Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1314

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind de beste cv-monteur in Huizen

Kom gemakkelijk en snel in contact met cv-monteurs uit Huizen en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Cv-monteurs Huizen

Alle 21 cv-monteurs in Huizen

Compleet overzicht van alle cv-monteurs in Huizen

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

Cv-installateur Huizen gezocht?

In Huizen zijn 21 cv-monteurs beschikbaar. Via cv-ketel gids vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare expert voor het vervangen van cv-ketels, het verhelpen van cv storing en cv-ketel onderhoud. Onderstaand een overzicht van alle cv-monteurs bij jou in de buurt en omgeving Noord-Holland. Iedere cv-monteur heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. adres- en contactgegevens.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse reacties.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van alle 21 cv-monteurs in Huizen

Vergelijk vakspecialisten en bespaar op de kosten!

cv-monteur Huizen

Vind snel een geschikte cv-monteur in Huizen

Op zoek naar een geschikte en erkende cv-monteur in Huizen? Hierboven vind je een lijst met alle bedrijven in de locatie. Wil je je eerst even inlezen in de werkzaamheden en bijbehorende kosten van een cv-monteur? Ook dan ben je op de juiste plek.

Op deze pagina lees je meer over de kosten van een cv-ketel monteur, de werkzaamheden van een monteur en krijg je meer informatie over onderhoud, reparatie en het vervangen van een cv-ketel. Tot slot krijg je ook nog enkele tips voor het kiezen van de beste cv-monteur en om op de kosten te besparen.

Tips van een cv-installateur uit Huizen

 • Tip 1: zet de temperatuur van je cv-ketel wat lager. Je verwarmt nog steeds je huis maar verbruikt minder gas. Dat is, zeker met de hoge gasprijzen, een goede manier om wat zuiniger te leven. In een geïsoleerde woning is een temperatuur van 60 graden voldoende, terwijl ketels vaak standaard op 80 of zelfs 90 graden staan ingesteld!
 • Tip 2: kijk altijd naar het vermogen van de cv-ketel. Een te hoog vermogen zorgt dat je onnodig energie verbruikt en een te laag vermogen zorgt dat je te veel moet stoken en daardoor een hogere gasrekening hebt. Voor een zo’n zuinig mogelijke ketel is het verstandig om echt te kijken naar je persoonlijke situatie. Een expert kan je hierbij helpen.
 • Tip 3: houd rekening met de toekomst. Het heeft nog zeker zin om een nieuwe cv-ketel te kopen in 2023. Toch is het slim om alvast te kijken naar bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp. Je kan ook kiezen voor een hybride warmtepomp met cv-ketel. Dit kan de gebruikskosten flink naar beneden halen! Vanaf 2026 mogen er geen nieuwe cv-ketels meer worden geïnstalleerd.
 • Tip 4: sluit een onderhoudscontract af. Je krijgt elke twee jaar een afspraak en daarmee verleng je de levensduur van je ketel. Bovendien weet je helemaal zeker dat deze zo zuinig mogelijk werkt!

Wat te doen bij een storing van je cv-ketel in Huizen?

Je cv-ketel in Huizen geeft een storing aan. Wat nu? Kijk eerst eens wat de cv-ketel aangeeft op het display: misschien is het tijd om de ketel te ontluchten of bij te vullen. In de handleiding kun je de storingscode opzoeken en lezen wat je precies moet doen.

Kom je er niet uit? Schakel met spoed een cv-ketel installateur in!

Een vakman komt zo snel mogelijk naar je toe, zo weet je zeker dat je niet te lang in de kou hoeft te zitten. Geef op het offerteformulier aan dat het gaat om een storing en je krijgt zo snel mogelijk bericht.

cv-ketel onderhoud Huizen

Hoeveel kost een cv-monteur in Huizen per uur?

Een cv-monteur in Huizen kost gemiddeld €55,- tot €75,- per uur. De hoogte van het uurtarief verschilt per monteur: elke vakman bepaalt namelijk zijn eigen tarief. Een zzp’er kost gemiddeld €55,- per uur terwijl je voor een groter installatiebedrijf een tarief van €75,- per uur betaalt. De prijs hangt ook samen met het soort werkzaamheden. Eenvoudig onderhoud is bijvoorbeeld goedkoper dan het plaatsen en installeren van een nieuwe cv-ketel.

Schakel je met spoed een cv-monteur in? Houd er dan rekening mee dat je buiten reguliere kantooruren en in weekenden een spoedtoeslag betaalt. De hoogte hiervan verschilt per vakman.

Let op: dit is alleen het uurtarief. Moeten er bepaalde onderdelen vervangen worden? Dan komen de materiaalkosten hier nog overheen!


Uurtarief cv-ketel monteur

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde uurtarieven van cv-ketel monteurs uit Huizen.)

Zzp’er
€55,- per uur

Eenvoudig onderhoud

Mkb’er
€75,- per uur

Ingewikkeld installatiewerk

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost een nieuwe cv-ketel in Huizen laten plaatsen?

Een nieuwe cv-ketel kost gemiddeld €1.500,- tot €6.500,-, afhankelijk van het gekozen model. Daarbij moet je ook nog rekening houden met het uurtarief van de cv-monteur. De prijs voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel in Huizen kost gemiddeld €500,- tot €900,- aan arbeidskosten.

In de onderstaande tabel vind je de prijzen van diverse soorten cv-ketels terug, daar vind je ook het gemiddelde rendement van deze soorten cv-ketels. Het rendement geeft aan hoeveel energie er omgezet wordt door de ketel in warmte. Vanaf 100% rendement gaat er geen warmte verloren.

Het installeren van de cv-ketel neemt ongeveer een paar uur in beslag. Laat je de nieuwe cv op een andere plek plaatsen dan de oude, dan moet je rekening houden met een paar uur extra. Dit wordt gewoon gedaan als je thuis bent, in de meeste gevallen ervaar je hier geen overlast van. Voordat de monteur weer vertrekt geeft hij je nog een snelle uitleg van de ketel!

Er is niet één ketel de beste keuze, maar er is wel een beste keuze voor jouw huishouden. Laat je adviseren door een cv-ketel monteur zodat je kiest voor een verwarmingsinstallatie met de juiste comfortwaarde en het beste vermogen.

Zelf een cv-ketel installeren is geen optie, je bent verplicht hiervoor een cv-monteur in te schakelen. Als je zelf een cv-ketel plaatst en er gaat wel wat fout, dan heeft dat mogelijk levensgevaarlijke gevolgen. Zoals een koolstofmonoxidevergiftiging.

Nieuwe cv: prijs 2024

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Hr soloketel 70% tot 80% Vanaf €1.500,-
Hr combiketel 100% tot 107% €1.500,- tot €3.000,-
Uhr combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.500,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.500,-

*Let op, dit gaat om gemiddelde prijzen. De exacte kosten verschillen per leverancier, monteur of aanbieder.

cv-ketel Huizen

Wat kost een cv-reparatie?

Het repareren van een cv-ketel kost gemiddeld €160,- tot €195,-, afhankelijk van het probleem en de benodigde materialen. Is er bijvoorbeeld sprake van een kapot expansievat? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €30,- voor het materiaal. Als je de 3-weg-klep moet vervangen beginnen de prijzen rond de €40,-. Is alleen de motor van de 3-weg-klep stuk? Dan zijn de kosten hiervoor ongeveer €55,-. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van verschillende reparaties en de kosten van het materiaal.

Houd er rekening mee dat dit alleen de kosten zijn voor de nieuwe onderdelen, niet voor de arbeidskosten. Het arbeidsloon ligt rond de €40,- tot €60,- per uur. Schakel je een cv-ketel monteur met spoed in, dan betaal je daarbovenop nog een spoedtoeslag.

Cv-ketel reparatie: kosten 2024

Onderdeel van cv-ketel Gemiddelde prijzen*
Expansievat €150,-
Driewegklep €60,-
Motor 3 weg klep €80,-
Circulatiepomp €300,-
Ventilator €250,-
Brander €160,-
Ontsteker €125,-
Warmtewisselaar €700,-
Waterdrukmeter €50,-
Overdrukventiel €50,-
Klokthermostaat €80,-
Slimme thermostaat €250,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten exclusief arbeidskosten.

kosten cv-monteur

Wat kost cv-ketel onderhoud in Huizen?

Een eenmalige cv-ketel onderhoud in Huizen kost gemiddeld €70,- tot €100,-, inclusief voorrijkosten. Eventuele materiaalkosten komen hier nog overheen. In plaats van eenmalig onderhoud, is het ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Je betaalt dan een vast bedrag per jaar en in ruil daarvoor wordt je cv-ketel jaarlijks of tweejaarlijks gecontroleerd door een vakman. Daarnaast zit in een servicecontract ook vaak een storingsdienst inbegrepen.

Er zijn verschillende opties. Een standaard onderhoudscontract kost gemiddeld €70,- tot €110,- per jaar. Een all-in contract kost ongeveer €120,- tot €200,- per jaar. Hierbij betaal je geen extra materiaalkosten en word je bij spoed binnen een dag geholpen!

Onderhoud cv-ketel: kosten 2024

Type onderhoud Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Eenmalig onderhoud cv-ketel €70,- tot €100,- Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, gedeelte van onderdelen
All-in contract €120,- tot €200,- per jaar Tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die sterk per cv-monteur verschillen.

cv-ketel monteur Huizen

Prijsvoorbeelden van werkzaamheden aan de cv-ketel

Hieronder geven we twee prijsvoorbeelden van recent uitgevoerd werk door cv-installateurs in je regio.

Nieuwe HR-ketel plaatsen

Bij deze klant plaatste de cv-monteur een nieuwe HR combiketel. De kosten van de ketel zelf waren €2.300,-. Inclusief de montage, waarvoor de klant €800,- betaalde, was de totaalprijs voor de HR-ketel €3.100,-.

Expansievat vervangen:

In deze situatie was het expansievat bij de klant lek. De cv-monteur heeft deze vervangen. Het expansievat zelf kostte €50,-, de kosten van de monteur en voorrijkosten waren €70,-. Voor een nieuw expansievat, de voorrijkosten en de arbeidskosten betaalde de klant €120,-.

Handige bespaartips!

Wil je besparen op de cv-service? Je kunt niet zomaar zelf aan de slag, omdat dit gevaarlijke situaties kan opleveren. Zelf doen is dus geen optie, maar er zijn wel andere manieren om de arbeid- en materiaalkosten zo laag mogelijk te houden.

Zo bespaar je op de kosten van de cv-service:

 • Kies een vakman in de regio: zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Gebruik goedkope materialen: kies voor een eenvoudige hr-ketel in plaats van een luxe uhr-ketel.
 • Help mee: vraag de vakman wat je zelf kunt doen. Voer bijvoorbeeld zelf de oude cv-ketel af zodat je geen afvoerkosten betaalt.
 • Maak de ruimte vrij: zorg dat de ketel vrij toegankelijk is, zodat de vakman direct aan de slag kan. Zo bespaar je op de arbeidskosten.
 • Sluit een onderhoudscontract af: over het algemeen is een onderhoudscontract afsluiten goedkoper dan structureel voor eenmalig onderhoud te betalen.

cv-installateur Huizen

Kan ik een subsidie krijgen in 2024?

De Nederlandse overheid streeft zoveel mogelijk naar gasloos wonen en daarom is er op dit moment geen landelijke subsidie beschikbaar voor de aanschaf en installatie van cv-ketels. Koop je een nieuwe hr-ketel, dan kun je deze goedkoop financieren met de energiebespaarlening, maar alleen als de nieuwe ketel een oude traditionele- of vr-ketel vervangt. Heb je op dit moment al een hoogrendementsketel, dan kun je geen energiebespaarlening afsluiten om een nieuwe ketel te kopen.

Kies je voor een Uhr-ketel, dan kom je mogelijk wel in aanmerking voor een mooie subsidie. Je kunt namelijk de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing aanvragen voor de installatie van een warmtepomp.

Cv-installateur in Huizen gezocht? Een aantal aandachtspunten!

Jij wilt een cv-installateur in Huizen inhuren voor de installatie of het onderhoud aan je verwarmingsketel. Hoe vind je nu de beste vakman tegen de scherpste prijs? Hieronder geven we je een aantal aandachtspunten om op te letten bij het zoeken van een installateur.

 1. De prijsopbouw. Kijk naar de manier waarop de prijs is opgebouwd. Gaat het om een totaalprijs of rekent de installateur een vaste prijs per uur? Kijk ook naar eventueel bijkomende kosten, zoals voorrij- of afvoerkosten, de prijzen voor eventuele nieuwe onderdelen of zelfs een spoedtoeslag. Als er veel van deze verborgen kosten zijn, dan kan het maar zo voorkomen dat een goedkopere cv-ketel monteur eigenlijk helemaal niet zo goedkoop is! Neem je prijsopgaves daarom goed door en kijk niet alleen naar de genoemde ‘totaalprijs’.
 2. Rekening houden met de gasketelwet. Sinds 1 april 2023 is het verplicht dat elke cv-monteur een CO-certificaat haalt. Let dan ook goed op of de gekozen installateur dit certificaat daadwerkelijk heeft behaalt, anders mag er geen werk worden gepleegd aan je cv-installatie. Dit betekent ook dat jij niet meer een installateur mag inschakelen die dit certificaat niet heeft. Je leest meer over de gasketelwet op deze pagina.
 3. Lees de voorwaarden goed door. Krijg je garantie op zowel de ketel als de montage, of zit dit niet bij de prijs inbegrepen? Welke voorwaarden gelden er? De keuze is natuurlijk aan jou: jij kiest zelf of je een goedkope vakman inhuurt met slechtere voorwaarden, of investeert in een installateur met uitstekende garantievoorwaarden.
 4. In je eigen regio. je doet er altijd goed aan om iemand uit je eigen regio in te huren. Het grootste voordeel hiervan is dat je op de voorrijkosten bespaart. Je betaalt standaard voorrijkosten.
 5. Keurmerken en certificaten. Wil je zeker zijn van kwaliteit, dan is het slim om ook rekening te houden met eventuele keurmerken of certificaten. Er zijn verschillende keurmerken. Een voorbeeld is Techniek Nederland, een vereniging voor installatiebedrijven in Nederland. Als de vakman hierbij aangesloten is, is hij goed opgeleid en beschikt hij over de juiste diploma’s. Ook is er het VCA-certificaat, vakmannen met een VCA-certificaat werken volgens strenge veiligheidsvoorschriften.

Nog meer tips nodig? Die vind je op de pagina cv-monteur kiezen.

erkend cv-installateur

Cv-monteur Huizen nodig? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een cv-monteur in Huizen? Met de hulp van een vakman weet je zeker dat je de juiste keuze maakt wat betreft het soort ketel en het vermogen. Bovendien ben je verzekerd van een correcte plaatsing en een goede garantie! Vind snel een vakman via de offerteservice.

Na de aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven van monteurs in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies zo de vakman met de scherpste prijs: op doe manier bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen over cv-ketels en het werk van cv-monteurs

Hieronder geven we antwoord op enkele veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld over welke cv-ketel zuinig is en waar je het beste een cv-ketel kan plaatsen.

Mag ik in 2026 nog een cv-ketel?

Er is besloten dat er vanaf 2026 geen nieuwe cv-ketels meer mogen worden gekocht en geplaatst. Bestaande cv-installaties mogen blijven, ze hoeven enkel te worden vervangen wanneer het hier tijd voor is. In plaats van een cv-ketel kan er vanaf 2026 worden gekozen voor alternatieve methodes voor verwarming, zoals een warmtepomp.

Welke cv-ketel is het zuinigst?

De hr-ketel is de zuinigste ketel die er op dit moment is. Deze heeft een rendement van 100% tot 107%. Een populaire, zuinige cv-ketel is de Remeha Avanta Ace CW4, geschikt voor de meeste huishoudens en met een hoge comfortwaarde ook geschikt om heerlijk mee te badderen.

Waar cv-ketel plaatsen?

Meestal wordt de cv op zolder geplaatst omdat de rookgasafvoer zo gemakkelijk te plaatsen en vervangen is. Maar andere mogelijkheden zijn er ook: zoals de bijkeuken, in de kelder of zelfs in een keukenkast. Zo kun je een ‘lelijke’ cv-ketel gemakkelijk wegwerken.

Wat kost een cv-ketel?

De prijzen van soloketels beginnen vanaf €1.500,-. Een combiketel kost je gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. De prijs hangt af van het type ketel, het gekozen merk, het benodigde vermogen en natuurlijk de comfortwaarde. Daarom verschillen de kosten per situatie.

Waarom je cv-ketel onderhouden?

Het vergroot de veiligheid omdat je zeker weet dat je ketel nog veilig werkt. Ook kan een onderhoudsbeurt zorgen voor een zuinigere werking, waardoor je meer gas gaat besparen. Bijkomend voordeel is ook dat de kans op storingen een stuk minder klein zijn en het de levensduur van de ketel verlengt. Genoeg redenen dus om je cv-ketel goed te laten onderhouden.

Goed onderhoud houdt in dat je de ketel elke 2 tot 3 jaar een onderhoudsbeurt geeft. Hoe ouder de ketel, des te vaker onderhoud nodig is. Bij nieuwe ketels kun je iets langer wachten voordat je een monteur inschakelt voor onderhoud.

Kun je in 2023 nog een cv-ketel kopen?

Ja, het is nog steeds zinvol om in 2023 een nieuwe ketel te kopen. Een nieuwe ketel is een stuk zuiniger en daardoor goedkoper in gebruik. Vooral belangrijk met de steeds stijgende gasprijzen! Wil je minder gas verbruiken, kijk dan eens naar een Uhr-ketel. Deze werkt samen met een warmtepomp.

Welke cv-ketel heb ik nodig?

Dit hangt af van je situatie. Heb je een geiser in huis, dan is een soloketel de goedkoopste optie. Wil je juist comfort of heb je geen geiser kies dan voor een combiketel. Welk soort ketel het beste bij je past hangt af van je persoonlijke voorkeuren en verwachtingen. Laat je daarom adviseren door een vakman als je twijfelt.

Wanneer cv-ketel vervangen?

Je cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Na deze tijd is het belangrijk om de cv-ketel te vervangen.

Wat gebeurt er als je cv-ketel te oud is?

Je merkt dat je rendement daalt en dus steeds meer betaalt om je huis warm te houden. Ook loop je het risico op storingen, waardoor je vaker een cv-monteur moet inschakelen voor een reparatie. Dit brengt hoge extra kosten met zich mee, uiteindelijk is het voordeliger om direct te investeren in een nieuwe cv-ketel.

Hoe weet je dat je cv-ketel aan vervanging toe is?

Je kan dit merken doordat er steeds vaker storingen zijn maar ook als je cv het huis niet meer goed warm houdt. Dit is tijdelijk op te lossen door de temperatuur van de ketel wat hoger te zetten, maar daardoor gebruik je ook meer gas en stijgen de stookkosten!

Hoeveel kW heb ik nodig?

Je berekent het benodigde vermogen als volgt: inhoud van je woning in m³ x 70 Watt = het benodigde Kw vermogen. Een appartement heeft gemiddeld 11 tot 23 kW nodig en in een hoekwoning of 2-onder-1-kap woning ligt het gemiddelde benodigde vermogen tussen de 16 en 30 kW. Twijfel je, laat je dan adviseren!

Hoe werkt het aanvragen van offertes?

Offertes aanvragen via cv-ketels doe je op de offertepagina. Hierin vul je je adresgegevens, gewenste werkzaamheden en contactgegevens in. Vervolgens word je gekoppeld aan één tot vijf cv-monteurs werkzaam in je regio. Je kiest zelf of je akkoord gaat met een offerte.