiddelde prijs*
Expansievat €30,-
3-Weg-klep €40,-
Motor 3-weg-klep €55,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten excl. arbeidskosten.


Vind een cv-ketel monteur in Tilburg!

Vergelijk gratis offertes en kies de goedkoopste cv-monteur in jouw regio!

Gratis offertes vergelijkenCv-ketel vervangen in Tilburg

Soms is een reparatie niet voldoende, en moet je de cv-ketel in Tilburg vervangen. Dat is het geval als je verwarmingsketel steeds vaker een storing aangeeft of als het rendement enorm daalt. Dit is gemiddeld na 15 jaar.

Door je ketel cv-ketel op tijd te vervangen profiteer je van een zo’n hoog mogelijk rendement. Zo bespaar je elke maand op de energiekosten. Als het tijd is voor een nieuwe cv, dan heb je de keuze uit verschillende modellen. Laat je adviseren door een vakman, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Laat de installatie van je cv-ketel in Tilburg ook uitvoeren door een vakman: vergelijk gratis offertes!

cv-ketel onderhoud

Soorten cv-ketels

Tijd voor een nieuwe ketel: er zijn heel veel verschillende soorten. Allemaal met een ander vermogen en een andere comfort-waarde. Het is belangrijk om te kiezen voor een ketel die past bij jouw situatie. Woon je in een klein appartement dan heb je een compleet andere cv nodig dan in een grote vrijstaande woning. Laat je daarom altijd adviseren door een expert.

Je hebt onder meer de keuze uit deze cv-ketels:

 • Soloketel: dit is een type ketel die alleen warmte levert. Om ook warm water in huis te hebben moet je nog een geiser plaatsen. Dit type ketel wordt vooral gekozen voor huizen waar al een geiser aanwezig is, anders moet je ook nog een geiser kopen en laten plaatsen.
 • Combiketel: de combiketel levert daarentegen zowel warm water als warmte in huis. Je hebt dus geen aparte geiser meer nodig!
 • Hr-ketel: tegenwoordig is praktisch elke nieuwe ketel een hoogrendementsketel. Deze gebruikt de rookgassen om extra warmte te creëren. Hierdoor behaalt de hr-ketel een rendement van 100% tot 107%!
 • HRe-ketel: de HRe-ketel werd verkocht tot 2019. Deze ketel gebruikt gas om elektriciteit op te wekken. Heb je op dit moment een HRe-ketel, dan kun je deze het beste vervangen door een warmtepomp of standaard hr-ketel. Zeker met het oog op de stijgende gasprijzen de komende tijd!
 • Uhr-ketel: uhr staat voor Ultra Hoog Rendement. Deze werkt slim samen met een warmtepomp. De pomp haalt warmte uit grondwater en de lucht en hiermee behaalt de ketel een rendement van 140% tot 147%!

Cv-ketel vervangen? Vind een geschikte cv-installateur in Tilburg!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijkenWat kost een nieuwe cv-ketel?

De meeste mensen kiezen voor een hr-ketel. Een soloketel kost gemiddeld €1.400,- tot €2.500,- en daarmee is dat iets goedkoper dan de combiketel: die kost ongeveer €1.800,- tot €3.000,-. Maar houd er wel rekening mee dat je bij een soloketel eventueel nog een geiser moet laten installeren! Lees hier meer informatie over hr-ketel prijzen.

Een HRe-ketel is een stuk duurder, maar ook een stuk minder rendabel. Omdat deze extra gas verbruikt om elektriciteit op te wekken. Dat is tegenwoordig, met de hogere gasprijzen en de insteek om steeds minder gas te verbruiken, geen optie meer. Sinds 2019 worden HRe-ketels dan ook niet meer (nieuw) verkocht in Nederland.

Een handig overzicht van alle cv-ketel prijzen vind je hier.

Nieuwe cv: prijs 2022

Type ketel Rendement* Gemiddelde prijs**
Hr-ketel – solo 100% – 107% €1.400,- tot €2.500,-
Hr-ketel – combi 100% – 107% €1.800,- tot €3.000,-
HRe-ketel 140% €8.000,- tot €12.000,-

* Het rendement geeft aan hoeveel energie er omgezet wordt door de ketel in warmte. Vanaf 100% rendement gaat er geen warmte verloren.
**Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Doe goed onderzoek voor je een cv-ketel in Tilburg koopt. Er is namelijk niet één ketel de beste keuze. Wel is er een beste keuze voor jouw persoonlijke situatie. Een installateur geeft altijd een persoonlijk advies met betrekking tot het type ketel en het vermogen. Wil je jezelf beter inlezen, lees dan verder op consumentenbond.nl.

Wat zijn de installatiekosten van een cv-ketel?

Wil je een nieuwe cv-ketel laten aansluiten? Dan moet je rekening houden met de materiaal- en de arbeidskosten. Een gemiddelde cv-ketel kost je €1.000,- tot €2.600,-. Houd rekening met montagekosten van ongeveer €500,- tot €900,-. De totaalprijs komt dan uit op ongeveer €1.500,- tot €3.500,-. Lees op deze pagina meer over cv-ketel installeren kosten.

Houd er rekening mee dat de montagekosten afhankelijk zijn van de situatie. Hoe ingewikkelder de installatie des te hoger de prijs. Wil je bijvoorbeeld een soloketel en geiser laten plaatsen, dan liggen de montagekosten hoger dan wanneer je een eenvoudige hr-ketel laat installeren. De installatie van de cv-ketel neemt een halve tot een hele werkdag in beslag. Laat je de ketel op dezelfde plek plaatsen, dan kost dit gemiddeld een halve dag. De vakman demonteert de oude ketel, zorgt ervoor dat alle aansluitingen op de juiste plek zitten en plaatst dan je nieuwe installatie.

Voor de installatie van je cv-ketel heb je de hulp van een vakman nodig. Alleen dan ben je gegarandeerd van een veilige ketel en het hoogst mogelijke rendement. Bovendien kan een verkeerde installatie levensgevaarlijke gevolgen hebben, zoals koolstofmonoxidevergiftiging.

Cv-monteur: kosten installatie 2022

Klus Gemiddelde prijs, inclusief btw*
Cv-ketel €1.000,- tot €2.600,-
Montage van de cv-ketel €500,- tot €900,-
Kostprijs gehele installatie van de cv-ketel €1.500,- tot €3.500,-

* Hierbij gaat het om richtprijzen. Wil je de prijs berekenen? Vul het offerteformulier in.

Cv-monteur gezocht? Een aantal aandachtspunten!

Op zoek naar een cv-ketel installateur? Er zijn veel installateurs werkzaam in je regio. Hoe kies je nu de beste vakman? Hieronder hebben we een paar van de belangrijkste aandachtspunten voor jou op een rij gezet. Zo weet je zeker dat je de beste vakman kiest. Op de pagina cv-monteur kiezen: waarop letten lees je meer tips en tricks.

Hulp nodig bij het vinden van installateurs in je regio? Vergelijk dan gratis offertes! Zo bespaar je bovendien gemakkelijk tot 40% op de cv-service.cv-ketel monteur Tilburg

1. Prijsopbouw: per uur of totaalprijs?

Het eerste punt om op te letten is de prijsopbouw. Kijk eens naar welke prijsconstructie gebruikt wordt. Een totaalprijs of toch een vaste prijs per uur? En in dat laatste geval: zijn eventuele materiaalkosten er dan bij inbegrepen?

Soms lijkt een installateur op het eerste gezicht heel goedkoop, maar blijken er nog veel ‘verborgen kosten’ te zijn waar je rekening mee moet houden. Hierdoor loopt de totaalprijs al snel op!

2. Lees de voorwaarden goed door

We raden je ook aan om altijd de voorwaarden door te nemen. Deze verschillen per installateur. Kijk eens naar de garantievoorwaarden bijvoorbeeld: krijg je garantie op montage en het product? Of alleen op één van de twee? Natuurlijk ben je niet verplicht om te kiezen voor de installateur met de betere voorwaarden. Als je een beperkt budget hebt is het mogelijk om iets minder te betalen voor de installatie tegen slechtere voorwaarden.

Maar in veel gevallen is het wel verstandig om te investeren in een betere garantie. Mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan dan ben je zelf in ieder geval niet verantwoordelijk voor extra kosten.

3. Zzp’er of mkb’er?

Er zijn heel veel verschillende installateurs en zo heb je onder meer de keuze uit zzp’ers of mkb’ers. Welke voor jou de beste keuze is, hangt af van je voorkeuren.

Houd je van een persoonlijke aanpak, steeds hetzelfde gezicht en heb je een klein budget? Kies dan voor een zzp’er. Zelfstandige installateurs zijn vaak goedkoper.

Vind je een persoonlijke aanpak niet belangrijk en wil je vooral korte wachttijden en een snelle klantenservice? Dan is het inzetten van een groter installatiebedrijf een beter idee. Wel zitten hier van hogere kosten aan verbonden.

4. Monteur uit de regio

Het is altijd slim om te kiezen voor een monteur in de eigen regio. Een cv-ketel installateur rekent namelijk vrijwel altijd voorrijkosten. Dit zijn kosten die je maakt nog voordat de vakman de cv-ketel überhaupt gezien heeft. Hoe kleiner het aantal kilometers, des te lager de voorrijkosten!

Hulp nodig bij het vinden van een installateur in je regio? Vergelijk dan gratis offertes!

5. Specialisme of niet?

Tegenwoordig is een standaards cv-ketel al lang niet meer de enige manier om warmte in huis te krijgen. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische ketel, samen met zonnepanelen. Andere mensen investeren in een warmtepomp of zonneboiler. Kies je voor een alternatief, dan is het slim om te kijken naar het specialisme van de monteur. Een algemene cv-monteur is ervaren in het plaatsen, repareren en onderhouden van cv-ketels, vraag daarom altijd of zij ook ervaren zijn in alternatieven.

6. Keurmerken en certificaten

Tot slot kunnen keurmerken en certificaten ook een duidelijk beeld geven van de kwaliteiten en klantvriendelijkheid van de installateurs. Een aantal keurmerken waar je op kunt letten zijn:

 • Techniek Nederland: dit is een branchevereniging voor installateurs in Nederland. Als een vakman hierbij is aangesloten beschikt hij over de juiste diploma’s en certificaten.
 • VCA: het VCA- certificaat wordt uitgegeven aan vakmannen die werken volgens de veiligheidsvoorschriften. Meer hierover lees je op vca.nl.
 • KOMO: tot slot geeft het KOMO-keurmerk aan dat vakmannen en producten onafhankelijk getoetst worden en aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Lees meer op komo.nl.

Cv-ketel in Tilburg installeren?

Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de montagekosten!

Start gratis offerteaanvraag!Handige bespaartips!

Er zijn een aantal manieren om te besparen op de kosten. Help bijvoorbeeld mee door de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren en kies voor een eenvoudig model verwarmingsketel.

Zo houd je de kosten zo laag mogelijk:

 • Kies een cv-ketel installateur in je regio: zo bespaar je flink op de voorrijkosten.
 • Gebruik goedkope materialen en ga voor een eenvoudige (maar zuinige) cv-ketel.
 • Help mee: misschien kun je de oude ketel zelf demonteren en afvoeren, zodat de vakman direct aan de slag kan.
 • Maak de ruimte vrij: zo kan de cv-monteur direct aan de slag. Je bespaart op de arbeidskosten!
 • Sluit een onderhoudscontract af: dit is in veel gevallen goedkoper dan structureel eenmalig onderhoud.
 • Vergelijk offertes: kies de offerte met de scherpste prijs en bespaar zo tot wel 40%.

kosten cv-monteur

Een cv-ketel onderhoudscontract afsluiten: ja of nee?

Waarom is een cv-ketel onderhoudscontract een goed idee? Tegen een vaste prijs per jaar wordt je ketel elk jaar of elke twee jaar gecontroleerd en gereinigd door een vakman. Je hoeft hier zelf niet meer aan te denken, omdat de vakman zelf contact opneemt als het tijd is voor een nieuwe afspraak.

Een goedkoop contract sluit je al af vanaf €50,- tot €90,- per jaar! Het is ook mogelijk om een all-in contract af te sluiten. Hierbij kun je 24/7 gebruik maken van de spoedservice en zijn bovendien alle materiaalkosten bij de prijs inbegrepen. Moet er onverwacht een expansievat vervangen worden dan hoef je hier dus niet meer apart voor te betalen!

Kan ik een subsidie krijgen in 2022?

Nee, voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel is er op dit moment geen subsidie beschikbaar. Toch zijn er manieren om de investering te financieren. Met een energiebespaarlening bijvoorbeeld! Dit is een lening met een gunstige rente, waardoor je ook zonder spaargeld kan investeren in een nieuwe cv-ketel. Je leent minimaal €2.500,- en maximaal €25.000,-. Meer over de rente en de voorwaarden van deze lening lees je op energiebespaarlening.nl.

Mocht je investeren in een alternatief voor de cv-ketel, zoals een warmtepomp of zonneboiler, dan is er de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). De hoogte van je subsidie hangt af van de installatie en het vermogen hiervan. Op rvo.nl lees je meer over deze subsidie.

Lees op de pagina subsidie cv-ketel meer over alle subsidiemogelijkheden bij een nieuwe cv-ketel!

erkend cv-installateur

Cv-monteur in Tilburg nodig? Vergelijk gratis offertes!

Schakel voor werkzaamheden aan je cv-ketel een vakman in! Alleen dan weet je zeker dat de werkzaamheden correct uitgevoerd worden en ben je verzekerd van een veilige werking. Zoek je een vakman bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende experts in je regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend: zo zit je nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!