Hulp nodig met je aanvraag?

085 500 1314

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

Vind de beste cv-monteur in Zuidhorn

Kom gemakkelijk en snel in contact met cv-monteurs uit Zuidhorn en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Cv-monteurs Zuidhorn

Top 14 cv-monteurs in Zuidhorn

Compleet overzicht van alle cv-monteurs in Zuidhorn en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes, bespaar op de kosten!

Cv-installateur Zuidhorn gezocht?

In Zuidhorn zijn 14 cv-monteurs beschikbaar. Via cv-ketel gids vind je snel en eenvoudig een goede, maar betaalbare expert voor het vervangen van cv-ketels, het verhelpen van cv storing en cv-ketel onderhoud. Onderstaand een overzicht van alle cv-monteurs bij jou in de buurt en omgeving Groningen. Iedere cv-monteur heeft een eigen bedrijfspagina met hierop o.a. adres- en contactgegevens.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse reacties.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 14 cv-monteurs in Zuidhorn en omgeving

Vergelijk vakspecialisten en bespaar op de kosten!

Wat kost het inschakelen van een cv-monteur in Zuidhorn?

Het gemiddelde uurtarief van een cv-monteur in Zuidhorn is €55,- tot €75,-. Dit zijn alleen de arbeidskosten, hier komen dan ook nog de kosten voor de materialen bovenop. Denk hierbij aan de kosten van de materialen van de reparatie of de prijs van de nieuwe cv-ketel. Zo kost een nieuwe hr soloketel gemiddeld €1.500,- of het vervangen van een expansievat €30,- aan materiaalkosten.

Het is goed om te weten dat de kosten dus enorm kunnen verschillen afhankelijk van enkele factoren. Het type werk, maar ook de benodigde materialen spelen een grote rol. Bij een cv-ketel onderhoud kun je ervoor kiezen om een contract af te sluiten, dan betaal je gemiddeld minder per onderhoudsbeurt, maar betaal je wel periodiek, vaak per jaar, aan de cv-monteur.

In de onderstaande tabel krijg je een overzicht van de verschillende prijzen.

Kosten cv-installateur 2024

Dienst of product Gemiddelde kosten* Opmerkingen
Uurloon cv-installateur €55,- tot €75,- Bij een spoedklus kan er een extra spoedtoeslag bovenop komen, vaak van 20 tot 30% afhankelijk van de installateur.
Nieuwe cv-ketel €1.500,- tot €3.000,- Afhankelijk van type ketel
Hr soloketel Vanaf €1.500,-
Hr combiketel €1.500,- tot €3.000,-
Uhr combiketel €1.800,- tot €3.500,-
Cv-ketel installeren €500,- tot €900,-
Expansievat repareren €30,- Alleen materiaalkosten
3-weg-klep repareren €40,- Alleen materiaalkosten
Motor 3-weg-klep repareren €55,- Alleen materiaalkosten
Eenmalig cv-onderhoud €70,- tot €100,-
Onderhoudscontract €70,- tot €200,- Afhankelijk van het soort onderhoudscontract. Tweejaarlijkse onderhoudsbeurt inbegrepen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Met deze tips bespaar je op de kosten van een cv-monteur

Je bent nu bekend met de kosten, maar dan ben je vast ook benieuwd naar hoe je kunt besparen op deze kosten. Met de onderstaande vijf tips kun je ervoor zorgen dat je de kosten voor het wek van de cv-monteur zo laag mogelijk houdt:

  • Als eerste raden we je aan om een cv-monteur in je eigen regio te vinden. Zo houd je de voorrijkosten laag. Door offertes te vergelijken via Cvketel-gids kom je in de meeste gevallen in contact met cv-installateurs in je eigen woonplaats.
  • Heb je een strak budget? Kies dan voor goedkopere materialen. Een luxe uhr-ketel klinkt uitnodigen, maar hier zit een flink prijskaartje aan. Een hr-ketel kan een huis ook goed verwarmen en is in verhouding een stuk goedkoper.
  • Alhoewel de cv-installateur het werk moet verrichten, zou je wel kunnen helpen met de werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het afvoeren van de oude cv-ketel.
  • Is er al een cv-monteur ingeschakeld? Zorg er dan voor dat er genoeg ruimte vrij is rondom de cv-ketel. Zo kan de monteur sneller aan de slag en is er minder tijd nodig in de voorbereiding.
  • Onze laatste tip is om een onderhoudscontract af te sluiten. Wanneer je regelmatig onderhoud aan je cv-ketel nodig hebt is het goedkoper om een abonnement af te sluiten. Een eenmalig onderhoud kost al gauw €100,-, maar een all-in contract kost gemiddeld €175,- en levert je tweejaarlijks onderhoud op.

cv-monteur Zuidhorn

Waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte cv-installateur in Zuidhorn?

Je hebt besloten een cv-installateur in Zuidhorn in te schakelen, maar waar moet je op letten? We geven je graag enkele aandachtspunten die de keuze makkelijker maakt:

  • Kijk goed naar de prijsopbouw. Staat er een totaalprijs of een vaste prijs per uur. Staan voorrij- en afvoerkosten ook vermeld? Zorg ervoor dat alle prijselementen vermeld staan. Zo voorkom je verrassingen.
  • Kies een cv-monteur met een CO-certificaat. Dit is namelijk sinds 1 april 2023 verplicht. De gasketelwet is die dag ingetreden om ervoor te zorgen dat elke cv-ketel netjes en veilig werkt. Als dit niet gebeurd is er kans op gevaren, zoals koolmonoxide vergiftiging.
  • Lees de voorwaarden goed door. Denk hierbij aan garantievoorwaarden, op zowel de cv-ketel als de verrichte werkzaamheden. Sluiten deze aan bij je persoonlijke verwachtingen? Dan zit het vaak goed.
  • Kies het liefst voor een cv-installateur in je eigen regio. Zo kan je vaak sneller worden geholpen en bespaar je op de voorrijkosten.
  • Er bestaan ook keurmerken en certificaten voor cv-installateurs. Een keurmerk geeft vaak iets meer garantie op kwaliteitswerk. Zo is er bijvoorbeeld Techniek Nederland, een keurmerk voor installateurs die een goede opleidingen hebben gevolgd. Je hebt ook het VCA-certificaat, dit keurmerk waarborgt strenge veiligheidsvoorschriften.

Meer tips vind je op onze pagina over het vergelijken van cv-monteurs.

Veelgestelde vragen over je cv-ketel in Zuidhorn

Hieronder behandelen we nog enkele veelgestelde vragen over je cv-ketel in Zuidhorn. Zo lees je bijvoorbeeld meer over de gasketelwet, het plaatsen van een cv-ketel na 2026 en waar je een cv-ketel het beste kan plaatsen.


Mag ik in 2026 nog een nieuwe cv-ketel plaatsen?

Vanaf 2026 is het niet langer toegestaan om nieuwe cv-ketels aan te schaffen en te installeren. Bestaande cv-installaties mogen worden gebruikt en hoeven alleen te worden vervangen wanneer dit noodzakelijk is. Vanaf 2026 hebben consumenten de optie om in plaats van een cv-ketel te kiezen voor alternatieve verwarmingsmethoden, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp.

Wanneer moet je een cv-ketel vervangen?

Een cv-ketel gaat meestal 12-15 jaar mee. Na deze periode dalen het rendement en stijgen de stookkosten. Storingen worden vaker een probleem, wat leidt tot hoge reparatiekosten. Het is dan voordeliger om een nieuwe cv-ketel te installeren. Tekenen van vervanging zijn frequente storingen en onvoldoende verwarming van je huis, wat tijdelijk kan worden verholpen door de temperatuur te verhogen, maar dit leidt tot hogere stookkosten.

Wat is de gasketelwet?

Vanaf 1 april 2023 dienen alle installatiebedrijven, waaronder cv-installateurs, het wettelijke CO-certificaat te verkrijgen. Zonder dit certificaat is het niet toegestaan om werkzaamheden uit te voeren aan cv-ketels, geisers en gashaarden. Deze maatregel is ingevoerd om potentiële gevaren met betrekking tot koolmonoxide te voorkomen.

Waar kan je het beste een cv-ketel plaatsen?

Meestal wordt de cv-ketel op zolder geïnstalleerd vanwege de eenvoudige plaatsing en vervanging van de rookgasafvoer. Er zijn echter andere opties, zoals de bijkeuken, kelder of zelfs een keukenkast, waardoor het mogelijk is om een cv-ketel die als onooglijk wordt ervaren, discreet weg te werken.

Hoe werkt offertes aanvragen via Cvketel-gids?

Offertes aanvragen is vrij eenvoudig. Op de offertepagina kun je je adresgegevens, de gewenste werkzaamheden en je contactinformatie invullen. Daarna word je gekoppeld aan één tot vijf cv-monteurs die actief zijn in jouw regio. Het is aan jou om te beslissen of je akkoord gaat met een ontvangen offerte.

Welke cv-ketel is het best?

De Xtreme 36, een CW5-model dat 17 liter warm water per minuut levert, van Intergas, is ideaal voor grote huishoudens en volgens ons, de beste cv-ketel. Deze betaalbare ketel heeft een dubbele warmtewisselaar, een touchscreen display, en is energiezuinig. Bovendien is het klaar voor hybride toepassingen, waardoor aansluiting van een warmtepomp mogelijk is, waardoor het een duurzame keuze wordt.

Gratis cv-ketel offertes vergelijken!