Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1314

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind de beste cv-monteur in Sneek

Kom gemakkelijk en snel in contact met cv-monteurs uit Sneek en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Cv-monteurs Sneek

Top 12 cv-monteurs in Sneek

Compleet overzicht van alle cv-monteurs in Sneek en omgeving

Cv-installateur Sneek gezocht?

In Sneek zijn 12 cv-monteurs beschikbaar. Via cv-ketel gids vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare expert voor installatie van nieuwe cv-ketels, cv reparatie en cv-ketel onderhoud. Onderstaand een overzicht van alle cv-monteurs bij jou in de buurt. Iedere cv-monteur heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. adres- en contactgegevens.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse reacties.

Handige artikelen:

Vind alle artikelen over cv-ketels op onze gidspagina.

Informatie over Sneek

Sneek is een plaats in de provincie Friesland met 33700 inwoners, bestaande uit 16597 mannen en 17103 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 40 jaar. Per 7463 huishoudens is er 1 cv-installateur beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 12 cv-monteurs in Sneek en omgeving

Vergelijk vakspecialisten en bespaar op de kosten!


cv-monteur Sneek

Vind snel een geschikte cv-monteur in Sneek

Wil je een cv-ketel plaatsen of heb je de hulp van een vakman nodig voor onderhoud? Schakel een cv-monteur uit Sneek in! Met de hulp van een vakman weet je zeker dat je ketel veilig werkt en een zo’n hoog mogelijk rendement behaalt: zo bespaar jij op je energiekosten!

Spring meteen naar het navigatiemenu voor alle informatie over cv-monteurs.

Op deze pagina lees je meer over de kosten en werkzaamheden van een cv-ketel monteur. Daarbij krijg je ook specifieke informatie per klus en welke kosten daar bij horen. We geven je op het eind ook nog wat handige tips om de beste cv-monteur te kiezen, we sluiten af met enkele bespaartips en veelgestelde vragen.

Cv-monteur: de belangrijkste informatie

 • Een cv-ketel monteur schakel je in voor het vervangen, installeren of repareren van een cv-ketel. Ook cv-ketel onderhoud behoort tot het takenpakket van de monteur.
 • Het installeren van een nieuwe cv-ketel kost gemiddeld €2.000,- tot €3.900,-. Deze prijs bevat het uurtarief van de monteur en de kosten voor een nieuwe cv-ketel.
 • Het repareren van een cv-ketel heeft een gemiddelde prijs van €160,- tot €195,-.
 • Voor een eenmalige cv-ketel onderhoud betaal je meer dan het nemen van een onderhoudscontract. Een onderhoudscontract kost gemiddeld €70,- tot €200,- per jaar, hierbij krijg je een jaarlijks of tweejaarlijkse onderhoudsbeurt.
 • Het uurtarief van een cv-monteur ligt gemiddeld tussen de €55,- en €75,-.
 • Het kiezen van een monteur doe je het liefst op basis van de prijs, voorwaarden, locatie van de vakman en keurmerken.
 • Vanaf 1 april 2023 is het verplicht om een cv-installateur met een CO-certificaat in te schakelen. Dit is geïntroduceerd via de gasketelwet, die is ingevoerd om de problemen door koolmonoxide te verminderen.

Cv-ketel Sneek: wat te doen bij een storing?

Wat moet je doen bij een cv-ketel storing in Sneek: kijk eerst of je de storing zelf kunt verhelpen. Op het display van de verwarmingsketel staat een storingscode. In de handleiding kun je nu opzoeken wat dit precies betekent en hoe je dit moet oplossen. Soms zijn storingen relatief eenvoudig te herstellen: misschien moet je de cv ontluchten of juist bijvullen. Soms is het probleem groter: bij een kapot expansievat of beschadigde 3-weg-klep bijvoorbeeld. Op de pagina cv-ketel storing lees je meer over de veelvoorkomende storingen en oplossingen.Hoeveel kost een cv-monteur?

De kosten van een cv-monteur hangen samen met de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Stel je laat een cv-ketel plaatsen: de totaalprijs ligt dan tussen de €2.000,- tot €3.900,-. De kosten zijn als volgt opgemaakt: gemiddeld €1.000,- tot €3.000,- voor de nieuwe ketel zelf en ongeveer €500,- tot €900,- voor de montage.
Voor een reparatie betaal je gemiddeld €30,- tot €55,- aan materiaal. Houd ook rekening met arbeidskosten, deze verschillen per cv-monteur.

Tot slot betaal je voor onderhoud aan je cv ongeveer €70,- tot €100,-. Bij oudere ketels is het vaak goedkoper om te kiezen voor een onderhoudscontract, hierbij zitten een aantal kosten al inbegrepen. De kosten liggen rond de €70,- tot €200,-, afhankelijk van het type contract dat je afsluit.

Cv-monteur prijzen: 2023

Dienst of product Gemiddelde kosten* Opmerkingen
Cv-ketel €1.500,- tot €3.000,- Afhankelijk van type ketel
Cv-ketel monteren €500,- tot €900,-  
Totale kosten cv-montage €2.000,- tot €3.900,- Afhankelijk van type ketel
Cv-reparatie €30,- tot €55,- Afhankelijk van de benodigde materialen. Exclusief arbeidskosten
Cv-onderhoud €70,- tot €100,-  
Onderhoudscontract €70,- tot €200,- Afhankelijk van het soort onderhoudscontract. Tweejaarlijkse onderhoudsbeurt inbegrepen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die kunnen verschillen per vakman.

Cv-monteur: handige prijsvoorbeelden

Cv-ketel vervangen: bij deze klant ging het om het vervangen van een cv-ketel. De monteur demonteerde de oude ketel, voerde deze af en plaatste een nieuwe ketel op dezelfde plek. Het ging om een nieuwe hr-ketel voor een huishouden van 4 personen. De kosten kwamen neer op €2.725,-.
Nieuwe cv-ketel plaatsen: in deze situatie plaatste de cv-monteur een nieuwe cv-ketel. Hij hoefde de oude ketel niet te verwijderen, dat hadden de bewoners al gedaan. De kosten voor de nieuwe cv-ketel inclusief montage waren €1.700,-.

Hoeveel kost een cv-monteur per uur?

Als je een cv-monteur inhuurt, dan liggen de kosten ongeveer tussen de €55,- tot €75,- per uur. Hoeveel je precies betaalt, is afhankelijk van de specifieke klus en de installateur. Een zzp’er is goedkoper dan een groot installatiebedrijf: een zelfstandig installateur betaal je gemiddeld €55,- per uur terwijl het uurtarief van een groter installatiebedrijf eerder rond de €75,- per uur ligt.

Cv-ketel storing? Als je met spoed een cv-monteur inhuurt dan betaal je een spoedtoeslag. De meeste monteurs rekenen namelijk een hoger uurloon in weekenden en avonden.

Houd er rekening mee dat het hierbij alleen gaat om het uurtarief en niet om eventueel bijkomende kosten. Als er bepaalde onderdelen vervangen moeten worden, dan komen er nog materiaalkosten overheen.


Uurtarief cv-ketel monteur

€55,- tot €75,-

(Gebaseerd op gemiddelde uurtarieven van cv-ketel monteurs uit Sneek.)

Zzp’er
€55,- per uur

Eenvoudig onderhoud

Mkb’er
€75,- per uur

Ingewikkeld installatiewerk

Start gratis offerteaanvraag!

Wat doet een cv-monteur?

Een cv-monteur heeft een breed aanbod aan werkzaamheden met betrekking tot de verwarmingsketel. De meest bekende taak is natuurlijk het plaatsen en vervangen van cv-ketels. De vakman geeft hierbij bovendien een persoonlijk advies zodat je zeker weet dat je de juiste ketel kiest.
Daarnaast is een cv-monteur ook in te huren voor de belangrijkste werkzaamheden voor een cv-ketel. Denk hierbij aan het uitvoeren van onderhoud en het repareren van kapotte onderdelen. Dit is belangrijk omdat het de levensduur van de ketel verlengt en ervoor zorgt dat de ketel zuinig en veilig werkt.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van cv-ketel monteurs:

 • Cv-ketels plaatsen en vervangen
 • Onderhoud aan cv-ketels
 • Reparaties
 • Het geven van een persoonlijk advies

Tegenwoordig zijn er veel alternatieven voor de cv-ketel, zoals de warmtepomp of zonneboiler. De meeste cv-monteurs zijn ook in te huren voor het installeren, onderhouden en repareren van deze installaties!

Hieronder lees je meer over de belangrijkste werkzaamheden van cv-monteurs.Cv-ketel installeren Sneek

Toe aan een nieuwe ketel? Laat de cv-ketel installeren in Sneek door een erkend installateur. De werkzaamheden zien er als volgt uit:

 • 1. De oude ketel demonteren. De vakman neemt deze direct mee en je blijft dus niet met een hoop oud ijzer zitten.
 • 2. De vakman monteert de nieuwe ketel en hangt deze stevig op aan de muur. Het is eventueel mogelijk om de ketel op een andere plek te hangen, dit heeft wel invloed op de kosten en de duur van de installatie.
 • 3. Het aansluiten van alle leidingen en afvoeren. Het is ook mogelijk om het afvoerkraantje te laten verplaatsen. Dit maakt het bijvullen van de cv-ketel een stuk gemakkelijker!
 • 4. De installatie van de nieuwe thermostaat. Bij een nieuwe cv-ketel komt vaak ook een nieuwe thermostaat. Hiermee kun je de cv-ketel bedienen en met een slimme thermostaat kun je dit ook op afstand doen!

Het installeren van de cv-ketel neemt ongeveer een werkdag in beslag. Dit gebeurt gewoon als je thuis bent, dus je hoeft niet het huis uit als de cv-monteur langskomt. De vakman geeft bovendien nog een korte uitleg voor hij vertrekt, zodat je precies weet hoe je nieuwe ketel werkt!

cv-ketel Sneek

Wat kost een nieuwe cv-ketel?

Een nieuwe cv-ketel koop je vanaf €1.500,-. Dit is de prijs voor een hr-soloketel, die alleen de warmte in huis verzorgt. Voor het warme water is nog een geiser nodig. Heb je geen geiser in huis, dan is het voordeliger om een combiketel te kopen: deze kost tussen de €1.500,- tot €3.000,-. Deze verzorgt zowel de warmte als het warme water! De prijs hangt onder meer af van de CW-waarde die je kiest. De comfort waarde geeft aan hoeveel liter warm water de ketel per minuut levert. Hoe hoger deze waarde, des te meer comfortabel je woont!

Daarnaast zijn er ook alternatieven voor de traditionele cv-ketel. Een HR-ketel kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. De uhr-ketel werkt met een warmtepomp en kost gemiddeld €1.800,- tot €3.500,- en een elektrische ketel heeft een gemiddelde prijs van €4.000,- tot €6.500,-.

Nieuwe cv: prijs 2023

Type ketel Rendement Gemiddelde prijs*
Hr soloketel 70% tot 80% Vanaf €1.500,-
Hr combiketel 100% tot 107% €1.500,- tot €3.000,-
Uhr combiketel 140% tot 147% €1.800,- tot €3.500,-
Elektrische cv-ketel 100% €4.000,- tot €6.500,-

* Het rendement geeft aan hoeveel energie er omgezet wordt door de ketel in warmte. Vanaf 100% rendement gaat er geen warmte verloren.

Doe goed onderzoek voor je een cv-ketel in Sneek koopt. Er is namelijk niet één ketel de beste keuze. Wel is er een beste keuze voor jouw persoonlijke situatie. Een installateur geeft altijd een persoonlijk advies met betrekking tot het type ketel en het vermogen.

Soorten cv-ketels

Tijd voor een nieuwe ketel: er zijn heel veel verschillende soorten. Allemaal met een ander vermogen en een andere comfort-waarde. Het is belangrijk om te kiezen voor een ketel die past bij jouw situatie. Woon je in een klein appartement dan heb je een compleet andere cv nodig dan in een grote vrijstaande woning. Laat je daarom altijd adviseren door een expert.

Je hebt onder meer de keuze uit deze cv-ketels:

 • Soloketel: dit is een type ketel die alleen warmte levert. Om ook warm water in huis te hebben moet je nog een geiser plaatsen. Dit type ketel wordt vooral gekozen voor huizen waar al een geiser aanwezig is, anders moet je ook nog een geiser kopen en laten plaatsen, waardoor je uiteindelijk een stuk duurder uit bent. De kosten voor een soloketel zijn gemiddeld vanaf €1.500,-.
 • Combiketel: de combiketel levert daarentegen zowel warm water als warmte in huis. Je hebt dus geen aparte geiser meer nodig! Tegenwoordig worden er alleen nog hr-combiketels geplaatst omdat het rendement zo hoog mogelijk is. De prijs ligt gemiddeld tussen de €1.500,- tot €3.000,-.
 • Uhr-ketel: uhr staat voor Ultra Hoog Rendement. Deze werkt slim samen met een warmtepomp. De pomp haalt warmte uit grondwater en de lucht en hiermee behaalt de ketel een rendement van 140% tot 147%! De ketel gaat nauwelijks nog aan, alleen als de warmtepomp zelf niet voldoende warmte kan opwekken op hele koude dagen. De kosten voor een uhr-ketel zijn ongeveer €1.800,- tot €3.500,-
 • Elektrische ketel: wie gasvrij wil wonen kan eventueel ook een elektrische ketel plaatsen. Deze gebruikt elektriciteit voor het verwarmen van je huis. De ketel is met name rendabel als je voldoende zonnepanelen hebt om je eigen stroom op te wekken, anders schiet je elektriciteitsrekening enorm omhoog. Houd er ook rekening mee dat je nog een aparte zonneboiler nodig hebt voor het realiseren van warm water. De kosten voor de elektrische ketel zelf liggen rond de €4.000,- tot €6.500,-.

Top 5 beste cv-ketels in 2023

Er zijn heel veel verschillende cv-ketels te vinden. Welke de beste is in jouw situatie, hangt af van je budget, voorkeuren en huishouden. Toch wordt er jaarlijks een lijst opgesteld met de beste cv-ketels. De onderstaande ketels zijn allemaal gekozen voor unieke redenen. Zo is de Intergas Xtreme 36 een topketel: deze beschikt over een dubbele warmtewisselaar en is daardoor snel en energiezuinig. Daarnaast is dit model betaalbaar en beschikt het over de nieuwste technologie.

Let op: de beste overall cv-ketel is niet per se de beste ketel voor jou. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren door een expert voor je de nieuwe cv-ketel gaat aanschaffen! Meer lezen? Op onze pagina beste cv-ketel lees je meer over deze top 5.

Type ketel Voordelen CW-waarde Gemiddelde prijs*
Intergas Xtreme 36 Groot vermogen
Hoog watercomfort
Energiezuinig
Maakt gebruik van de nieuwste technologie
Besturing via smartphone
2 jaar garantie, 15 jaar op de warmtewisselaar
Hybrid ready
CW5 Vanaf €1.379,-
Intergas Xtreme 30 Stille cv-ketel
Optimale warmteoverdracht
Hoog rendement
Dubbele warmtewisselaar
Compact model
Zelflerende eco-stand
Besturing via smartphone
2 jaar garantie, 15 jaar op de warmtewisselaar
Hybrid ready
CW4 Vanaf €1.285,-
Vaillant ecoTEC Exclusive 25-36CF Hoog rendement
Lage verwarmingskosten
Optimale verbranding door nieuwe technologie
RVS warmtewisselaar
Onderhoudsvriendelijk
Levert in laagstand warmte bij storingen
Touchscreen
Stil
Hybrid ready
CW5 Vanaf €1.808,-
Remeha Calenta 28C ACE Energiezuinig en efficient
Functioneel design
Betrouwbare, hoogwaardige onderdelen
eSmart Inside besturingssysteem
Vernieuwde warmtewisselaar
Geschikt voor bijmenging met 20% waterstof
Zelfregulerende bijvulinrichting
Hybrid ready (warmtepomp en zonneboiler)
CW4, CW5 en CW6 Vanaf €1.679,-
Remeha Tzerra 28C Ace Laag energieverbruik
Hoog rendement
Goede garanties
Ingebouwd LCD-display
Slimme bediening
Compact model
Eenvoudige installatie en onderhoud
Automatische bijvul inrichting
Stil
Geschikt voor bijmenging met 20% waterstof
Hybrid ready
CW4 en CW5 Vanaf €1.078,-
Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30 Energiezuinig (label A)
Efficiënte verwarming
Compact
Dubbel HR
Onderhoudsvriendelijk
Eco-stand
Relatief stil
CW5 Vanaf €1.070,-
ATAG iZone i36 ECZ Levert meer warm water bij minder gasverbruik
Energiezuinig
Snel
Onderhoudsvriendelijk
Lange levensduur
RVS warmtewisselaar
Compact model
Hybrid ready
CW5 Vanaf €1.899,-
ATAG P27C 60/100 Energiezuinig (energielabel A)
Hoog rendement
Gebruiksvriendelijk
Automatisch ontluchtingsystteem
RVS warmtewisselaar
Slimme thermostaat
Hybrid ready
CW4 Vanaf €1.245,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanaf- prijzen. De exacte prijs kan afwijken. Ook zijn de installatiekosten niet inbegrepen.

cv-ketel monteur Tilburg

Cv-ketel vervangen in Sneek

Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee, en daarna is het aan te raden om je cv-ketel in Sneek te vervangen. Een nieuwe ketel is een stuk zuiniger, waardoor je minder gas gaat verbruiken: zo dalen je stookkosten! Bovendien is de kans op problemen en storingen kleiner, waardoor je ook minder reparatiekosten hebt.

Het vervangen van een cv-ketel is niet iets dat je eenvoudig zelf doet: schakel hier zeker een cv-monteur voor in. Zo weet je zeker dat de installatie veilig en zuinig werkt, waardoor er geen levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Het vervangen van de cv-ketel neemt ongeveer een werkdag in beslag, houd rekening met in ieder geval 4 uur. Heb je aanvullende wensen of voorkeuren, dan kan het zijn dat de vakman iets langer bezig is. Bijvoorbeeld als je de nieuwe ketel op een andere locatie laat plaatsen!

Ben je nog op zoek naar een vakman om jou oude cv-ketel te vervangen?

Wanneer cv-ketel vervangen?

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is 12 tot 15 jaar. Na die tijd is het verstandig om een nieuwe ketel te laten plaatsen. Eerder je cv-ketel vervangen is ook een goed idee als de ketel regelmatig storingen aangeeft of als je gasvrij wil gaan wonen en daarom liever een elektrische ketel plaatst.

Hoe weet je dat je cv-ketel vervangen moet worden?

Hoe ouder de ketel wordt, des te meer mankementen deze krijgt. Zo moet je de temperatuur van de ketel steeds hoger zetten om het huis te kunnen verwarmen en gaat de ketel meer gas verbruiken. Stijgen je kosten, dan is het slim om te kijken of vervangen een optie is.

Hoe weet je dat je cv-ketel aan vervanging toe is?

Je kan dit merken doordat er steeds vaker storingen zijn maar ook als je cv het huis niet meer goed warm houdt. Dit is tijdelijk op te lossen door de temperatuur van de ketel wat hoger te zetten, maar daardoor gebruik je ook meer gas en stijgen de stookkosten!

Cv-ketel reparatie Sneek: voorkom schade!

Ga niet zomaar zelf aan de slag met een cv-ketel reparatie in Sneek maar schakel hiervoor altijd een vakman in! Bij een storing of beschadiging is het belangrijk om dit correct en snel op te pakken, om grotere beschadigingen te voorkomen. In veel gevallen bestaat een reparatie uit het vervangen van bepaalde onderdelen.

Een aantal beschadigingen dat met regelmaat voorkomt zijn:

 • Kapot expansievat
 • Beschadigde 3-weg-klep.

Je merkt dat er een beschadiging is als je geen warm water meer krijgt of de radiatoren niet meer warm worden. In veel gevallen geeft je cv-ketel zelf aan wat er precies aan de hand is.

Wat kost een cv-reparatie?

Is er sprake van een kapot expansievat? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €30,- om deze te vervangen. Als je de 3-weg-klep moet vervangen beginnen de prijzen rond de €40,-. Is alleen de motor van de 3-weg-klep stuk? Dan zijn de kosten hiervoor ongeveer €55,-.

Houd er rekening mee dat dit alleen de kosten zijn voor de nieuwe onderdelen, niet voor de arbeidskosten. Het arbeidsloon ligt rond de €40,- tot €60,- per uur. Schakel je een cv-ketel monteur met spoed in, dan betaal je daarbovenop nog een spoedtoeslag. Bekijk de pagina cv-ketel reparatie kosten voor een handig overzicht van alle cv-ketel prijzen.

Cv-ketel reparatie: kosten 2023

Onderdeel Gemiddelde prijs*
Expansievat €30,-
3-Weg-klep €40,-
Motor 3-weg-klep €55,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten excl. arbeidskosten.

Cv-ketel onderhoud

Goed cv-ketel onderhoud heeft grote voordelen:

 • Het verlengt de levensduur van de installatie.
 • Onderhoud verkleint de kans op storingen.
 • Je weet zeker dat de installatie veilig werkt.
 • Het behoudt het goede rendement van de ketel.

Het onderhoud van de cv-ketel bestaat uit een reiniging, een meting van de uitstoot en het rendement en de vakman controleert ook het expansievat en de 3-weg-klep. Het onderhoud kun je niet zomaar zelf uitvoeren, hiervoor moet je een installateur inhuren.

Laat het onderhoud in ieder geval elke twee jaar uitvoeren. Bij nieuwe ketels kun je misschien iets langer wachten tussen de onderhoudsbeurten en bij oude ketels is het verstandig om de ketel elk jaar na te laten kijken. Dit voorkomt beschadigingen en storingen!

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Voor een eenmalige onderhoudsbeurt betaal je ongeveer €70,- tot €100,-. Dit is inclusief voorrijkosten maar exclusief eventuele materiaalkosten. Blijkt dus dat je expansievat vervangen moet worden, dan komen deze kosten er nog overheen.

Een andere optie is een onderhoudscontract!

Tegen een vast bedrag per jaar laat je de ketel dan jaarlijks of tweejaarlijks onderhouden door een ervaren cv-ketel installateur. Bij een all-in contract zijn bovendien alle materiaalkosten inbegrepen! De prijzen voor een onderhoudsabonnement beginnen vanaf €70,- tot €200,- per jaar.

Lees op deze pagina meer over cv-ketel onderhoud kosten.

Onderhoud cv-ketel: kosten 2023

Type onderhoud Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Eenmalig onderhoud cv-ketel €70,- tot €100,- Inclusief voorrijkosten en arbeidskosten
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Inclusief tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, gedeelte van onderdelen
All-in contract €120,- tot €200,- per jaar Tweejaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die sterk per cv-monteur verschillen.

Een cv-ketel onderhoudscontract afsluiten: ja of nee?

Waarom is een cv-ketel onderhoudscontract een goed idee? Tegen een vaste prijs per jaar wordt je ketel elk jaar of elke twee jaar gecontroleerd en gereinigd door een vakman. Je hoeft hier zelf niet meer aan te denken, omdat de vakman zelf contact opneemt als het tijd is voor een nieuwe afspraak.

Een goedkoop contract sluit je al af vanaf €70,- tot €100,- per jaar! Het is ook mogelijk om een all-in contract af te sluiten. Hierbij kun je 24/7 gebruik maken van de spoedservice en zijn bovendien alle materiaalkosten bij de prijs inbegrepen. Moet er onverwacht een expansievat vervangen worden dan hoef je hier dus niet meer apart voor te betalen!

cv-ketel onderhoud

Tips van cv-monteurs Sneek

Het kopen van een nieuwe cv-ketel is niet iets dat je vaak doet. Daarom is het verstandig om je goed voor te bereiden op de koop. Hieronder lees je de tips van een paar cv-monteurs in Sneek, zodat je zeker weet dat je goed bent voorbereid!

 • Tip 1: verlaag de temperatuur van je cv-ketel. De meeste ketels hebben een standaard temperatuur van zo’n 80 graden, maar in veel situaties is 60 graden ook voldoende. Zet de ketel op de eco-stand om te voorkomen dat je onnodig veel gas verbruikt.
 • Tip 2: bereken het benodigde vermogen. Elk huishouden heeft een ander vermogen nodig. Dat hangt af van het aantal personen in huis, de grootte van je woning en de mate van isolatie in huis. Hoe minder isolatie des te hoger het vermogen dat je nodig hebt om het huis warm te houden. Een verkeerd vermogen kan voor hele hoge gaskosten zorgen, laat je daarom adviseren door een vakman.
 • Tip 3: denk aan de toekomst. Vraag jezelf af wat jij belangrijk vind in de toekomst en wat je nog wilt realiseren. Wil je over een paar jaar een warmtepomp kopen, houd daar met de installatie van je cv-ketel dan rekening mee. Door deze bijvoorbeeld op een geschikte plek te plaatsen.
 • Tip 4: sluit een onderhoudscontract af. Hiermee weet je zeker dat je ketel structureel onderhouden wordt en voorkom je problemen in de toekomst.

Cv-installateur gezocht? Een aantal aandachtspunten!

Op zoek naar een cv-installateur? Er zijn veel installateurs werkzaam in je regio. Hoe kies je nu de beste vakman? Hieronder hebben we een paar van de belangrijkste aandachtspunten voor jou op een rij gezet. Zo weet je zeker dat je de beste vakman kiest. Op de pagina cv-monteur kiezen: waarop letten lees je meer tips en tricks.

Hulp nodig bij het vinden van installateurs in je regio? Vergelijk dan gratis offertes! Zo bespaar je bovendien gemakkelijk tot 40% op de cv-service.1. Prijsopbouw: per uur of totaalprijs?

Het eerste punt om op te letten is de prijsopbouw. Kijk eens naar welke prijsconstructie gebruikt wordt. Een totaalprijs of toch een vaste prijs per uur? En in dat laatste geval: zijn eventuele materiaalkosten er dan bij inbegrepen?

Soms lijkt een installateur op het eerste gezicht heel goedkoop, maar blijken er nog veel ‘verborgen kosten’ te zijn waar je rekening mee moet houden. Hierdoor loopt de totaalprijs al snel op!

2. Denk aan de gasketelwet

Vanaf 1 april 2023 is het verplicht dat elke cv-monteur een CO-certificaat behaalt. Zorg er daarom voor dat je controleert of de door jou gekozen installateur daadwerkelijk dit certificaat heeft behaald. Indien dit niet het geval is, mogen er geen werkzaamheden worden uitgevoerd aan jouw cv-installatie. Dit houdt in dat je geen installateur meer mag inschakelen die niet in het bezit is van dit certificaat. Meer informatie over de gasketelwet is te vinden op deze pagina.

3. Lees de voorwaarden goed door

We raden je ook aan om altijd de voorwaarden door te nemen. Deze verschillen per installateur. Kijk eens naar de garantievoorwaarden bijvoorbeeld: krijg je garantie op montage en het product? Of alleen op één van de twee? Natuurlijk ben je niet verplicht om te kiezen voor de installateur met de betere voorwaarden. Als je een beperkt budget hebt is het mogelijk om iets minder te betalen voor de installatie tegen slechtere voorwaarden.

Maar in veel gevallen is het wel verstandig om te investeren in een betere garantie. Mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan dan ben je zelf in ieder geval niet verantwoordelijk voor extra kosten.

cv-installateur Tilburg

4. Zzp’er of mkb’er?

Er zijn heel veel verschillende installateurs en zo heb je onder meer de keuze uit zzp’ers of mkb’ers. Welke voor jou de beste keuze is, hangt af van je voorkeuren.

Houd je van een persoonlijke aanpak, steeds hetzelfde gezicht en heb je een klein budget? Kies dan voor een zzp’er. Zelfstandige installateurs zijn vaak goedkoper.

Vind je een persoonlijke aanpak niet belangrijk en wil je vooral korte wachttijden en een snelle klantenservice? Dan is het inzetten van een groter installatiebedrijf een beter idee. Wel zitten hier van hogere kosten aan verbonden.

5. Cv-installateur uit de regio

Het is altijd slim om te kiezen voor een monteur in de eigen regio. Een cv-ketel installateur rekent namelijk vrijwel altijd voorrijkosten. Dit zijn kosten die je maakt nog voordat de vakman de cv-ketel überhaupt gezien heeft. Hoe kleiner het aantal kilometers, des te lager de voorrijkosten!

6. Specialisme of niet?

Tegenwoordig is een standaards cv-ketel al lang niet meer de enige manier om warmte in huis te krijgen. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische ketel, samen met zonnepanelen. Andere mensen investeren in een warmtepomp of zonneboiler. Kies je voor een alternatief, dan is het slim om te kijken naar het specialisme van de monteur. Een algemene cv-monteur is ervaren in het plaatsen, repareren en onderhouden van cv-ketels, vraag daarom altijd of zij ook ervaren zijn in alternatieven.

7. Keurmerken en certificaten

Tot slot kunnen keurmerken en certificaten ook een duidelijk beeld geven van de kwaliteiten en klantvriendelijkheid van de installateurs. Een aantal keurmerken waar je op kunt letten zijn:

 • Techniek Nederland: dit is een branchevereniging voor installateurs in Nederland. Als een vakman hierbij is aangesloten beschikt hij over de juiste diploma’s en certificaten.
 • VCA: het VCA- certificaat wordt uitgegeven aan vakmannen die werken volgens de veiligheidsvoorschriften.
 • KOMO: tot slot geeft het KOMO-keurmerk aan dat vakmannen en producten onafhankelijk getoetst worden en aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

kosten cv-monteur

Handige bespaartips!

Er zijn een aantal manieren om te besparen op de kosten. Help bijvoorbeeld mee door de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren en kies voor een eenvoudig model verwarmingsketel.

Zo houd je de kosten zo laag mogelijk:

 • Kies een cv-ketel installateur in je regio: zo bespaar je flink op de voorrijkosten.
 • Gebruik goedkope materialen en ga voor een eenvoudige (maar zuinige) cv-ketel.
 • Help mee: misschien kun je de oude ketel zelf demonteren en afvoeren, zodat de vakman direct aan de slag kan.
 • Maak de ruimte vrij: zo kan de cv-monteur direct aan de slag. Je bespaart op de arbeidskosten!
 • Sluit een onderhoudscontract af: dit is in veel gevallen goedkoper dan structureel eenmalig onderhoud.

Kan ik een subsidie krijgen in 2023?

Nee, voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel is er op dit moment geen subsidie beschikbaar. Toch zijn er manieren om de investering te financieren. Met een energiebespaarlening bijvoorbeeld! Dit is een lening met een gunstige rente, waardoor je ook zonder spaargeld kan investeren in een nieuwe cv-ketel. Je leent minimaal €2.500,- en maximaal €25.000,-. Let op: je kan alleen gebruik maken van deze lening als je een oude traditionele or vr-ketel vervangt met een hr-ketel. Heb je al een hr-ketel en wil je deze vervangen, dan kun je de lening niet aanvragen.

Mocht je investeren in een alternatief voor de cv-ketel, zoals een warmtepomp of zonneboiler, dan is er de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). De hoogte van je subsidie hangt af van de installatie en het vermogen hiervan.

Lees op de pagina subsidie cv-ketel meer over alle subsidiemogelijkheden bij een nieuwe cv-ketel!

erkend cv-installateur

Cv-monteur Sneek nodig? Vergelijk gratis offertes!

Schakel voor werkzaamheden aan je cv-ketel een vakman in! Alleen dan weet je zeker dat de werkzaamheden correct uitgevoerd worden en ben je verzekerd van een veilige werking. Via de offerteservice kom je snel en makkelijk in contact met een cv-monteur.

Hierna ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende experts in je regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend: zo zit je nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen


Hieronder geven we antwoord op een paar veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld over hoeveel kW je nodig hebt en hoe je een cv-ketel kiest die past bij je situatie.

Welke cv-ketel is het zuinigst?

Op dit moment is de standaard hr-ketel de meest zuinige optie. Deze heeft een rendement van 100% tot 107%. Kies je voor een ketel inclusief een warmtepomp, dan stijgt het rendement naar boven de 140%! De Remeha Avanta Ace CW4 staat bekend als een zuinige, populaire cv-ketel.

Waar cv-ketel plaatsen?

Je bepaalt zelf waar de cv-ketel plaatst, meestal is dit op zolder, in een bijkeuken of in een half. Het is zelfs mogelijk om de cv-ketel buiten te plaatsen, mits je dit goed afwerkt. Zo is het gemakkelijk om een minder mooie cv-ketel te verbloemen.

Wat kost een cv-ketel?

Gemiddeld liggen de kosten van een cv-ketel tussen de €1.500,- tot €3.000,-. Dit verschilt erg per merk en type ketel. Heb je een hr-ketel met een hoge comfortwaarde dan betaal je meer dan wanneer je een eenvoudige soloketel koopt.

Kun je in 2023 nog een cv-ketel kopen?

Jazeker, het is nog steeds mogelijk om een nieuwe cv-ketel te kopen. Het heeft ook nog steeds zin! We gaan de komende jaren nog niet over op volledig gasvrij wonen en de investering in een alternatief is een stuk groter. Is jouw cv-ketel aan vervanging toe dan kun je in 2023 nog steeds een nieuwe cv-ketel kopen!

Welke cv-ketel heb ik nodig?

Welke ketel je nodig hebt hangt volledig af van je budget, voorkeuren, huishouden en grootte van je huis. Hoe groter je huis des te meer vermogen. Hoe beter geïsoleerd, des te minder vermogen je nodig hebt. Heb je een klein budget, dan is een goedkope ketel misschien een beter idee. Laat je altijd adviseren door een vakman als je twijfelt.

Hoeveel kW heb ik nodig?

Je kunt zelf berekenen hoeveel Kw je nodig hebt om je huis te verwarmen. Neem de inhoud van je woning in m³ en vermenigvuldig dit met 70 Watt. Daarnaast kun je over het algemeen uitgaan van deze gemiddeldes: in een 2 onder 1 kap woning is een vermogen van 16 tot 30 kW nodig en in een appartement heb je tussen de 11 tot 23 kW nodig.